pontosnews.gr
Κυριακή, 22/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επίθεση Τατάρ κατά της απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό: «Υπερέβη τα όρια της εντολής της»

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων διαμαρτύρεται για τις επαφές της Μαρία Άνχελα Ολγίν Κουεγιάρ με υποστηρικτές της ομοσπονδιακής λύση

15/05/2024 - 9:13μμ
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ αναχωρεί μετά από συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Ιάκωβος Χατζησταύρου)

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ αναχωρεί μετά από συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Ιάκωβος Χατζησταύρου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επίθεση κατά της προσωπικής Απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγίν Κουεγιάρ εξαπέλυσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, κατηγορώντας την ότι «υπερέβη τα όρια της εντολής της».

Σε συνέντευξή του στον σταθμό των κατεχομένων «Μπαϊράκ», ο Ερσίν Τατάρ, υποστήριξε ότι η Μ. Ολγίν έφτασε στην Κύπρο για μια περίοδο έξι μηνών, προκειμένου να διερευνήσει το αν υπάρχει κοινό έδαφος για τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό.

«Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ γνώριζε πολύ καλά ότι η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στις θέσεις που πρόβαλε στη Γενεύη πριν από 3,5 χρόνια», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «τώρα που διαπιστώνει ότι δεν υφίσταται κοινό έδαφος προχωρά πέρα από την αρμοδιότητα της».

Διαμαρτυρόμενος για τις επαφές της Μ. Ολγκίν με τουρκοκύπριους υποστηρικτές της ομοσπονδιακής λύσης και κυρίως τις δυο τελευταίες επαφές με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Ε. Τατάρ ανέφερε ότι «πρόκειται για προσπάθειες που στοχεύουν να κινητοποιήσουν τα μέτωπα της αντιπολίτευσης και να δημιουργήσουν μια διαφορετική αντίληψη εδώ. Έχω μεταφέρει τον προβληματισμό μου αυτό στα απαραίτητα κέντρα, έχω εκφράσει τη δυσφορία μου και θα αξιολογήσουμε ανάλογα τις ενέργειές μας».

Ερωτηθείς αν προτάθηκε από την Μ. Ολγίν μια πενταμερής σύνοδος, ο Ερ. Τατάρ είπε «όχι, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά άφησε υπονοούμενα. Με άλλα λόγια, είπε «Ναι, δεν μπορώ να το λύσω αυτό, οπότε ας καθίσουμε και ας μιλήσουμε σε μια τριμερή συνάντηση. Ας δούμε τι έχει να πει η κάθε πλευρά».

Στο ερώτημα τι αναμένεται από την έκθεση που θα υποβάλει η προσωπική Απεσταλμένη, ο Ε. Τατάρ την παρότρυνε, καταθέτοντας τα πορίσματά της να «γράψει την αλήθεια. Ας είναι ρεαλιστική».

«Λέμε εδώ και χρόνια ότι είμαστε ένας από τους δυο ισότιμους εταίρους στην Κύπρο. Ποτέ δεν είδαμε τους εαυτούς μας ως μειονότητα. Δεν συμφωνώ με την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα διότι έχω δώσει μια υπόσχεση» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι μετά την εκλογή του «καθίσαμε με την Τουρκία και το συζητήσαμε. Και τι είπαμε; Αν αναγνωριστεί το ισότιμο διεθνές καθεστώς, θα μπούμε σε μια νέα διαδικασία. Τι σημαίνει αυτό; Με άλλα λόγια, αν υπάρξει συμφωνία, θα είναι σίγουρα με τη συνεργασία δυο κρατών».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Ε. Τατάρ αποκάλυψε πως ζήτησε από την Μ. Ολγίν μια «πρωτοβουλία 3Α, δηλαδή απευθείας πτήσεις, απευθείας εμπόριο και απευθείας επαφές, λέγοντας πως εάν μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια πρωτοβουλία, θα μπορούσε και ο ίδιος να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Αρχικά, η προσωπική Απεσταλμένη είπε ότι το αίτημα αυτό ήταν εύλογο», ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης, ο οποίος σημείωσε ότι στη συνέχεια η Μ. Ολγίν άλλαξε στάση.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την αναφορά της Απεσταλμένης σε έκπληξή της επειδή απέρριψε την πρόταση για τριμερή συνάντηση, ο Ε. Τατάρ είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κοινό έδαφος, οπότε ούτε κάποιο νόημα να γίνονται συναντήσεις.

Πηγή: simerini.sigmalive.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Νέα πράξη στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» – Αθώοι οι δύο πρώην αξιωματούχοι

17/02/2026 - 5:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Mohammed Saber)
ΚΥΠΡΟΣ

Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Ως παρατηρητής θα συμμετάσχει η Κύπρος

14/02/2026 - 11:59μμ
Ειδώλιο που θα παρουσιαστεί στο Λούβρο και σχέδια που αποκαλύπτουν πώς είδαν οι Γάλλοι την Κύπρο (φωτ.: facebook/Chypre en France)
ΚΥΠΡΟΣ

Η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου ταξιδεύει στο Παρίσι

10/02/2026 - 7:37μμ
(Φωτ.: facebook / UNFICYP / Peter Šulgan)
ΚΥΠΡΟΣ

ΟΗΕ: Με 13 ψήφους υπέρ και 2 αποχές υιοθετήθηκε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

31/01/2026 - 8:36πμ
Πεδίο βολής (πηγή: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «Εξαφανίστηκε» μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ από πεδίο βολής

30/01/2026 - 10:15μμ
Εξωτερική άποψη του Φόρεϊν Όφις στη Βρετανία (πηγή: nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/2/)
ΚΥΠΡΟΣ

Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία από το Φόρεϊν Όφις για την Κύπρο και τουλάχιστον ακόμα 17 χώρες

16/01/2026 - 10:57πμ
Ο Κύπριος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη Λεμεσό, κατά την υποδοχή του Κολλεγίου των Επιτρόπων και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτ.: EPA/ GEORGE CHRISTOPHOROU)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος θέλει να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026

15/01/2026 - 8:31μμ
(Πηγή: facebook / Charalambos Charalambous)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

12/01/2026 - 3:37μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Κύπρο (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σάλος με το επίμαχο βίντεο για χρηματισμό του Ν. Χριστοδουλίδη – «Όποιος έχει στοιχεία, να τα καταθέσει»

9/01/2026 - 9:51μμ
(Φωτ.: Facebook/Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)
ΚΥΠΡΟΣ

Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»: Θεοφάνια με χορούς, παραδόσεις και γιορτινή ατμόσφαιρα στην Αθαλάσσα

3/01/2026 - 11:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση

9 λεπτά πριν
Παρέα Ποντίων διασκεδάζει τις Απόκριες στο μαγαζί του Λεωνίδα Αδαμίδη στην Καλλιθέα, περ. 1960. Στη λύρα ο Χρήστος Μπαϊρακτάρης. Μπροστά του με την πίπα ο Ηλίας Αλβανίδης από την Τραπεζούντα και αριστερά στο τραπέζι ο Λευτέρης Σιδηρόπουλος (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Έτσι αποχαιρετούσαν οι Πόντιοι την Αποκριά: Φαγοπότι, τραγούδια και αυστηρή νηστεία από… (Καθαρά) Δευτέρα

33 λεπτά πριν
Ο Ilker Catak (τρίτος από αριστερά) με το καστ και τους συνεργάτες στην ταινία «Κίτρινα γράμματα» στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (φωτ.: 
EPA/CLEMENS BILAN)

76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου: Στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ η Χρυσή Αρκτος

60 λεπτά πριν
Ο επετειακός λογότυπος, για τα 20 χρόνια της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής

ΕΠΟΝΑ: Γενική Συνέλευση, εκλογές και κοπή της βασιλόπιτας την 1η Μαρτίου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: appavlos.web.auth.gr)

Ο Απόστολος Παύλος στην Πιερία: Εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας του ΑΠΘ «ζωντανεύει» τα βήματα του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ EUROKINISSI)

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κρύο – Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign