pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαγνησία: Πάνω από 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Ανιχνεύθηκε σαλμονέλα στο δίκτυο ύδρευσης

Σε εξέλιξη η διερεύνηση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη σήμερα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

3/06/2024 - 5:16μμ
Εμφιαλωμένα νερά μοιράζει στους κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου ο δήμος Ρήγα Φεραίου (φωτ.: gegonota.news)

Εμφιαλωμένα νερά μοιράζει στους κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου ο δήμος Ρήγα Φεραίου (φωτ.: gegonota.news)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το μικρόβιο της σαλμονέλας ανιχνεύθηκε στο δίκτυο ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου του δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία, όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή.

«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Συγκεκριμένα εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών ανιχνεύθηκε επιπλέον Salmonella spp. στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου. Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού και η ταυτοποίηση των παθογόνων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ συμπλήρωσε ότι σήμερα, Δευτέρα, θα ληφθούν νέα δείγματα νερού από γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την ηλικιωμένη που κατέληξε

Ανακοίνωση σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα χωριά Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο εξέδωσε και ο ΕΟΔΥ, μετά την αποστολή κλιμακίου στην περιοχή.

Ειδικά για την ηλικιωμένη που κατέληξε νωρίτερα σήμερα στο νοσοκομείο, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το δυσάρεστο περιστατικό κατά το οποίο συνάνθρωπός μας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από γαστρεντερίτιδα, με τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα της διερεύνησης δεν συσχετίζεται με την έξαρση κρουσμάτων σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο».

Όπως σημειώνεται, έως σήμερα έχουν προσέλθει στις εν λόγω υγειονομικές δομές, 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, με ημερομηνίες έναρξης συμπτωμάτων μεταξύ του χρονικού διαστήματος 24/05/24-02/06/24.

Εννέα παιδιά νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική κλινική, εκ των οποίων δύο έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Βόλου. Πρόκειται για κατοίκους των εν λόγω περιοχών των οποίων η σύνδεση με το φαινόμενο διερευνάται.

Στις 31/05/2024 το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, μετέβη στις περιοχές για υγειονομική αναγνώριση του δικτύου ύδρευσης, έλαβε δείγματα νερού από σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου ύδρευσης και τα απέστειλε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Σήμερα, ελήφθησαν νέα δείγματα νερού από γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

«Συγκεκριμένα εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών ανιχνεύθηκε επιπλέον Salmonella spp.στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου. Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού και η ταυτοποίηση των παθογόνων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες» επισημαίνεται.

Αναφορικά με τον εργαστηριακό έλεγχο των κλινικών δειγμάτων, ένα δείγμα κοπράνων που λήφθηκε από ασθενή που προσήλθε στο ΚΥ Βελεστίνου και στάλθηκε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας είναι θετικό για Salmonella. Έξι δείγματα κοπράνων από τα παιδιά που νοσηλεύονται στο ΓΝ Βόλου είναι, επίσης, θετικά για Salmonella και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων των υπόλοιπων τριών παιδιών.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Ο ΕΟΔΥ συστήνει τη συνέχιση μη χρήσης πόσιμου νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου. Το νερό συστήνεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για χρήση τουαλέτας και όχι για πλύσιμο τροφίμων, παρασκευή φαγητού ή ατομική καθαριότητα.

Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, .θα πρέπει να βράζει σε 100 βαθμούς τουλάχιστον για 3 λεπτά

Ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη ΔΔΥ της ΠΕ Μαγνησίας, έχουν δώσει τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εξυγίανση δικτύου ύδρευσης που αφορά τόσο γεωτρήσεις, δεξαμενή (καθαρισμός, απολύμανση, υπερχλωρίωση) καθώς και το ξέπλυμα περιφερειακού δικτύου. Οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης θα είναι καθημερινοί μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ποιότητα του νερού.

Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας μετέβη στην ΠΕ Μαγνησίας σήμερα, για επιτόπια επιδημιολογική διερεύνηση ενώ έχει δρομολογηθεί η διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης ώστε να διερευνηθεί πλήρως το φαινόμενο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή μελών της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη παρασκευή και πώληση καπνικών προιόντων στον εισαγγελέα, το περασμένο Σάββατο (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι «εγκέφαλοι» του διεθνούς κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων, τα δύο αδέρφια και ακόμα οκτώ άτομα

12/02/2026 - 3:58μμ
Ο λογότυπος του μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανέρχεται το κανονικό ωράριο από τις 16 Φεβρουαρίου

12/02/2026 - 1:12μμ
Ο μετροπόντικας ολοκλήρωσε τη διάνοιξη της σήραγγας στο τμήμα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στον σταθμό «Ευαγγελισμός» ο μετροπόντικας «Αθηνά»

12/02/2026 - 12:09μμ
Τσικνοπέμπτη σε ταβέρνα της Πλάκας, σε παλιότερες εποχές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορία της Τσικνοπέμπτης: Η δυσφορία της Εκκλησίας, η ανάγκη για… τσίκνα και η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων

12/02/2026 - 11:34πμ
Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο Σύνταγμα για το τραγικό συμβάν (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατέληξε ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στο Σύνταγμα

12/02/2026 - 10:27πμ
Ηλεκτρονική πινακίδα στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Έγινε απόπειρα αυτοκτονίας

12/02/2026 - 8:46πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος καιρός με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

12/02/2026 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ασφαλείς οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στον συρμό που ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Νιάματα

11/02/2026 - 7:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία με υδροχλωρικό οξύ στην Κομοτηνή: 43χρονη προσπάθησε να κλέψει κοσμήματα ρίχνοντας το καυστικό υγρό σε υπάλληλο

11/02/2026 - 6:46μμ
Τμήμα της διαδρομής που κάνει ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος των Καλαβρύτων (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα βλάβη στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού-Καλαβρύτων – Εγκλωβισμένοι 85 επιβάτες και εργαζόμενοι

11/02/2026 - 5:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Μια νύχτα παράδοσης και ενότητας των «Ακριτών του Πόντου» στον Ασπρόπυργο

27 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή μελών της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη παρασκευή και πώληση καπνικών προιόντων στον εισαγγελέα, το περασμένο Σάββατο (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Προφυλακίστηκαν οι «εγκέφαλοι» του διεθνούς κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων, τα δύο αδέρφια και ακόμα οκτώ άτομα

57 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA/Abedin Taherkenareh)

Καταγγελία WhatsApp και Telegram για ρωσικό «μπλόκο» στη λειτουργία τους

1 ώρα πριν
Ο ποντιακής καταγωγής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στην τελετή χωροθέτησης του «Δείκτη Μνήμης» - Σημείο Ζ, πλησίον του μνημείου Γρηγόρη Λαμπράκη, στον δήμο Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Αρβανιτίδης)

Κώστας Γαβράς: Αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη συνάντησε ο ποντιακής καταγωγής σκηνοθέτης

2 ώρες πριν
H Τζέσι Βαν Ρούτσελαρ που σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο (φωτ.: Χ)

Καναδάς: Τρανς γυναίκα η ένοπλη που σκόρπισε τον θάνατο στο σχολείο – Είχε προβλήματα ψυχικής υγείας

3 ώρες πριν

Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί: Αν πάω πίσω φοβάμαι ότι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν – Ο λαός του Πόντου και οι Έλληνες πατριώτες με αγκάλιασαν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign