pontosnews.gr
Δευτέρα, 18/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στις 19 Ιουλίου στο εδώλιο οι 11 «Σπαρτιάτες» και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Μαζί με έναν δικηγόρο κατηγορούνται για εξαπάτηση των ψηφοφόρων

27/04/2024 - 2:44μμ
Η κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Η κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στις 19 Ιουνίου πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι 11 εκλεγμένοι με τους «Σπαρτιάτες» βουλευτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς και ένας δικηγόρος, κατηγορούμενοι στην υπόθεση εξαπάτησης ψηφοφόρων στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η δίκη αφορά την δίωξη που ασκήθηκε στις αρχές του μήνα, μετά από έρευνα που διενέργησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος.

Στο φόντο της υπόθεσης των «Σπαρτιατών» είναι ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών ήταν ο υποκρυπτόμενος αρχηγός του κόμματος.

Οι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές, που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες», είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, ενώ σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση.

Παράλληλα, κατηγορούμενος είναι και δικηγόρος, που μετείχε στις επαφές των υποψηφίων τότε βουλευτών με τον έγκλειστο πρώην βουλευτή, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση των εκλογέων.

Η δίωξη σε βάρος του Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των «Σπαρτιατών», στηρίχθηκε σε στοιχεία από την έρευνα της κυρίας Αδειλίνη, από τα οποία προκύπτουν συνεχείς επαφές του μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των «Σπαρτιατών» των οποίων είχε την καθοδήγηση και έλεγχο παράνομα καθώς απαγορεύεται από τη νομοθεσία για όλους όσους έχουν καταδίκη για εγκληματική οργάνωση.

Η δικογραφία για την υπόθεση άρχισε να σχηματίζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Βασίλης Στίγκας κατήγγειλε παρασκηνιακές ενέργειες εντός του κόμματος του.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξεκίνησε τότε έρευνα που διενέργησε η ίδια. Ο Β. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην κυρία Αδειλίνη η οποία κάλεσε σε εξηγήσεις τόσο τους βουλευτές του κόμματος, όσο και τον Ηλία Κασιδιάρη. Με το πέρας της έρευνας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η επόμενη απόφαση της Δικαιοσύνης για το κόμμα «Σπαρτιάτες» θα είναι η πλέον κρίσιμη καθώς αφορά την κρίση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που ως Εκλογοδικείο εκδίκασε τις προσφυγές που έχουν γίνει ως προς τη νομιμότητα συμμετοχής στη Βουλή, του κόμματος των Σπαρτιατών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη θητεία το 2027 – «Μεγάλα όχι» στην παροχολογία

17/05/2026 - 3:49μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόκκινη κάρτα» στην πώληση προϊόντων κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ

16/05/2026 - 11:30μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, Σάββατο 16  Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης από το Συνέδριο ΝΔ: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις διαμορφώνει

16/05/2026 - 7:26μμ
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή, Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

16/05/2026 - 7:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, Σάββατο 16  Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Δένδιας από το Συνέδριο της ΝΔ: Το βλέμμα στο 2027, τα μηνύματα αυτοκριτικής και η «ισχυρή Ελλάδα»

16/05/2026 - 4:32μμ
Ο Ν. Χριστοδουλίδης στο βήμα του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας (φωτ.: EUROKINISSI / Γι'ωργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΝΔ – Νίκος Χριστοδουλίδης: «H οικονομία, η άμυνα και η ασφάλεια, το μέλλον των χωρών μας δεν προσφέρονται για πειραματισμούς»

16/05/2026 - 1:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Συνέδριο ΝΔ: Τρίτη τετραετία για να μην γυρίσουμε τρεις τετραετίες πίσω

15/05/2026 - 7:40μμ
Ο Φερχάτ Οζγκιούρ μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, για την άρση ασυλίας του, Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ανεξαρτητοποίηση του Φερχάτ Οζγκιούρ από τη Νέα Αριστερά – Στους 11 βουλευτές η ΚΟ

15/05/2026 - 6:32μμ
(Φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση ασυλίας της

15/05/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: Υπουργείο Ανάπτυξης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» και πλαφόν στις επιβαρύνσεις των δανειοληπτών

13/05/2026 - 11:49πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Φαντασμαγορική φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια για το 14ο πρωτάθλημα της ΑΕΚ

4 ώρες πριν
Η εικόνα με την οποία συνοδεύει την ανάρτησή του ο συγγραφέας (πηγή: facebook / Κοσμάς Αψαλιώτης Τσίναλης)

Έδεσσα: Ο Σύλλογος Ποντίων «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» παρουσιάζει την «Μπογαλού» του Κοσμά Τσίναλη

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)

Τραγωδία στη Ρόδο: Μητέρα και κόρη έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας)

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ μετά από 22 χρόνια η Εθνική

4 ώρες πριν
Φωταγωγημένη η πρόσοψη της Βουλής για τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτ.:  EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Κοζάνη: Σφοδρές αντιδράσεις και αίτημα αναβολής των σχολικών αγώνων τη 19η Μαΐου

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League – Play off: Αήττητη στα πλέι οφ η πρωταθλήτρια ΑΕΚ – Δεύτερος ο Ολυμπιακός

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign