pontosnews.gr
Κυριακή, 17/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Έμοιαζαν περισσότερο με παιχνίδια, όχι με drones» – Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση των Ισραηλινών

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάποια σύνδεση με το Ισραήλ

20/04/2024 - 11:59πμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια προφανή προσπάθεια να μην δοθεί συνέχεια, τουλάχιστον προς το παρόν, στα χτυπήματα ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Τεχεράνη επιχειρεί να υποβαθμίσει την επίθεση που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με drones στην Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε αργά χθες ότι η χώρα του  ερευνά την επίθεση, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάποια σύνδεση με το Ισραήλ, υποβαθμίζοντας το πλήγμα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) απογειώθηκαν από το εσωτερικό του Ιράν και πέταξαν για μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν καταρριφθούν. «Έμοιαζαν περισσότερο με παιχνίδια, με τα οποία παίζουν τα παιδιά μας, όχι με drones», δήλωσε ο ίδιος.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι περιέγραψαν έναν μικρό αριθμό εκρήξεων, που δήλωσαν ότι προκλήθηκαν όταν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας χτύπησαν τρία drones πάνω από την Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Αναφέρθηκαν στο περιστατικό ως μια επίθεση από «άτομα που είχαν διεισδύσει στο εσωτερικό του Ιράν», αντί από το Ισραήλ.

Ο Αμπντολαχιάν προειδοποίησε ότι εάν το Ισραήλ ανταποδώσει και ενεργήσει σε βάρος των συμφερόντων του Ιράν, η επόμενη απάντηση της Τεχεράνης θα είναι άμεση και στο μέγιστο επίπεδο. «Εάν όμως όχι, τότε έχουμε τελειώσει», δήλωσε.

Η επίθεση φάνηκε να είχε στόχο βάση της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στην πόλη Ισφαχάν, στο κέντρο της χώρας, χωρίς να χτυπά στρατηγικά σημεία ή να προκαλεί σοβαρή ζημιά.

Το Ισραήλ δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο σχετικά με το περιστατικό, ωστόσο αναλυτές δίνουν στην επίθεση χαρακτήρα προειδοποίησης καθώς ο στόχος που επιλέχθηκε βρίσκεται στο κέντρο του Ιράν στοιχείο που δείχνει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ισραηλινών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση καρχαρία

16/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι είναι νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι

16/05/2026 - 10:56πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα τουρκική κίνηση για ΑΟΖ και «Γαλάζια Πατρίδα»: Σχέδιο να αποκτήσει υπερεξουσίες ο Ερντογάν

15/05/2026 - 7:20μμ
Τηλεοπτική μετάδοση της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, στο Πεκίνο στις 15 Μαΐου 2026  (φωτ.: EPA / Jessica Lee)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν, όπλα και σιωπές: Το ερώτημα του Σι που ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει – Το νέο γεωπολιτικό παζάρι ΗΠΑ-Κίνας

15/05/2026 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη θητεία το 2027 – «Μεγάλα όχι» στην παροχολογία

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

ΕΠΟΝΑ: Ακυρώθηκε η μουσική εκδήλωση «Η Καμπάνα του Πόντου»

53 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/ Κιβωτός του Πόντου - Ηλίας Υφαντίδης)

«Μάνα μου, Μάνα»: Μια κατάθεση ψυχής από την «Κιβωτό του Πόντου» του Ηλία Υφαντίδη για τη 19η Μαΐου

1 ώρα πριν
Αεροφωτογραφία της αρχαίας ελληνικής Εφέσου, στην Ιωνία της Μικράς Ασίας, στην περιοχή της Σμύρνης, 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: AA)

Στην αρχαία ελληνική Έφεσο αναστηλώνονται μνημεία αιώνων – Το «νοσοκομείο λίθων» ξαναχτίζει την ιστορία της Ιωνίας

2 ώρες πριν
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

2 ώρες πριν
Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στην εκδήλωση «Πατρίδα στην καρδιά». Κως, Σάββατο 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: realvoice995.gr)

Κως: «Πατρίδα στην καρδιά» – Μια βραδιά μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign