pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Alysia Salley ίσως να στεφθεί η ομορφότερη Αυστραλέζα – Και είναι Ελληνίδα

Με ρίζες από την Καλαμάτα, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα μεγάλωσε στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης και αισθανόταν πάντα πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της

16/04/2024 - 1:06πμ
Η Αλίσια Σάλει σε διαφημιστική φωτογράφιση (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Η Αλίσια Σάλει σε διαφημιστική φωτογράφιση (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όταν ήταν παιδί, η Αλίσια Σάλεϊ (Alysia Salley) κάθε μέρα μετά το σχολείο πήγαινε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, και μιλούσε άπταιστα ελληνικά με τα ξαδέλφια της. Ωστόσο, αν και αισθανόταν Ελληνίδα, η εμφάνισή της δεν ανταποκρινόταν στην κλασική εικόνα μιας Ελληνοπούλας.

Η εντυπωσιακή Αυστραλή, με καταγωγή από την Καλαμάτα, την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει διανύσει πολύ δρόμο από τα παιδικά της χρόνια και όπως δήλωσε στην ομογενειακή ιστοσελίδα NeosKosmos, αισθανόταν πάντα πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της.

(Φωτ.: instagram/alysia.salley)

Σήμερα είναι μία από τις εκπροσώπους της πολιτείας της Βικτόριας στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος Αυστραλία, ο οποίος θα την οδηγήσει σύντομα στο Βιετνάμ και στη συνέχεια στον τελικό του Αυγούστου, όπου θα γίνει η ανάδειξη της Μις Υφήλιος Αυστραλία 2024.

«Μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από την ελληνική μου οικογένεια, την ελληνική κουλτούρα και τη μουσική της. Πήγα σε ελληνικό σχολείο. Αισθάνομαι σαν κάθε άλλο Ελληνόπουλο που μεγαλώνει στην Αυστραλία, αλλά, φυσικά, όταν με συναντά κανείς, δεν με αναγνωρίζει αμέσως ως Ελληνίδα. Έτσι, χρειάστηκε να αναζητήσω επίμονα την ταυτότητά μου όταν ήμουν παιδί».

Οι γονείς της Αλίσια (φωτ.: neoskosmos.com)

Ο πατέρας της, ο οποίος κατάγεται από την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει ελάχιστους συγγενείς στην Αυστραλία και, ως εκ τούτου, η Αλίσια δεν γνώριζε πολλά για την καταγωγή της από τη Δυτική Αφρική. Η πρώτη της επαφή ήταν κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στην Γκάνα, το οποίο περιγράφει ως ένα ταξίδι ζωής και μια σουρεαλιστική εμπειρία.

«Ένιωσα μια πραγματική σύνδεση με τη φυλή μου. Κατάφερα να δω πού μεγάλωσε ο πατέρας μου, ποια είναι η καταγωγή του. Ήταν εκπληκτικό να γνωρίσω για πρώτη φορά αυτό το κομμάτι της καταγωγής μου».

Η Αλίσια δήλωσε ότι πλέον έχει μάθει να αγκαλιάζει την πολιτιστική της κληρονομιά από και τις δύο πλευρές της οικογένειάς της.

Η Αλίσια (πρώτη από δεξιά) με άλλες υποψήφιες στα καλλιστεία για την εκπρόσωπο της πολιτείας της Βικτόρια (φωτ.: instagram/alysia.salley)

«Ένας από τους λόγους που επιθυμούσα να συμμετάσχω στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος Αυστραλίας, ήταν επειδή νιώθω πως η Αυστραλία αντιπροσωπεύει την έννοια της πολυπολιτισμικότητας. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν εδώ στη Μελβούρνη. Ο πατέρας μου μετακόμισε εδώ και η μητέρα μου είναι παιδί της μετανάστευσης από την Ελλάδα στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1960. Έτσι, νιώθω ότι είμαι απλώς μια αναπαράσταση του τι συμβαίνει όταν δύο πολιτισμοί συναντιούνται», υπογράμμισε.

«Η Αυστραλή γυναίκα δεν περιορίζεται στην εικόνα της ξανθιάς με τα γαλανά μάτια. Έρχεται σε όλα τα μεγέθη, σε όλες τις αποχρώσεις δέρματος και με κάθε υφή μαλλιών, ακόμη και με αφρό, όπως το δικό μου», συμπληρώνει.

Η Αλίσια (κέντρο) σε διαφημιστική καμπάνια (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Μοντέλο και φοιτήτρια

Το ταξίδι της Αλίσια στο χώρο του μόντελινγκ ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν οι φίλοι της την παρότρυναν να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Μελβούρνης. Κατέληξε να κερδίσει και να μοιραστεί το πρώτο βραβείο με ένα άλλο μοντέλο.

Παράλληλα όμως είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο και σπουδάζει Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ενώ στο μήνυμά της προς τις νέες κοπέλες, επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν πιστές στις πεποιθήσεις τους, να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι, και να μην επιτρέπουν στις τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τις επηρεάζουν. «Είναι μια παγίδα, καθώς δεν έχει ποτέ τέλος» σημειώνει.

Η Αλίσια στη διάρκεια επαγγελματικής φωτογράφισης (φωτ.: instagram/alysia.salley)

«Η ομορφιά είναι εφήμερη, ξεθωριάζει και στο τέλος της ζωής σου, θέλεις να σε θυμούνται για τον άνθρωπο που ήσουνα και όχι για την εμφάνισή σου. Νομίζω από τον τρόπο που φέρεσαι και συμπεριφέρεσαι και βοηθάς τους άλλους πηγάζει η αληθινή ομορφιά». Όπως προσθέτει, αυτή η νοοτροπία προέρχεται από την πίστη της. «Είμαι Ελληνορθόδοξη. Και νιώθω ότι αυτό διδάσκει η θρησκεία, η οποία με βοήθησε να ξεπεράσω κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή μου», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Neoskosmos.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: greekherald.com.au/Στέφανος Ελευθεριάδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ομογενείς φοιτητές εντρύφησαν στη μαγεία των χορών του Πόντου

22/03/2026 - 10:25μμ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η έκθεση «Dreaming of Greece» φέρνει την Ελλάδα στο κέντρο του Μανχάταν

22/03/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: anamniseis.net)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με λαμπρότητα γιόρτασε η ομογένεια στο Μπρούκλιν την 25η Μαρτίου

22/03/2026 - 9:50πμ
Χαρακτηριστική αφίσα της Ελλάδας σε ένα από τα diners των μεταναστών τη δεκαετία του '70 (φωτ.: Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αστόρια: Η ιστορία της ομογένειας μέσα από τα ελληνικά ντάινερς της δεκαετίας του ’70

21/03/2026 - 9:12μμ
O εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision φέτος, με τον μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, Κλεόπα (φωτ.: ogae greece/instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Όσλο ο Akylas για τη Eurovision – H θερμή υποδοχή από την ομογένεια και το βιβλίο αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά

21/03/2026 - 8:44μμ
Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου (φωτ.: facebook/Pontian Brotherhood of SA Inc.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας

21/03/2026 - 8:16μμ
Τα μέλη της «Παναγίας Σουμελά» δεν άφησαν στιγμή άδεια την πίστα του χορού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια ποντιακή βραδιά που θύμισε πατρίδα, από την «Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ

21/03/2026 - 9:00πμ
Τουρκικό F-16 ενταγμένο στη δύναμη του ΝΑΤΟ (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Ζητά άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο – «Προκλητική» η ανάπτυξη των τουρκικών F-16

21/03/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: facebook/Efxinos Pontos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Μόντρεαλ θα γιορτάσουν ποντιακά για 62η χρονιά!

20/03/2026 - 11:02μμ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Φροντιστήριον Τραπεζούντας»: Δύο υποτροφίες και φέτος από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά

19/03/2026 - 5:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άρχισε η προσέλευση στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τέμπη: Ξεκινά η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα – Στο εδώλιο 36 άτομα

7 λεπτά πριν
Ανθισμένη μαλκόλμια ανάμεσα σε πέτρες, στην Αττική – Επειδή κατά βάθος είναι άνοιξη! (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Με βροχερό καιρό ξεκινά η εβδομάδα – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

36 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο «Αττικόν» στην Πάφο για τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Andreas Kesouris)

Πάφος: Ανεγείρεται ναός του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη με πρωτοβουλία των Ποντίων

9 ώρες πριν
Ιρανός εργάτης επισκευάζει δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από το διυλιστήριο πετρελαίου Shahran μετά από αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. 8 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος επεκτείνεται σε ρεύμα και νερό – Στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Pexels)

Λογαριασμό για 6 μέτρα κάνει η κυβέρνηση: Από το fuel pass έως το market pass και μέτρα για το ρεύμα

10 ώρες πριν
(Φωτ.: greekherald.com.au/Στέφανος Ελευθεριάδης)

Μελβούρνη: Ομογενείς φοιτητές εντρύφησαν στη μαγεία των χορών του Πόντου

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign