pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνέργεια στις «εκκλήσεις για γενοκτονία» των Εβραίων βλέπει το Ισραήλ στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Σήμερα η επίσημη αναγνώριση από Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία – Οργισμένο το Τελ Αβίβ – Επίσκεψη Χακάν Φιντάν στη Μαδρίτη

28/05/2024 - 2:47μμ
Διαδηλωτής υπέρ των Παλαιστινίων κρατά πανό που αναγράφει «Από το ποτάμι ως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί», στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Παρίσι κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Διαδηλωτής υπέρ των Παλαιστινίων κρατά πανό που αναγράφει «Από το ποτάμι ως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί», στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Παρίσι κατά των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για συνέργεια στις «εκκλήσεις για γενοκτονία» των Εβραίων κατηγόρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ίσραελ Κατς τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, η κυβέρνηση του οποίου ετοιμάζεται να αναγνωρίσει σήμερα επισήμως το κράτος της Παλαιστίνης.

«Είσαστε συνεργός στις εκκλήσεις για γενοκτονία του εβραϊκού λαού», έγραψε ο Κατς σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, αντιδρώντας στην αναμενόμενη επίσημη αναγνώριση σήμερα από την Ισπανία του κράτους της Παλαιστίνης και στη διατήρηση στη θέση της της τρίτης στην ιεραρχία της ισπανικής κυβέρνησης της υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, η οποία ζήτησε πρόσφατα την απελευθέρωση της Παλαιστίνης «από το ποτάμι ως τη θάλασσα».

Khamenei @khamenei_ir, Sinwar y la Vicepresidenta de España @yolanda_diaz_ – llaman a la desaparición del Estado de Israel y el establecimiento de un estado terrorista islámico palestino desde el río hasta el mar.

Presidente @sanchezcastejon – al no despedir a @yolanda_diaz_ y… pic.twitter.com/Gq4mcRlndo

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) May 28, 2024

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι «απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης» ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, πέραν του ότι είναι ένα «ζήτημα ιστορικής δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκε στην Ισπανία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη, τη Μαδρίτη, μαζί με τα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και της Ομάδας Επαφής του Αραβικού Συνδέσμου για τη Γάζα.

«Οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες να επιτευχθεί διαρκής κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να ενθαρρυνθούν περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης στη βάση μιας λύσης δύο κρατών», προστίθεται στη δήλωση.

Τι θα αναγνωρίσει η Ισπανία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος που περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, ενοποιημένο υπό την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, προσθέτοντας ότι η Μαδρίτη δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στα παλαιστινιακά σύνορα μετά το 1967, εκτός κι αν αυτές συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές.

Ωστόσο ο Σάντσεθ επεδίωξε σήμερα, Τρίτη, να αμβλύνει τις εντάσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση της Ισπανίας, καταδικάζοντας τη Χαμάς και ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Θα εγκαταστήσει πρεσβεία η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία αναγνώρισε επισήμως νωρίτερα σήμερα το παλαιστινιακό κράτος, ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση αψηφώντας το Ισραήλ που καταδίκασε το σχέδιο του Δουβλίνου. «Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την Παλαιστίνη ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και συμφώνησε την σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο Δουβλίνο και την Ραμάλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θα ορισθεί Πρεσβευτής της Ιρλανδίας στο Κράτος της Παλαιστίνης μαζί με την εγκατάσταση πλήρους Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Ραμάλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρις διευκρίνισε ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα της ειρήνης.

«Σημαντική ημέρα» για τη Νορβηγία

Η Νορβηγία, μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που αναγνωρίζουν επισήμως από σήμερα το κράτος της Παλαιστίνης, χαιρέτισε «μια σημαντική ημέρα» και εξέφρασε τη λύπη της για την προφανή απουσία «εποικοδομητικής δέσμευσης» εκ μέρους του Ισραήλ.

Ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Έσπεν Μπαρτ Άιντε δήλωσε σήμερα ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν δείχνει κανένα σημάδι εποικοδομητικής δέσμευσης» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειες για να υποστηρίξει μια λύση δύο κρατών.

Με την προσθήκη της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, το κράτος της Παλαιστίνης θα αναγνωρίζεται πλέον από 145 χώρες στις 193 που είναι μέλη του ΟΗΕ, σύμφωνα με καταμέτρηση της Παλαιστινιακής Αρχής. Απούσες από τον κατάλογο αυτόν είναι η πλειονότητα των χωρών της δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Πάνω από 36.000 νεκροί στη Γάζα

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 36.096 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 81.136 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 46 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δραματική έκκληση μιας μητέρας στον πάπα – Μεταμόσχευσαν στον δίχρονο γιο της κατεστραμμένη καρδιά

16/02/2026 - 1:25μμ
Αφίσα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακρίνεται πίσω από ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη (φωτ. αρχείου: EPA/Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διαψεύδει δημοσιεύματα για ναυπήγηση πλοίων μαζί με τις ΗΠΑ

16/02/2026 - 8:38πμ
Παλαιστίνιοι ερευνούν για τις σορούς 67 μελών μιας οικογένειας κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους, που καταστράφηκε μετά από ισραηλινή επιδρομή στη βόρεια πλευρά της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Η Χαμάς πρέπει να τηρήσει τη δέσμευση για άμεση αποστρατιωτικοποίηση – 5 δισ. δολ. για την ανοικοδόμηση της Γάζας

16/02/2026 - 12:01πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Συντονισμός Τραμπ-Νετανιάχου για αυστηρότερη πίεση στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου

15/02/2026 - 10:00πμ
Αριστερά η Ανίλα Μπισά, δεξιά η Ντιέλα (εικ.: pontosnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Γνωστή ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση Ράμα – Είδε τον εαυτό της στην υπουργό AI κατά της διαφθοράς

14/02/2026 - 11:37μμ
Ιρανή προσπερνά αντιαμερικανική γιγαντοαφίσα που κοσμεί πλατεία της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο γιος του σάχη κάνει έκκληση για μια στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ

14/02/2026 - 7:21μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διακρίνεται στην γιγαντοοθόνη κατά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (φωτ.: EPA/Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι από Μόναχο: Η Ουκρανία καλείται «πολύ συχνά» να κάνει παραχωρήσεις, ο Πούτιν είναι σκλάβος του πολέμου

14/02/2026 - 5:54μμ
Στιγμιότυπα από το χάος που ξέσπασε μέσα στο αεροσκάφος της Jet2 (πηγή: Storyful / Suleyman Ozgur Das)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Βρετανία: Καβγάς στον αέρα, έκτακτη προσγείωση στο Βέλγιο

14/02/2026 - 1:22μμ
Ο Μάρκο Ρούμπιο στο βήμα της 62ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο από Μόναχο: Η μοίρα ΗΠΑ και Ευρώπης είναι κοινή – Τα λάθη έγιναν μαζί, μαζί πρέπει να διορθωθούν

14/02/2026 - 12:34μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου προκαλεί τον Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές «τώρα»

13/02/2026 - 2:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φοιτητές και αστυνομικοί έξω από το ΑΠΘ (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στη βασιλόπιτα της «Παναγίας Σουμελά» Σίδνεϊ

44 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Chevron και HELLENiQ ENERGY (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

HELLENiQ ENERGY – Chevron: Έρευνες για υδρογονάνθρακες σε 47.000 τ.χλμ. – «Έργο ορόσημο για την Ελλάδα»

1 ώρα πριν
Πλημμυρισμένος δρόμος στην Ηλεία, στις αρχές Φεβρουαρίου όταν εκδηλώθηκε η προηγούμενη κακοκαιρία (φωτ.: IleiaLive.gr/Γιάννης Σπυρούνης/EUROKINISSI)

Έρχεται νέα κακοκαιρία – Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού αύριο Πελοπόννησος, Ιόνιο, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα

2 ώρες πριν
Μία από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη συλλογή του Τιμ Ντε Κρένε από τη Γάνδη και βγήκαν σε δημοπρασία στο ebay – που τελικά πάγωσε

Από την Προύσα στον τοίχο της Καισαριανής: Τα άγνωστα ντοκουμέντα και ο Σουκατζίδης

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δίκη Ψωμιάδη: Την ενοχή του ζήτησε η εισαγγελέας για τα «45άρια» της περιόδου 2005-2010

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign