pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επίθεση με σφυρί δέχθηκε ο πρώην συνεργάτης του Αλεξέι Ναβάλνι – Κατέληξε στο νοσοκομείο

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι για την επίθεση

13/03/2024 - 3:30μμ
Ο Λεονίντ Βολκόφ μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο λίγο μετά την επίθεση (φωτ.: Χ/The Anti-Corruption Foundation)

Ο Λεονίντ Βολκόφ μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο λίγο μετά την επίθεση (φωτ.: Χ/The Anti-Corruption Foundation)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Βίαιη επίθεση με σφυρί δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Λεονίντ Βολκόφ, Ρώσος αντιφρονών που ζει στην εξορία και πρώην δεξί χέρι του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Βολκόφ διευκρίνισε σήμερα ένας άνδρας τον χτύπησε «περίπου 15 φορές» με ένα σφυρί έξω από το σπίτι του στο Βίλνιους και πρόσθεσε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι.

«Ήθελαν πραγματικά να με κάνουν σνίτσελ», κατήγγειλε στο Telegram, εκφράζοντας τη χαρά του που είναι ακόμη «ζωντανός».

Η Λιθουανία κατηγόρησε σήμερα τη Μόσχα για την επίθεση και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον του Βολκόφ είναι ξεκάθαρο πως ήταν προσχεδιασμένη και τη συνέδεσε με άλλες προκλήσεις εναντίον της χώρας του.

«Μπορώ να πω ένα πράγμα στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν: κανείς δεν σε φοβάται εδώ», τόνισε ο Ναουσέντα.

Με τη σειρά του, ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις καταδίκασε τη «σοκαριστική» επίθεση και διαβεβαίωσε με μήνυμά του στο Χ ότι οι δράστες της «θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους».

Ηλικίας 43 ετών, ο Βολκόφ είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ρωσικής αντιπολίτευσης και υπήρξε δεξί χέρι του Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου σε ηλικία 47 ετών σε ρωσική σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο όπου εξέτιε ποινή 19 ετών για «εξτρεμισμό».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ύποπτοι για την επίθεση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, πρόσθεσε.

Αρκετές μονάδες της αστυνομίας, περιλαμβανομένης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνούν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση.

«Δεν θα υποχωρήσουμε»

Χθες τη νύκτα η Κίρα Γιάρμις, εκπρόσωπος του Ναβάλνι, είχε επισημάνει ότι ο Βολκόφ έγινε στόχος ενέδρας. «Δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του. Κάποιος έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και του έριξε δακρυγόνο στα μάτια προτού αρχίσει να χτυπά τον Λεονίντ με σφυρί».

Αφού πήγε στα επείγοντα νοσοκομείου, ο Βολκόφ τελικά επέστρεψε σπίτι του. «Βρισκόμαστε στο σπίτι. Το χέρι του Λεονίντ έχει σπάσει, δεν μπορεί ακόμη να περπατήσει», έγραψε η σύζυγός του Άννα Μπιριούκοβα στο Χ.

Η ίδια ανήρτησε φωτογραφίες από τα τραύματα του Βολκόφ, στις οποίες φαίνεται να έχει μαυρισμένο μάτι, ένα κόκκινο σημάδι στο μέτωπο και αίματα σε ένα από τα πόδια του.

Ο Λεονίντ Βολκόφ δείχνει τα τραύματά του και δεξιά το αυτοκίνητο, στο οποίο έσπασαν το τζάμι για να του επιτεθούν (φωτ.: Χ/anna biryukova)

Ο Ρώσος αντιφρονών εκτίμησε σήμερα ότι η επίθεση που δέχθηκε είναι «χαρακτηριστική» του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι άνδρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά τόνισε ότι αυτή δεν θα τον σταματήσει από το να μάχεται για τη δημοκρατία.

«Θα εργαστούμε και δεν θα υποχωρήσουμε», υπογράμμισε στο Telegram.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο του Ναβάλνι και λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, που διεξάγονται από την Παρασκευή ως την Κυριακή και στις οποίες αναμένεται να επανεκλεγεί για μία ακόμη θητεία ο Πούτιν, απουσία αντιπάλου.

«Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι. Και πολλούς άλλους ανθρώπους πριν από εκείνον», είχε γράψει τη Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βολκόφ, ο οποίος ως το 2023 ήταν πρόεδρος του ιδρύματος κατά της διαφθοράς που είχε ιδρύσει ο αντιφρονών.

Χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, η Λιθουανία φιλοξενεί πολλούς αυτοεξόριστους Ρώσους και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της Ουκρανίας στον πόλεμό της ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Κίνδυνος να «μας σκοτώσουν όλους»

Οι Ρώσοι αντιφρονούντες, που έχουν μιλήσει κατά του Κρεμλίνου, καταγγέλλουν συχνά ότι γίνονται στόχοι απειλών και επιθέσεων.

Μερικές ώρες πριν από τη χθεσινή επίθεση, ο Βολκόφ είχε δηλώσει στο ανεξάρτητο ρωσόφωνο μέσο Meduza ότι ανησυχεί για την ασφάλειά του μετά τον θάνατο του Ναβάλνι. «Ο βασικός κίνδυνος τώρα είναι να μας σκοτώσουν όλους. Για ποιο λόγο, είναι αρκετά προφανές», είχε επισημάνει.

Ο Βολκόφ έφυγε από τη Ρωσία το 2019, όπως και άλλοι συνεργάτες του Ναβάλνι μετά την έναρξη από τις ρωσικές αρχές έρευνας για το ίδρυμα κατά της διαφθοράς του αντιφρονούντα. Από το 2021 καταζητείται από τη δικαιοσύνη της Ρωσίας για τον ρόλο του στην οργάνωση μαζί με τον Ναβάλνι διαδηλώσεων κατά των ρωσικών αρχών.

Μετά τον θάνατο του βασικού αντιπάλου του Πούτιν, ο Βολκόφ είχε δεσμευθεί ότι η ομάδα του Ναβάλνι «δεν θα υποχωρήσει» διότι «το καλό πάντα νικά το κακό».

Είχε μάλιστα ζητήσει από τους υποστηρικτές του Ναβάλνι «να μην αποθαρρύνονται (…) αυτό περιμένουν τώρα (σ.σ. οι ρωσικές αρχές) από εμάς», όμως πρόσθεσε ότι «αυτό στο οποίο είχε αφιερώσει τη ζωή του (ο Ναβάλνι) πρέπει να κερδίσει».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/FABRICE COFFRINI/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν – Διατηρείται η ένταση στο παρασκήνιο

22/06/2026 - 12:21πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα θαλάσσια γέφυρα στο Βόρειο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: Ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τσανάκαλε

21/06/2026 - 11:27μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κλοιό ακραίου καύσωνα η Ευρώπη – Συναγερμός από τη Βρετανία έως τα Βαλκάνια για θερμοκρασίες-ρεκόρ

21/06/2026 - 10:31μμ
Άποψη της αίθουσας συσκέψεων στη Σύνοδο Κορυφής της Λίμνης Λουκέρνης, στο θέρετρο Μπούργκενστοκ στο Όμπμπεργκεν,  της Ελβετίας (φωτ.: EPA/URS FLUEELER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν στην Ελβετία – Μικτά μηνύματα από το Μπούργκενστοκ

21/06/2026 - 7:10μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί (αριστερά) και ο Ελβετός ομοσπονδιακός σύμβουλος Ινάτσιο Κάσις κατά τη διάρκεια διμερών συνομιλιών, 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Urs Flueeler)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία: Ο Λίβανος στο επίκεντρο των συνομιλιών – Παραμένουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ

21/06/2026 - 12:57μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ αναχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ, 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Οι πιο κρίσιμες ώρες για τον Βρετανό πρωθυπουργό – Τα σενάρια αποχώρησης και ο παράγοντας Μπέρναμ

21/06/2026 - 11:45πμ
Το ξενοδοχείο Palace στο θέρετρο Μπούργκενστοκ στην Ελβετία, όπου συναντώνται οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και του Ιράν για τις συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, 21 Ιουνίου 2026. (φωτ.: EPA / Urs Flueeler)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία για το πυρηνικό πρόγραμμα – Τρεις εστίες έντασης δοκιμάζουν τη συμφωνία

21/06/2026 - 8:33πμ
Το αεροσκάφος με το οποίο έφθασε η ιρανική αντιπροσωπεία στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας (πηγή: x.com/SwissMFA/status/2068431300373962786)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Αρχίζουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις εν μέσω απειλών για «αμερικανικά διόδια» στα Στενά του Ορμούζ

21/06/2026 - 12:59πμ
Λιβανέζοι διασώστες και πολίτες στο σημείο ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στην πόλη Καναρίτ, στην περιοχή της Σιδώνας του νοτίου Λιβάνου (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εντολή στον ισραηλινό στρατό για αμυντική στάση έναντι της Χεζμπολάχ

20/06/2026 - 11:47μμ
Αεροσκάφος E-2D Hawkeye της 117ης Μοίρας Αερομεταφερόμενου Ελέγχου και Διοίκησης (VAW 117), προετοιμάζεται για προσνήωση με χρήση ανάσχεσης στο κατάστρωμα πτήσεων του αεροπλανοφόρου κλάσης Nimitz, USS Abraham Lincoln (CVN 72) που βρίσκεται ανεπτυγμένο στην περιοχή επιχειρήσεων του 5ου Στόλου των ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή (φωτ. U.S. Navy/ NAVCENT Public Affairs)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Διαψεύδουν οι ΗΠΑ το κλείσιμο από το Ιράν

20/06/2026 - 8:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά των Στροφάδων σήμερα το πρωί

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Ήλιος αλλά και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/FABRICE COFFRINI/POOL)

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν – Διατηρείται η ένταση στο παρασκήνιο

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Christopher Torres)

Μουντιάλ 2026: «Κόλλησε» στο μηδέν ξανά το Βέλγιο με το Ιράν

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Επετειακές εκδηλώσεις στην Ανώπολη για την Επανάσταση του Δασκαλογιάννη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Νέα θαλάσσια γέφυρα στο Βόρειο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία: Ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τσανάκαλε

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign