pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επίθεση Τατάρ κατά της απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό: «Υπερέβη τα όρια της εντολής της»

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων διαμαρτύρεται για τις επαφές της Μαρία Άνχελα Ολγίν Κουεγιάρ με υποστηρικτές της ομοσπονδιακής λύση

15/05/2024 - 9:13μμ
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ αναχωρεί μετά από συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Ιάκωβος Χατζησταύρου)

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ αναχωρεί μετά από συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Ιάκωβος Χατζησταύρου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Επίθεση κατά της προσωπικής Απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγίν Κουεγιάρ εξαπέλυσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, κατηγορώντας την ότι «υπερέβη τα όρια της εντολής της».

Σε συνέντευξή του στον σταθμό των κατεχομένων «Μπαϊράκ», ο Ερσίν Τατάρ, υποστήριξε ότι η Μ. Ολγίν έφτασε στην Κύπρο για μια περίοδο έξι μηνών, προκειμένου να διερευνήσει το αν υπάρχει κοινό έδαφος για τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό.

«Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ γνώριζε πολύ καλά ότι η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στις θέσεις που πρόβαλε στη Γενεύη πριν από 3,5 χρόνια», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «τώρα που διαπιστώνει ότι δεν υφίσταται κοινό έδαφος προχωρά πέρα από την αρμοδιότητα της».

Διαμαρτυρόμενος για τις επαφές της Μ. Ολγκίν με τουρκοκύπριους υποστηρικτές της ομοσπονδιακής λύσης και κυρίως τις δυο τελευταίες επαφές με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Ε. Τατάρ ανέφερε ότι «πρόκειται για προσπάθειες που στοχεύουν να κινητοποιήσουν τα μέτωπα της αντιπολίτευσης και να δημιουργήσουν μια διαφορετική αντίληψη εδώ. Έχω μεταφέρει τον προβληματισμό μου αυτό στα απαραίτητα κέντρα, έχω εκφράσει τη δυσφορία μου και θα αξιολογήσουμε ανάλογα τις ενέργειές μας».

Ερωτηθείς αν προτάθηκε από την Μ. Ολγίν μια πενταμερής σύνοδος, ο Ερ. Τατάρ είπε «όχι, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά άφησε υπονοούμενα. Με άλλα λόγια, είπε «Ναι, δεν μπορώ να το λύσω αυτό, οπότε ας καθίσουμε και ας μιλήσουμε σε μια τριμερή συνάντηση. Ας δούμε τι έχει να πει η κάθε πλευρά».

Στο ερώτημα τι αναμένεται από την έκθεση που θα υποβάλει η προσωπική Απεσταλμένη, ο Ε. Τατάρ την παρότρυνε, καταθέτοντας τα πορίσματά της να «γράψει την αλήθεια. Ας είναι ρεαλιστική».

«Λέμε εδώ και χρόνια ότι είμαστε ένας από τους δυο ισότιμους εταίρους στην Κύπρο. Ποτέ δεν είδαμε τους εαυτούς μας ως μειονότητα. Δεν συμφωνώ με την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα διότι έχω δώσει μια υπόσχεση» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι μετά την εκλογή του «καθίσαμε με την Τουρκία και το συζητήσαμε. Και τι είπαμε; Αν αναγνωριστεί το ισότιμο διεθνές καθεστώς, θα μπούμε σε μια νέα διαδικασία. Τι σημαίνει αυτό; Με άλλα λόγια, αν υπάρξει συμφωνία, θα είναι σίγουρα με τη συνεργασία δυο κρατών».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Ε. Τατάρ αποκάλυψε πως ζήτησε από την Μ. Ολγίν μια «πρωτοβουλία 3Α, δηλαδή απευθείας πτήσεις, απευθείας εμπόριο και απευθείας επαφές, λέγοντας πως εάν μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια πρωτοβουλία, θα μπορούσε και ο ίδιος να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Αρχικά, η προσωπική Απεσταλμένη είπε ότι το αίτημα αυτό ήταν εύλογο», ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης, ο οποίος σημείωσε ότι στη συνέχεια η Μ. Ολγίν άλλαξε στάση.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την αναφορά της Απεσταλμένης σε έκπληξή της επειδή απέρριψε την πρόταση για τριμερή συνάντηση, ο Ε. Τατάρ είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κοινό έδαφος, οπότε ούτε κάποιο νόημα να γίνονται συναντήσεις.

Πηγή: simerini.sigmalive.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος, 52 χρόνια μετά: Η πληγή της τουρκικής εισβολής παραμένει ανοιχτή

20/07/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Η ΠΟΕ για τη μαύρη επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «52 χρόνια κατοχής δεν μπορούν να γίνουν κανονικότητα»

20/07/2026 - 11:40πμ
Στα Κατεχόμενα, οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους (πηγή: hurriyetdailynews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Πρόκληση από το ψευδοκράτος: «Δεν εγκαταλείπουμε το δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας»

19/07/2026 - 5:48μμ
(Φωτ.: Σταύρη Κλεάνθους)
ΚΥΠΡΟΣ

Βρετανία: Διακομματική στήριξη του βρετανικού πολιτικού κόσμου για λύση του Κυπριακού

17/07/2026 - 10:59πμ
Αχρησιμοποίητοι σωλήνες αγωγού φυσικού αερίου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σφοδρή αντίδραση για τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας-Κατεχομένων – «Παραβιάζει την κυριαρχία μας»

11/07/2026 - 7:26μμ
Μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Πύλα (φωτ.: facebook / UNFICYP)
ΚΥΠΡΟΣ

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Η κατάσταση στην Πύλα παραμένει «βαθιά ανησυχητική» σύμφωνα με την έκθεση Γκουτέρες

7/07/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

«Η Καλαμαριά δεν ξεχνά»: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την Κύπρο – Τιμή στον ήρωα Αθανάσιο Φωτόπουλο

5/07/2026 - 11:08μμ
Το σημείο όπου ο αστυνομικός πυροβόλησε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε. Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πατέρας τεσσάρων παιδιών ο αστυνομικός που πυροβόλησε τη σύζυγό του – «Μου έκανε νόημα ότι ήθελε βοήθεια»

30/06/2026 - 7:13μμ
(Φωτ.: unsplash.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Καλαμαριά τιμά την Κύπρο – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή

30/06/2026 - 12:23μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

ΟΗΕ: Η Ελλάδα ζητεί πλήρη εφαρμογή των Ψηφισμάτων 541 και 550 για το Κυπριακό

24/06/2026 - 4:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νεκρός στο γραφείο του γνωστός ποινικολόγος – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ταράς Σεβτσένκο» του Κιέβου. Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)

Ελληνικά μέσα στον πόλεμο: Απόφοιτοι στο Κίεβο μετέφρασαν Παπαδιαμάντη

2 ώρες πριν
Είσοδος στο TikTok από κινηντό (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)

Γαλλία: Μπλόκο στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

2 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο Φανάρι, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Βαρθολομαίος και Θεόφιλος στο Φανάρι: Αγωνία για τους χριστιανούς στους Αγίους Τόπους

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Κατερίνα Μπίλη)

Χωρύγι: Οι φετινές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία είχαν ευχάριστες εκπλήξεις, και ένα τρικούβερτο ποντιακό γλέντι σε δύο επεισόδια

3 ώρες πριν
Διανομέας στη σκιά (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καύσωνας και Red Code την Τετάρτη: Πού σταματούν οι υπαίθριες εργασίες – Κλείνει ο Λυκαβηττός

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign