pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαγνησία: Πάνω από 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Ανιχνεύθηκε σαλμονέλα στο δίκτυο ύδρευσης

Σε εξέλιξη η διερεύνηση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη σήμερα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο

3/06/2024 - 5:16μμ
Εμφιαλωμένα νερά μοιράζει στους κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου ο δήμος Ρήγα Φεραίου (φωτ.: gegonota.news)

Εμφιαλωμένα νερά μοιράζει στους κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου ο δήμος Ρήγα Φεραίου (φωτ.: gegonota.news)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το μικρόβιο της σαλμονέλας ανιχνεύθηκε στο δίκτυο ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Ριζομύλου και Στεφανοβικείου του δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία, όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή.

«Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Συγκεκριμένα εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών ανιχνεύθηκε επιπλέον Salmonella spp. στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου. Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού και η ταυτοποίηση των παθογόνων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ συμπλήρωσε ότι σήμερα, Δευτέρα, θα ληφθούν νέα δείγματα νερού από γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι οι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την ηλικιωμένη που κατέληξε

Ανακοίνωση σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα χωριά Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο εξέδωσε και ο ΕΟΔΥ, μετά την αποστολή κλιμακίου στην περιοχή.

Ειδικά για την ηλικιωμένη που κατέληξε νωρίτερα σήμερα στο νοσοκομείο, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το δυσάρεστο περιστατικό κατά το οποίο συνάνθρωπός μας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου από γαστρεντερίτιδα, με τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα της διερεύνησης δεν συσχετίζεται με την έξαρση κρουσμάτων σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο».

Όπως σημειώνεται, έως σήμερα έχουν προσέλθει στις εν λόγω υγειονομικές δομές, 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων, με ημερομηνίες έναρξης συμπτωμάτων μεταξύ του χρονικού διαστήματος 24/05/24-02/06/24.

Εννέα παιδιά νοσηλεύτηκαν στην παιδιατρική κλινική, εκ των οποίων δύο έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Βόλου. Πρόκειται για κατοίκους των εν λόγω περιοχών των οποίων η σύνδεση με το φαινόμενο διερευνάται.

Στις 31/05/2024 το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, μετέβη στις περιοχές για υγειονομική αναγνώριση του δικτύου ύδρευσης, έλαβε δείγματα νερού από σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου ύδρευσης και τα απέστειλε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Σήμερα, ελήφθησαν νέα δείγματα νερού από γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

«Συγκεκριμένα εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών ανιχνεύθηκε επιπλέον Salmonella spp.στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου. Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού και η ταυτοποίηση των παθογόνων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες» επισημαίνεται.

Αναφορικά με τον εργαστηριακό έλεγχο των κλινικών δειγμάτων, ένα δείγμα κοπράνων που λήφθηκε από ασθενή που προσήλθε στο ΚΥ Βελεστίνου και στάλθηκε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας είναι θετικό για Salmonella. Έξι δείγματα κοπράνων από τα παιδιά που νοσηλεύονται στο ΓΝ Βόλου είναι, επίσης, θετικά για Salmonella και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων των υπόλοιπων τριών παιδιών.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Ο ΕΟΔΥ συστήνει τη συνέχιση μη χρήσης πόσιμου νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου. Το νερό συστήνεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για χρήση τουαλέτας και όχι για πλύσιμο τροφίμων, παρασκευή φαγητού ή ατομική καθαριότητα.

Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, .θα πρέπει να βράζει σε 100 βαθμούς τουλάχιστον για 3 λεπτά

Ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη ΔΔΥ της ΠΕ Μαγνησίας, έχουν δώσει τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εξυγίανση δικτύου ύδρευσης που αφορά τόσο γεωτρήσεις, δεξαμενή (καθαρισμός, απολύμανση, υπερχλωρίωση) καθώς και το ξέπλυμα περιφερειακού δικτύου. Οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης θα είναι καθημερινοί μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ποιότητα του νερού.

Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του ΠΕΔΥ Θεσσαλίας μετέβη στην ΠΕ Μαγνησίας σήμερα, για επιτόπια επιδημιολογική διερεύνηση ενώ έχει δρομολογηθεί η διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης ώστε να διερευνηθεί πλήρως το φαινόμενο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Drones, κάμερες και AI απέναντι στο μποτιλιάρισμα στην Αττική – Πρεμιέρα για τον ΚΟΜΒΟΣ της ΕΛΑΣ

31/08/2026 - 6:52μμ
Σε πολυκατοικία στην οδό Θάσου στην Κυψέλη, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Πάνω από 10 τραύματα από μαχαίρι στο βρέφος – Τι εξετάζεται για τα ανήλικα

31/08/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος με Ερυθρά Αγγελία της Τουρκίας για σοβαρά αδικήματα

31/08/2026 - 4:28μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πολυκατοικία της οδού Θάσου στην Κυψέλη. Σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Ένα κατεψυγμένο βρέφος, έξι ένοικοι και κάμερες – Τι συνέβαινε στο διαμέρισμα;

31/08/2026 - 2:57μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μακάβρια στοιχεία για το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε σε κατάψυξη στην Κυψέλη – Έγκυες φέρονται να είναι η 38χρονη μητέρα και η 15χρονη κόρη

31/08/2026 - 12:34μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άρπαξε ποτό από ψιλικατζίδικο, επέστρεψε με καραμπίνα και πυροβόλησε

31/08/2026 - 12:10μμ
Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση Νιουκάστλ–Ηράκλειο: 42χρονος σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε σε επιβάτες και πλήρωμα – Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»

31/08/2026 - 11:20πμ
Μια τελευταία αυγουστιάτικη εικόνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χωρίς εκπλήξεις η τελευταία μέρα του Αυγούστου

31/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Κυψέλη: Αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό βρέφος σε βαλίτσα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε διαμέρισμα

30/08/2026 - 10:24μμ
Το κατάστημα ψιλικών επί της οδού Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: thestival.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκε σε ψιλικατζίδικο, έφυγε και επέστρεψε με καραμπίνα

30/08/2026 - 7:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποστηρικτές της AfD περιμένουν την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου Ούλριχ Ζίγκμουντ στο Νάουμπουργκ, ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 6ης Σεπτεμβρίου στη Σαξονία-Άνχαλτ (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Γερμανία: Η AfD αγγίζει το 43% – Η κάλπη που μπορεί να γκρεμίσει το «τείχος πυρός»

1 λεπτό πριν
Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Drones, κάμερες και AI απέναντι στο μποτιλιάρισμα στην Αττική – Πρεμιέρα για τον ΚΟΜΒΟΣ της ΕΛΑΣ

23 λεπτά πριν
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη – Δυναμικό παρών από τη Ναυτεμπορική

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Δύο ασημένια μετάλλια η Στρατουδάκη

1 ώρα πριν
Η Σμύρνη στις φλόγες, σε καρέ από το επεισόδιο «Έξοδος» της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ «Το Ρίζωμα». Η εικόνα έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία ως προς τα χρώματα και την ποιότητα (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)

Κρύφτηκαν σε νεκροταφεία, μεταμφιέστηκαν σε γυναίκες: Μαρτυρίες από τη φλεγόμενη Σμύρνη

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη «Μικρασία των Αρμενίων» στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Δευτέρα 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Festival Rematias/Φεστιβάλ Ρεματιάς)

Η Μικρασία των Αρμενίων «ζωντάνεψε» στη Ρεματιά Χαλανδρίου – Από τον Ελία Καζάν στον Σαρλ Αζναβούρ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV