pontosnews.gr
Σάββατο, 18/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τέμπη: Ξανά στη Βουλή η μήνυση κατά της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τη διερεύνηση της συγκάλυψης

Δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο προσφυγή γονέα θύματος κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας

25/04/2024 - 4:43μμ
Σωστικά συνεργεία επιχειρούν στα κατεστραμμένα βαγόνια τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Σωστικά συνεργεία επιχειρούν στα κατεστραμμένα βαγόνια τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αποδεκτή έγινε από την εισαγγελία Εφετών Λάρισας η προσφυγή του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα θύματος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας να αρχειοθετήσει μήνυση που είχε καταθέσει κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, αλλά και όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση, τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία.

Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προς τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μέσω της οποία ζητά την διερεύνηση «τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 παρ. 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Τώρα, η δικογραφία πρόκειται να επιστρέψει στον Άρειο Πάγο και η μήνυση παραπέμπεται αυτομάτως προς συζήτηση στη Βουλή, όπως ορίζει στο Σύνταγμα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο τότε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η τότε υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο τότε υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, τα οποία αποτελούσαν από την 1η Μαρτίου, μια μέρα μετά το δυστύχημα, την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψης εγκληματία για την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ όλα τα υπόλοιπα μη πολιτικά πρόσωπα καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση εντός 20 ημερών.

Έρευνα για την επίστρωση

Την ίδια στιγμή, η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας Κατερίνα Μάτση έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι λόγοι της απομάκρυνσης των υλικών και χωμάτων από τον τόπο της σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη αλλά και της επίστρωσης του χώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δοθεί προθεσμία 20 ημερών για συμπλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια.

Επίσης ερευνάται ποιος ή ποιοι αλλά και γιατί έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χωμάτων και των λοιπών υλικών από το σημείο του δυστυχήματος, πριν επιληφθούν οι δικαστικές αρχές, και χωρίς ενημέρωση και λήψη αδείας, αλλά και αν συντάχθηκε έκθεση για την απομάκρυνση των υλικών, ή καταγράφηκε αυτή η ενέργεια.

Στα πλαίσια της έρευνας της αντιεισαγγελέως Εφετών ζητούνται μεταξύ άλλων να επισυναφθούν σχετικά έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ενεπλάκη με οποιονδήποτε τρόπο στο συμβάν, με τα οποία θα δίνεται σαφής απάντηση στο ποιοι είχαν φυσική παρουσία στο σημείο (προς τον σκοπό αυτό να γίνει χρήση και του υπάρχοντος φωτογραφικού υλικού που υπάρχει στη δικογραφία) και ποιος έδωσε την εντολή της απομάκρυνσης των πιο πάνω υλικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του Τζόκερ – Πλούτισε κατά 7,6 εκατ. ευρώ

17/10/2025 - 6:53μμ
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η ποντιακή φορεσιά (φωτ.: Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης / Μαρία-Ειρήνη Τζήκα)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Με παραδοσιακές φορεσιές από δεκάδες περιοχές γιορτάστηκε η 113η επέτειος από την απελευθέρωση της Κατερίνης

17/10/2025 - 6:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Άνδρας έπεσε στο κενό από τον 24ο όροφο του Πύργου «Απόλλων»

17/10/2025 - 5:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωπί: Έξι νεαροί ταυτοποιήθηκαν για επίθεση με πέτρες κατά λεωφορείου

17/10/2025 - 3:22μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο ανήλικοι που έδειραν και παρενόχλησαν σεξουαλικά 15χρονο

17/10/2025 - 12:14μμ
Φωτογραφία αρχείου από λέμβο που ναυάγησε ανοιχτά της Λέρου (Φωτ.: Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νεκροί και 10 τραυματίες σε ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο – Η βάρκα τους έπεσε σε βράχια

17/10/2025 - 11:45πμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών – Άλλους 23 εντόπισε και διέσωσε το Λιμενικό

17/10/2025 - 9:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τροχαία με τέσσερις νεκρούς τα ξημερώματα στην Αττική

17/10/2025 - 8:38πμ
(Φωτ. αρχείου: 
EPA / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

17/10/2025 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θέρμη

16/10/2025 - 6:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

S&P: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές

24 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/aetoitoupontou/photos?locale=el_GR)

Αγιασμός στον Σύλλογο Ελλήνων Ποντίων Έσεν και Περιχώρων «Οι αετοί του Πόντου»

1 ώρα πριν
Κώστας Σλούκας, Τζόρνταν Λόιντ και Χουάν Ερνανγκόμεθ
στο παιχνίδι Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός (φωτ.: Eurokinissi Sports/ EUROKINISSI)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός άλωσε την Αναντολού Εφές με 95-81

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)

Στρατός Ξηράς: Κατάταξη με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2025

2 ώρες πριν
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ αφηγείται στιγμές από τη ζωή του στο κοινό, το 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

3 ώρες πριν
Καρέ από το φιλμ «Η μπάντα», του Νίκου Ασλανίδη (πηγή: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)

Νίκος Ασλανίδης: Ένας «ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος» που υπηρετεί και καταγράφει την αλήθεια – Οι μάρτυρες σε Κύπρο και Πόντο αρκούν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign