pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αυξημένο στα 415 ευρώ το δώρο Πάσχα

Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για τον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα που επηρεάζονται

6/04/2024 - 2:16μμ
Εργαζόμενος στην εστίαση (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Εργαζόμενος στην εστίαση (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα 415 ευρώ θα ανέλθει το φετινό δώρο Πάσχα, μετά τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξή της σε εκπομπή στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, τόνισε ότι, όσοι εργοδότες δεν καταβάλλουν το δώρο Πάσχα στα 415 ευρώ είναι παράνομοι και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί αυτόματα, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», «όπου βλέπουμε και ελέγχουμε όλες τις μισθοδοσίες».

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, η Δ. Μιχαηλίδου προσέθεσε επίσης τα εξής: «Καταλαβαίνουμε ότι η αύξηση των 50 ευρώ δεν επαρκεί, για να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας, πόσω μάλλον εκείνες των ευάλωτων νοικοκυριών. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρέπει, όμως, να κοιτάξουμε πού βρισκόμαστε και βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, όπου η αύξηση στο κατά κεφαλήν εισόδημά μας είναι διπλάσια από την αύξηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, από το 2019 μέχρι σήμερα, η αύξηση του πληθωρισμού σε σχέση με την αύξηση τόσο του κατώτατου, όσο και του μέσου μισθού, είναι αρκετά χαμηλότερη.

»Το εξίσου σημαντικό είναι ότι, σήμερα, σε σχέση με το 2019, το ποσοστό των πολιτών που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό έχει μειωθεί στο 22% από 27%, που ήταν το 2019. Με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η χώρα μας ανέβηκε στην 11η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες της Ε.Ε., που διαθέτουν κατώτατο μισθό, πάνω από την Πορτογαλία και τη Μάλτα. Σε ό,τι αφορά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, συνεδριάζει πάλι το συμβούλιο, έτσι ώστε να εντάξουμε δύο ακόμα κατηγορίες. Η μία εξ αυτών είναι των ασφαλιστικών εταιριών».

Για το επίδομα μητρότητας, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι επεκτείνεται στις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες και τις μη μισθωτές και εκτίμησε ότι, την επόμενη εβδομάδα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι έχουν ήδη μειωθεί κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες και έχουμε δεσμευτεί ότι θα τις μειώσουμε άλλη μία μονάδα, μέχρι το τέλος της θητείας μας. .

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, θα πληρωθούν οι κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ και τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου. Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, καθώς και το επίδομα μητρότητας, που αυξάνει από τα 780 στα 830 ευρώ, θα καταβληθούν την τελευταία εργάσιμη του μήνα.

Τέλος, για τα αναδρομικά δώρων και την επιστροφή των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, η Δ. Μιχαηλίδου αποσαφήνισε ότι, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Άρειος Πάγος διαφωνούν, όπως εν προκειμένω, τότε αρμόδιο, για να αποφασίσει, είναι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. «Εμείς περιμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου και, όπως πάντα, θα την σεβαστούμε» σχολίασε η υπουργός Εργασίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ, διαγραφή οφειλών και άλλες ρυθμίσεις στήριξης για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα

9/12/2025 - 10:33πμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για τον Κάθετο Διάδρομο στον Εύξεινο Πόντο

4/12/2025 - 11:59πμ
Πολυκατοικίες σε γειτονιά της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ενοικίου: Χωρίς πρόστιμο οι διορθώσεις στο Ε1 – Τι πρέπει να δηλώσουν οι δικαιούχοι

1/12/2025 - 12:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ θα μοιράσουν πάνω από 81 εκατ. ευρώ

30/11/2025 - 9:39πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαϊκές αγορές: Απεργία στις 3 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών – Τα αιτήματα

29/11/2025 - 11:57πμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ενοικίου: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις – Ποιοι το δικαιούνται, ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση

28/11/2025 - 10:27μμ
Κτηνοτρόφοι στην Αθήνα, σε πανελλαδικό συλλαλητήριο μαζί με τους αγρότες. Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση 56 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, για ευλογιά και πανώλη

26/11/2025 - 6:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Roman Pilipey)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός στην Ευρώπη για τις ελλείψεις φυσικού αερίου

26/11/2025 - 6:22μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση τη συμφωνία κυβέρνησης, υπουργείου και εθνικών εταίρων (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργούνται οι μνημονιακοί περιορισμοί

26/11/2025 - 12:03μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η φορολογία κληρονομιών και δωρεών – Οδηγός με 86 ερωτήσεις και απαντήσεις

26/11/2025 - 11:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Χακάν Φιντάν στο βήμα της τουρκικής Βουλής (φωτ.: Χ/Hakan Fidan)

Εκκρεμότητες στο Αιγαίο βλέπει ο Φιντάν – Τι απαντά η Ελλάδα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

EuroCup: Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε τη νέα ήττα ο Πανιώνιος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Basketball Champions League: Έχασε από τη Μερσίν και οριστικά τρίτη η Καρδίτσα

3 ώρες πριν
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ (πλάτη) στον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA/Aaron Schwartz/POOL

Ουκρανία: Έτοιμος για εκλογές ο Ζελένσκι – Διορία ημερών τού δίνουν οι ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο

3 ώρες πριν
Το κόψιμο της τούρτας για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)

Νέα Νότια Ουαλία: 45 χρόνια παρουσίας γιόρτασε το «Ποντιακό Σπίτι» – «Είναι το δεύτερο σπίτι μας, εδώ συνεχίζουμε την ποντιακή παράδοση»

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Προφυλακίστηκε ο φαρμακοποιός που ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ 435.000 ευρώ

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign