pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Σφοδροί βομβαρδισμοί, απειλή λιμού – Αποχώρησε το Ισραήλ από τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Άνθρωποι πνίγονται ή ποδοπατούνται προσπαθώντας να φτάσουν στα δέματα με τα τρόφιμα και τα γεύματα που ξένες χώρες ρίχνουν από αεροπλάνα

27/03/2024 - 11:46πμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι μοιράζονται ένα γεύμα ιφτάρ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, κοντά στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο (φωτ.: EPA / Haitham Imad)

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι μοιράζονται ένα γεύμα ιφτάρ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, κοντά στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο (φωτ.: EPA / Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε θέατρο εντατικών και σφοδρών ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών μετατράπηκε για ακόμη μια φορά τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, παρά τη διεθνή πίεση για να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Η Ράφα φωτίστηκε από μια πύρινη σφαίρα έπειτα από αεροπορικό πλήγμα στο νότιο άκρο της περιοχής πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο όπου είναι συγκεντρωμένοι σε απέραντες σκηνουπόλεις κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους βίαια εκτοπισμένοι λόγω των εχθροπραξιών.

Ο παλαιστινιακός θύλακας παραμένει αντιμέτωπος με γενικευμένο λιμό την 173η μέρα του πολέμου.

Άνθρωποι πνίγονται ή ποδοπατούνται προσπαθώντας να φτάσουν στα δέματα με τα τρόφιμα και τα γεύματα που ξένες χώρες ρίχνουν από αεροπλάνα. Η Χαμάς ζήτησε να σταματήσει αυτή η πρακτική και αξίωσε να ανοίξουν χερσαία περάσματα για την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας που έτσι κι αλλιώς υποβάλλεται σε εξονυχιστικούς ισραηλινούς ελέγχους.

Η βοήθεια για τις τεράστιες ανάγκες των 2,4 εκατ. κατοίκων εισέρχεται κυρίως από την Αίγυπτο μέσω της διέλευσης στη Ράφα, ελάχιστη όμως φθάνει ως το βόρειο τμήμα της πολιορκημένης περιοχής όπου παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό.

Την ίδια ώρα, το Reuters μεταδίδει ότι το Ισραήλ ανακάλεσε τους διαπραγματευτές του από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ντόχα, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι οδήγησε τις διαβουλεύσεις «σε αδιέξοδο» λόγω των απαιτήσεών της.

Στο πρακτορείο μίλησε Ισραηλινός αξιωματούχος από τη στενή ομάδα συνεργατών του επικεφαλής του κλιμακίου της Μοσάντ. Κατηγόρησε τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα Γιαχία Σινβάρ ότι σαμποτάρει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με σκοπό την αναστολή για έξι εβδομάδες των επιθετικών ενεργειών του Ισραήλ ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 40 από τους 130 ομήρους που συνεχίζει να κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση στη Γάζα.

Η Χαμάς επιδιώκει την επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό των μαχών και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, όμως το Τελ Αβίβ αποκλείει αυτήν την προοπτική λέγοντας ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για να εξουδετερώσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς και την πολιτική επιρροή της στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, η παλαιστινιακή σιιτική οργάνωση ζητά να επιτραπεί να επιστρέψουν βόρεια οι εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και τις γύρω περιοχές προς το νότο κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του πολέμου.

Ο αξιωματούχος της Μοσάντ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών το Ισραήλ συμφώνησε να διπλασιάσει τον αριθμό των Παλαιστινίων (περίπου 700-800 αιχμάλωτοι) που θα απελευθέρωνε ως αντάλλαγμα για τους ομήρους, καθώς και να επιτρέψει σε ορισμένους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη ζωντανή μετάδοση του προσκυνήματος (πηγή: youtube / 24TV)
ΚΟΣΜΟΣ

24 Απριλίου 2026: Οι Αρμένιοι τιμούν τη μνήμη των γενοκτονημένων προγόνων τους, 111 χρόνια μετά

24/04/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απειλεί να «ανοίξει πυρ» σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Λιβάνου

23/04/2026 - 11:43μμ
Ο Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η σύζυγός του Κάρολιν Μπεσέτ αποχωρούν από το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, 1η Μαΐου 1999 (φωτ.: EPA / Manny Ceneta)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Κένεντι Τζούνιορ και Κάρολιν Μπεσέτ: Η ιστορία τους έγινε σειρά – και είναι η επιτυχία της χρονιάς

23/04/2026 - 6:14μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Knap)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Δεκαεπτά τραυματίες από μετωπική σύγκρουση τρένων

23/04/2026 - 11:07πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα πλοία «Epaminondas» και «MSC Francesca»

23/04/2026 - 10:39πμ
Εικόνα από το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο για τους πεσόντες στην Εκστρατεία της Καλλίπολης, στη Λήμνο
(φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος / Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας / EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλλίπολη: Άγνωστη ιατρική έκθεση φωτίζει την αιματηρή πραγματικότητα της μάχης – 111 χρόνια μετά

23/04/2026 - 9:33πμ
Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά». 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Παράταση χωρίς συμφωνία – Σκηνικό έντασης ξανά στο Ορμούζ

22/04/2026 - 11:49μμ
Η φοιτήτρια Γκιουλιστάν Ντόκου πριν εξαφανιστεί, σε καρέ από βίντεο κάμερας ασφαλείας (πηγή: Χ / ComezTurhan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σκάνδαλο συγκάλυψης σε δολοφονία φοιτήτριας – Πρώην κυβερνήτης «έθαψε» το έγκλημα του γιου του

22/04/2026 - 8:30μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει ομιλία από το μπαλκόνι του Blue Room στον Λευκό Οίκο, 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να τελειώσει τον πόλεμο στον Κόλπο

22/04/2026 - 4:54μμ
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Καταργούνται 20.000 μη κερδοφόρες πτήσεις μικρών αποστάσεων έως τον Οκτώβριο

22/04/2026 - 2:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/groups/Χρυσή Συμεωνίδου)

Γενοκτονία των Ποντίων: Στο Άνω Ζερβοχώρι εκδήλωση τιμής με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη

9 λεπτά πριν

ΕΠΟΝΑ: Χρέος μας να μην ξεχαστεί ποτέ η Γενοκτονία των Αρμενίων

38 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη ζωντανή μετάδοση του προσκυνήματος (πηγή: youtube / 24TV)

24 Απριλίου 2026: Οι Αρμένιοι τιμούν τη μνήμη των γενοκτονημένων προγόνων τους, 111 χρόνια μετά

1 ώρα πριν
Τεράστια σημαία που μεταφέρουν Αρμένιοι κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Η μνήμη παραμένει ζωντανή και ο αγώνας συνεχίζεται – Οι επετειακές εκδηλώσεις

2 ώρες πριν
(Πηγή: gein.noa.gr)

Κρήτη: Αναστάτωση από την πρωινή δόνηση 5,7 Ρίχτερ – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

2 ώρες πριν
(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign