pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαρκ Ρούτε: «Η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ χρειάζεται την Τουρκία και την ηγεσία της»

Επίσκεψη του Ολλανδού πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη

27/04/2024 - 8:36πμ
Αριστερά, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σφίγγει εγκάρδια το χέρι του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Εργντογάν (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)

Αριστερά, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σφίγγει εγκάρδια το χέρι του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Εργντογάν (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου Τουρκικής Προεδρίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε την Τουρκία ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος συναντήθηκε χθες, Παρασκευή, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η επίσκεψη του Μαρκ Ρούτε στην Τουρκία γίνεται σε μία συγκυρία κατά την οποία ο ίδιος προσπαθεί να προωθήσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ χρειάζεται την Τουρκία και την ηγεσία της. «Η Τουρκία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Με τον τρόπο αυτό, καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση της κατάστασης στη Γάζα. Καταβάλλει επίσης προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτού του τρομερού πολέμου στην Ουκρανία. Υπό αυτό το πρίσμα, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Η Τουρκία είναι ένας γεωπολιτικός παράγοντας», δήλωσε ο Ρούτε.

Είπε επίσης ότι «η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Μετά τις ΗΠΑ, η Τουρκία αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι μια χώρα που βρίσκεται σε μια δύσκολη περιοχή, σε μια γεωγραφία με δύσκολους γείτονες. Δυστυχώς, η τρομοκρατία βρίσκεται στην ατζέντα της».

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας συζητήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

«Η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ χρειάζεται την Τουρκία όσον αφορά τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής και τις γενικές διατλαντικές σχέσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε την επικαιροποίηση το συντομότερο δυνατό της Τελωνειακής Ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ και εξέφρασε τις προσδοκίες της Άγκυρας από την Ολλανδία όσον αφορά τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση μίας δίκαιης και στρατηγικής προοπτικής.

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας με την Ολλανδία: «Η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Τουρκία. Οι επιχειρηματίες μας απασχολούν περίπου 80 χιλιάδες άτομα στην Ολλανδία με επενδύσεις ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το διμερές μας εμπόριο έφτασε τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το ποσό αυτό σε πρώτη φάση στα 15 δισεκ. δολάρια και στη συνέχεια στα 20 δισεκ. δολάρια».

Ουκρανία, Γάζα και ΡΚΚ

Έμφαση έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος στις εξελίξεις γύρω από τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα. «Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες σφαγές στη Γάζα και να διασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και προσέθεσε: «Τόνισα τις προσδοκίες μας στην ισραηλινή κυβέρνηση ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την κατάπαυση του πυρός».

Όπως είπε, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν επίσης μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες των διαβουλεύσεων. «Το βαρύ τίμημα που έχει πληρώσει η Τουρκία στον αγώνα κατά της αυτονομιστικής τρομοκρατίας είναι προφανές. Έχουμε θυσιάσει χιλιάδες πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών, πολιτών και δυνάμεων ασφαλείας, σε επιθέσεις του PKK. Δήλωσα ότι καμία τρομοκρατική οργάνωση, ιδίως το PKK και οι προεκτάσεις του, δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σύμφωνα με τις αρχές της Συμμαχίας». Η Τουρκία έχει εκφράσει συχνά τη δυσφορία της για την παρουσία μελών του ΡΚΚ, αλλά και της αριστερής ένοπλης οργάνωσης DHKP-C.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: unsplash.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

14/05/2026 - 12:23πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Mark Schiefelbein)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Κίνα στο ίδιο τραπέζι: Εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης

13/05/2026 - 8:52μμ
(Πηγή: youtube.com/@UnstoppableWeather01)
ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλική καταστροφή στη Σαμψούντα από ξαφνικές πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

13/05/2026 - 6:43μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Αρμενία: «Πράσινο φως» για απευθείας εμπόριο μετά από 30 χρόνια

13/05/2026 - 2:12μμ
Στην Πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026. Στο πανό αναγράφεται στα περσικά το μήνυμα «Το βρυχηθμό ενός λιονταριού ή το τσίριγμα ενός ποντικιού;» (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ ετοιμάζει «Επιχείρηση Βαριοπούλα» ενώ η Τεχεράνη ανακτά στρατιωτική ισχύ

13/05/2026 - 10:36πμ
Ο τραμπικός χάρτης, με τη Βενεζουέλα ως 51η πολιτεία των ΗΠΑ (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

«51η πολιτεία»: Ο Τραμπ «έντυσε» τη Βενεζουέλα με τη σημαία των ΗΠΑ και άναψε φωτιές

13/05/2026 - 10:12πμ
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκίας Τομ Μπάρακ (φωτ.:  https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/ sites/169/2022/06/ADA_8063-Headshot4.jpg)
ΚΟΣΜΟΣ

«Φωτιά» στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας από τις δηλώσεις Μπάρακ για F-35 και Χεζμπολάχ

13/05/2026 - 8:33πμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στις φήμες περί «καταφυγίων και φόβο» το Κρεμλίνο αντεπιτίθεται επικοινωνιακά

12/05/2026 - 8:40μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική δίνη στη Βρετανία: Ο Στάρμερ παλεύει να κρατηθεί στην εξουσία – Παραιτήσεις υπουργών και εσωκομματική ανταρσία

12/05/2026 - 4:52μμ
Ένας από τους επιβαίνοντες στο MV Hondius, μετά την απομάκρυνσή του από το κρουαζιερόπλοιο (φωτ.: Χ / Tedros Adhanom Ghebreyesus)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός στο MV Hondius: Ο ΠΟΥ καθησυχάζει αλλά κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κρουσμάτων

12/05/2026 - 4:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: unsplash.com)

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Εκτός Final 4 ο Παναθηναϊκός – Λύγισε στη Βαλένθια στο Game 5

2 ώρες πριν
Το κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας (φωτ.: Τζ.Ρ.)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Πολυήμερο αφιέρωμα στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Βουλή: Εγκρίθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χάλκινο μετάλλιο ο Θολιώτης

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Επέστρεψε στη Super League 2 ο Απόλλων Καλαμαριάς!

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign