pontosnews.gr
Τρίτη, 18/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περηφανεύονται οι Ρώσοι για τον ειρηνευτικό τους ρόλο – Τελετή με τη συμμετοχή Τούρκων και Αζέρων

Μιλώντας στο κλείσιμο κέντρου παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός ο αναπληρωτής αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, επαίνεσε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν

26/04/2024 - 8:15μμ
Αρμένιοι σε φορτηγό εγκαταλείπουν το Αρτσάχ και περιμένουν να περάσουν από το σημείο ελέγχου στο διάδρομο του Λατσίν (φωτ.: EPA/Roman Ismayilov)

Αρμένιοι σε φορτηγό εγκαταλείπουν το Αρτσάχ και περιμένουν να περάσουν από το σημείο ελέγχου στο διάδρομο του Λατσίν (φωτ.: EPA/Roman Ismayilov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αξιωματικοί του στρατού από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν παρευρέθηκαν στη σημερινή τελετή για το κλείσιμο κέντρου παρακολούθησης, της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του ρωσικού ειρηνευτικού αποσπάσματος μετά την πολυετή ανάπτυξή του σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας περιοχή του Νοτίου Καυκάσου.

Δεκάδες Ρώσοι και Τούρκοι μέλη ειρηνευτικών δυνάμεων ντυμένοι με στρατιωτικές στολές καθώς και Αζέροι στρατιώτες κάθισαν σε πτυσσόμενες καρέκλες κάτω από καθαρό ουρανό και παρακολούθησαν μια παράσταση παραδοσιακών αζερικών χορών.

Ο Σεργκέι Ιστράκοφ, αναπληρωτής αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, επαίνεσε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν σε μια ομιλία του στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Εκ μέρους του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους στρατιώτες της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, που εκτέλεσαν επάξια το στρατιωτικό τους καθήκον στο όνομα της ειρήνης και της ηρεμίας σε όλο τον Νότιο Καύκασο», δήλωσε ο Ιστράκοφ.

«Το επιτυχημένο έργο του κέντρου, που βασίστηκε στον αμοιβαίο σεβασμό και την προτεραιότητα στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, κατέστησε εφικτή την ολοκλήρωση της ειρηνευτικής επιχείρησης νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ήχησε ο εθνικός ύμνος του Αζερμπαϊτζάν προτού γίνει η υποστολή της ρωσικής και της τουρκικής σημαίας υπό τον ήχο των αντίστοιχων εθνικών τους ύμνων.

Σχεδόν όλο το ρωσικό ειρηνευτικό απόσπασμα έχει ήδη φύγει από την περιοχή και τα υπόλοιπα μέλη του πρόκειται να αποχωρήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου, δήλωσε στο Reuters μια πηγή στο αζέρικο υπουργείο Άμυνας.

Όλα τα ρωσικά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 90 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (BTR82A) και 380 άλλων οχημάτων, είχαν ήδη εγκαταλείψει την αζέρικη επικράτεια, πρόσθεσε η πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 2.000 Ρώσοι στρατιώτες, μέλη της ειρηνευτικής αποστολής, είχαν αποσταλεί στην αποσχισθείσα περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ τον Νοέμβριο του 2020 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Μόσχας που τερμάτισε έναν πόλεμο έξι εβδομάδων μεταξύ αζέρικων και αρμένικων δυνάμεων.

Παρά τη ρωσική ανάπτυξη, τον Σεπτέμβριο του 2023, το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε νέα επίθεση-αστραπή και κατέλαβε ολόκληρο το Ναγκόρνο Καραμπάχ, χωρίς οι ρωσικές δυνάμεις να παρέμβουν, βάζοντας τέλος σε τρεις δεκαετίες σύγκρουσης για τον έλεγχο του θύλακα.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τουλάχιστον 100.000 Αρμένιοι κάτοικοι του θύλακα εγκατέλειψαν την περιοχή και οι Αρμένιοι ηγέτες της αποσχισθείσας περιοχής συνελήφθησαν.

Η πολιτική ηγεσία της Αρμενίας κατηγόρησε τη Μόσχα εκείνη την περίοδο για απραξία και ότι δεν προστατεύσει τα αρμενικά συμφέροντα, μια κατηγορία που η Ρωσία απέρριψε. Η Ρωσία θεωρείτο επί μακρόν και κατά παράδοση διαιτητής στον Καύκασο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σιωπή!» – Το επεισόδιο Τραμπ με δημοσιογράφο του CNN την ώρα που η δημοτικότητά του «βουλιάζει» στο 33%

18/08/2026 - 12:51μμ
Από παλαιότερη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία και Ιράν συζητούν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

18/08/2026 - 8:36πμ
(Πηγή: YouTube/Irish Mirror)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Θανατηφόρο «παιχνίδι» για λίγα likes στους αυτοκινητοδρόμους

17/08/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει το Ομάν αν σταθεί εμπόδιο σε συμφωνία με το Ιράν

17/08/2026 - 6:23μμ
(Πηγή: YouTube/
AlJazeera Arabic)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

17/08/2026 - 2:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δηλώνει «πολύ ευτυχής» για την αμυντική συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν

17/08/2026 - 11:58πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alberto Diaz)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μεγάλη δασική πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση 30.000 στρεμμάτων – Κατευθύνεται προς τη Γερμανία

16/08/2026 - 4:27μμ
Άνθρωποι παρακολουθούν τον καπνό που υψώνεται πάνω από εγκατάσταση της Wildberries μετά από αναφερόμενη ουκρανική επίθεση με drone στο Βιομηχανικό Πάρκο Κολοντίνο κοντά στο Ποντόλσκ, στην περιφέρεια Μόσχας της Ρωσίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιθέσεις με drones σε Μόσχα και Ροστόφ με νεκρούς

16/08/2026 - 2:18μμ
Σπίτι που υπέστη ζημιές από τσουνάμι μετά από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, διακρίνεται στο Μπάι του Ναγκεκέο, στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα της Ινδονησίας (φωτ.: EPA/IGNASIUS KUNDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Μάχη με τον χρόνο στα ερείπια – Χιλιάδες οι άστεγοι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

16/08/2026 - 11:58πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αστυνομική Ακαδημία της Κομητείας Νάσο, στο Γκάρντεν Σίτι του Λονγκ Άιλαντ (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ», είπε χαμογελώντας

15/08/2026 - 9:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαλαμίνα: Καμένο σπίτι από τη φωτιά της 16ης Αυγούστου (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Αμέλεια και εμπρησμός με διαφορά λίγων λεπτών έφεραν την καταστροφή

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)

ΗΠΑ: Στο εδώλιο η Meta – 29 πολιτείες ζητούν έως 193 δισ. δολάρια για τις πλατφόρμες Facebook και Instagram

33 λεπτά πριν
Από την πυρκαγιά στο αποστακτήριο (φωτ.: Γρ. Τύπου ΠΣ / EUROKINISSI)

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη φωτιά σε αποστακτήριο στο Ρέθυμνο και σε δασική έκταση στην Κάρυστο

1 ώρα πριν
H Ζωή Λάσκαρη τον Ιούλιο του 2007 στο θέατρο Επιδαύρου όπου είχε παρακολουθήσει παράσταση (φωτ.: EUROKINISSI / Βαγγέλης Μπουγιώτης)

Ζωή Λάσκαρη: Η Ζωίτσα πίσω από τη σταρ – Οι ρίζες από το Φανάρι, οι απώλειες και μια ζωή γεμάτη φως

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»/Facebook)

Μαρούσι: Ο Σύλλογος Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» κουρδίζει τη λύρα για το μεγάλο ποντιακό πανηγύρι που ετοιμάζει

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)

«Σιωπή!» – Το επεισόδιο Τραμπ με δημοσιογράφο του CNN την ώρα που η δημοτικότητά του «βουλιάζει» στο 33%

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV