pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Super League: Αγκάλιασε τον τίτλο ο ΠΑΟΚ – Ήττα για την ΑΕΚ στο Φάληρο

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 4-1 τον Παναθηναϊκό, με την κακή ΑΕΚ να χάνει 2-0 από τον Ολυμπιακό

15/05/2024 - 10:23μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται ο ΠΑΟΚ έπειτα από το εντυπωσιακό 4-1 επί του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ καλείται να κερδίσει τον Άρη στο τοπικό ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» (Κυριακή 19/5, 20:00) ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, με το διαγώνιο σουτ του Μπράντον Τόμας να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε από νωρίς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω του τραυματισμού του Τόμας Μουργκ, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να περνάει στη θέση του Αυστριακού. Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 22΄, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να προλαβαίνει προ του Αντράζ Σπόραρ έπειτα από την επικίνδυνη σέντρα του Γιάννη Κώτσιρα.

Οι «ασπρόμαυροι» εν τέλει άνοιξαν το σκορ στο 37΄. Ο Ρούμπεν Πέρεθ απέτυχε σε φαινομενικά εύκολη φάση να διώξει την μπάλα, ο Κωνσταντέλιας βρήκε ωραία τον Τάισον κι ο Βραζιλιάνος είχε εύκολο έργο για το 1-0. Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 61′, με τη σέντρα-σουτ του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην αντεπίθεση, οι «πράσινοι» άγγιξαν την ισοφάριση, με τον Κοτάρσκι να νικάει με το δεξί πόδι σε τετ α τετ τον Σπόραρ.

Στο 71΄ ο Τιν Γέντβαϊ έκανε αχρείαστο μαρκάρισμα στο Αλί Σαμάτα, με την μπάλα να έχει φτάσει στα χέρια του Λοντίγκιν. Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς για το 2-0. Στο 78΄, από σέντρα του Φιλίπ Μλαντένοβιτς και άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι, με κεφαλιά ο Γερεμέγεφ μείωσε σε 2-1. Ο Βιεϊρίνια στο 89΄ έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και με ψυχραιμία έκανε το 3-1. Στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο θρίαμβο του ΠΑΟΚ, για το τελικό 4-1.

Ο Ολυμπιακός «γκρέμισε» την ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης, ενώ στην κορυφή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ ήταν προβλέψιμη στο παιχνίδι της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν ακίνδυνη, με μακρινές μπαλιές προς τους ταχύτατους Ελίασον, Γκαρσία. Στην πρώτη τέτοια φάση ο Λιβάι Γκαρσία ήταν οριακά οφσάιντ κι έτσι δεν κατακυρώθηκε το πέναλτι το οποίο κέρδισε από τον Τζολάκη στο 8΄. Στη δεύτερη ο Γκαρσία ξέφυγε από τους αμυντικούς και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Ελίασον, ο οποίος προ κενής εστίας, σούταρε… απελπιστικά άουτ στο 37΄.

Η ΑΕΚ πίεσε πιο ψηλά δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των γηπεδούχων για περίπου ένα δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός επανήλθε σε ρόλο «οδηγού» και στο 60΄ «άγγιξε» το γκολ όταν το απευθείας φάουλ το Φορτούνη «τράνταξε» το δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 65΄ η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» καρποφόρησε όταν ο Στάνκοβιτς απέκρουσε κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ο οποίος κέρδισε τη μπάλα έβγαλε συρτή μπαλιά στο ύψος της περιοχής και ο Αντρέ Όρτα -ο κορυφαίος του Ολυμπιακού- άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.

Με την είσοδο του Νόρντιν Άμπραμπατ η ΑΕΚ απέκτησε την ενέργεια που της έλειπε στην επίθεση. Με φοβερή μπαλιά στο 85΄ «βρήκε» τον Τσούμπερ στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Τζολάκης στη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντρέ Όρτα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με μία σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια θέση.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώτο σκόρερ της Super League, Λορέν Μορόν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ο Άρης ανέτρεψε στο δεύτερο ημίχρονο το σε βάρος του 2-0 κόντρα στη Λαμία κι έφυγε με το διπλό απ’ το «Αθανάσιος Διάκος», επικρατώντας με 4-2, σημειώνοντας την 4η νίκη του στον μίνι-μαραθώνιο. Η Λαμία είχε πολύ πιο πειστική εικόνα στο πρώτο μέρος κι έχασε στο πρώτο 20λεπτο σημαντικές ευκαιρίες και είχε δοκάρι με τον Τσιλούλη στο 20΄. Στο 35΄ ο Τζανετόπουλος με ωραίο γυριστό από κεφαλιά-πάσα του Σλίβκα έκανε το 1-0, ενώ στο 43΄ μετά από εξαιρετική συνεργασία των Τσιλούλη και Μάλτσι, ο τελευταίος έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν κυριαρχικός. Ο Μορόν με καταπληκτικό σουτ μείωσε σε 2-1 με το… καλησπέρα (46΄), ενώ στο 54΄ ο Ισπανός είχε πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 76΄ ο Μορόν έπειτα από ασίστ του Φατόρε έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 78΄ ο Φατόρε με γυριστή κεφαλιά από σέντρα-σουτ του Μοντόγια έδωσε το προβάδισμα στον Άρη για το 3-2. Την τελική «πινελιά» στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» έβαλε στο 89΄ με ωραία κίνηση και πλασέ ο Φετφατζίδης, για το 4-2.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο κορασίδων: «Ασημένια» η Εθνική

3/07/2025 - 10:01μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων: Χάλκινο μετάλλιο ο Ρούτουλας στη Σλοβακία

3/07/2025 - 9:05μμ
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Η Σάκκαρη… παραδόθηκε στην Ριμπάκινα

3/07/2025 - 7:13μμ
Ο Ντιόγκο Ζότα σε αγώνα της Λίβερπουλ με την Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Μάρτιο (φωτ.: EPA/Adam Vaughan)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκροί σε τροχαίο ο Ντιόγκο Ζότα της Λίβερπουλ και ο αδερφός του

3/07/2025 - 12:22μμ
Στο βάθρο της κατηγορίας U20 -72kg της πάλης ανέβηκαν ο Γεωργιανός Αλεξάντερ Ρουσιτασβίλι (χρυσό), ο Αρμένιος Γκασπάρ Τερτεριάν (ασημένιο), ο Ουκρανός Ανατόλι Πασνάκ (χάλκινο) και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος (χάλκινο) (φωτ.: elop.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Επιστρέφει με χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U20

2/07/2025 - 10:55μμ
(Φωτ.: Instagram / rh_0729)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε νέα εποχή ο Άρης – Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ στον Ρίτσαρντ Σιάο

2/07/2025 - 9:00μμ
(Φωτ.: FIBA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Basketball Champions League: Οι αντίπαλοι ΑΕΚ, Προμηθέα και Καρδίτσας στους ομίλους – Με ποιον παίζει προκριματικά ο ΠΑΟΚ

2/07/2025 - 3:24μμ
(Φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Προκρίθηκε στον 2ο γύρο η Σάκκαρη

1/07/2025 - 8:42μμ
(Φωτ.: X / TennisHypeMedia)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Αποχώρησε με πρόβλημα στη μέση από την πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς

30/06/2025 - 6:13μμ
Ο καρατέκα Γιώργος Λαζαρίδης (φωτ.: elok.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Γιώργος Λαζαρίδης, ένας αφοσιωμένος δάσκαλος του καράτε

29/06/2025 - 11:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Τις διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζει στην Ιεράπετρα η Πυροσβεστική, σε επιφυλακή στη Ραφήνα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων

14 λεπτά πριν
Διπλωματικές πηγές για τις πρόωρες εκλογές στα Σκόπια

Βουλγαρικό «μπλόκο» σε «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα» – Αφαιρέθηκαν από την ευρωπαϊκή Έκθεση Προόδου

44 λεπτά πριν
Ανεμιστήρας χειρός για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο καιρός την Παρασκευή: Μέχρι τους 38 η θερμοκρασία, παραμένει το μελτέμι

1 ώρα πριν

«Σύρ’ το (γ)αίμαν!»: Οι Αργοναύται-Κομνηνοί χορεύουν και συστήνονται στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Qudratullah Razwan)

Ρωσία: Αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν – Προσβλέπει σε παραγωγική διμερή συνεργασία

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/ Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»)

Γλέντι μέχρι το πρωί από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας Νάουσας «Η Ρωμανία»

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign