pontosnews.gr
Δευτέρα, 30/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

BBC: Παλαιστίνιοι γιατροί καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια από τον ισραηλινό στρατό

Ο βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες μέσα από βίντεο και φωτογραφίες

12/03/2024 - 6:11μμ
Στο στιγμιότυπο του βίντεο διακρίνονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές γυμνοί, με δεμένα χέρια και μάτια (φωτ.: BBC)

Στο στιγμιότυπο του βίντεο διακρίνονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές γυμνοί, με δεμένα χέρια και μάτια (φωτ.: BBC)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τους άγριους ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια και τους χλευασμούς που δέχθηκαν Παλαιστίνιοι γιατροί μετά από ισραηλινή επιδρομή στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Γάζα, επιβεβαίωσε ρεπορτάζ του BBC, το οποίο ζήτησε εξηγήσεις  από τον ισραηλινό στρατό.

Οι γιατροί και νοσηλευτές στη Γάζα κατήγγειλαν ότι κρατήθηκαν, αναγκάστηκαν να γδυθούν και ξυλοκοπήθηκαν επανειλημμένα, τους έλουσαν με κρύο νερό και τους ανάγκασαν να γονατίσουν σε άβολες στάσεις για ώρες, ενώ είχαν δεμένα τα μάτια τους.

Μάλιστα, είπαν ότι κρατήθηκαν για μέρες, πριν τελικά αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Ahmed Abu Sabha, γιατρός στο νοσοκομείο Νάσερ, περιέγραψε ότι κρατήθηκε για μια εβδομάδα υπό κράτηση, όπου, όπως είπε, του επιτέθηκαν σκυλιά με φίμωτρα και ένας Ισραηλινός στρατιώτης του έσπασε το χέρι.

Το BBC παρείχε λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ωστόσο δεν απάντησαν άμεσα σε ερωτήσεις, ούτε αρνήθηκαν συγκεκριμένους ισχυρισμούς για κακομεταχείριση.

Αρνήθηκαν μόνο ότι το ιατρικό προσωπικό τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησής τους και είπαν ότι «οποιαδήποτε κακοποίηση κρατουμένων είναι αντίθετη με τις εντολές του IDF και ως εκ τούτου απαγορεύεται αυστηρά».

Πλάνα που γυρίστηκαν κρυφά στο νοσοκομείο στις 16 Φεβρουαρίου, την ημέρα που κρατήθηκαν οι γιατροί, κοινοποιήθηκε στο BBC και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Διακρίνεται μια σειρά ανδρών, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, μπροστά από το κτίριο έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου, να γονατίζουν με τα χέρια πίσω από το κεφάλι τους. Μπροστά από μερικούς από αυτούς βρίσκονται ιατρικές ρόμπες.

Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε στο BBC ότι «κατά κανόνα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σύλληψης, είναι συχνά απαραίτητο οι ύποπτοι για τρομοκρατία να παραδίδουν τα ρούχα τους έτσι ώστε να μπορούν να ερευνηθούν και να διασφαλιστεί ότι δεν κρύβουν εκρηκτικά γιλέκα ή άλλα όπλα.

Το ιατρικό προσωπικό αποκάλυψε ότι στη συνέχεια τούς μετέφεραν σε ένα κτήριο του νοσοκομείου, όπου τους ξυλοκόπησαν και μετά τους μετέφεραν σε ένα κέντρο κράτησης, ενώ παρέμεναν γυμνοί.

Ο Δρ Abu Sabha, 26χρονος πρόσφατα ειδικευμένος γιατρός και εθελοντής γιατρός στο Nάσερ, μίλησε δημόσια για τη μεταχείρισή του κατά τη διάρκεια της κράτησής του χρησιμοποιώντας τον όρο «βασανιστήρια». Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων πρόκειται για βασανιστήριο το να αναγκάζει κανείς τους κρατούμενους να στέκονται όρθιοι για ώρες χωρίς διακοπή.

Δήλωσε ακόμα ότι άλλες τιμωρίες που επιβλήθηκαν στους κρατούμενους περιλάμβαναν το να ξαπλώνουν μπρούμυτα για παρατεταμένες περιόδους και να καθυστερούν τα γεύματά τους.

«Νόμιζα ότι θα με εκτελέσουν»

Οι απελευθερωμένοι κρατούμενοι και άλλοι γιατροί, είπαν στο BBC ότι το μαιευτήριο, που ονομάζεται Μουμπάρακ, έγινε το μέρος όπου οι IDF ανέκριναν και ξυλοκόπησαν το προσωπικό. Ο Δρ Abu Sabha είπε ότι αρχικά επιλέχθηκε για να μείνει με ασθενείς μετά την επιδρομή, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στο Μουμπάρακ, το οποίο είπε ότι είχε γίνει «περισσότερο σαν τόπος βασανιστηρίων».

«Με έβαλαν σε μια καρέκλα και ήταν σαν κρεμάλα», είπε. «Άκουσα ήχους από σχοινιά, οπότε σκέφτηκα ότι θα με εκτελέσουν.

«Μετά έσπασαν ένα μπουκάλι και αυτό το ποτήρι μού έκοψε το πόδι και το άφησαν να αιμορραγεί. Μετά άρχισαν να φέρνουν γιατρούς και να τους βάζουν τον ένα δίπλα στο άλλον. Άκουγα τα ονόματα και τις φωνές τους».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε στο BBC ότι «δεν πραγματοποιεί και δεν έχει πραγματοποιήσει εικονικές εκτελέσεις κρατουμένων και απορρίπτει τέτοιους ισχυρισμούς».

Ασθενείς με δεμένα χέρια

Οι γιατροί που παρέμειναν στο Νάσερ λένε ότι η επιχείρηση των IDF στο νοσοκομείο τούς εμπόδισε από το να φροντίσουν τους ασθενείς.

Όταν ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο, σχεδόν 200 ασθενείς νοσηλεύονταν εκεί, πολλοί από αυτούς «κλινήρεις», συμπεριλαμβανομένων έξι μέσα στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Δρ Hout, τον γενικό διευθυντή.

Σε κάποιους από τους γιατρούς επετράπη να παραμείνουν στο νοσοκομείο ενώ, ορισμένοι ασθενείς είχαν τεθεί υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της επιδρομής, σύμφωνα με τον Δρ Hout.

Σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα και επαληθεύτηκε από το BBC ως αληθινό, στρατιώτες των IDF σπρώχνουν δύο νοσοκομειακά κρεβάτια και τα χέρια των ασθενών πάνω σε αυτά είναι υψωμένα πάνω από τα κεφάλια τους, δεμένα με πλαστικά δεματικά.

Σε διαφορετικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν από τις IDF, οι άνθρωποι φαίνονται ξαπλωμένοι σε κρεβάτια στους χώρους του νοσοκομείου, με τα χέρια τους δεμένα σε παρόμοια ανυψωμένη θέση. Για αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει καμία επιπλέον πληροφορία, ούτε για το ποιοι είναι ούτε για την τύχη τους.

Ο στρατός του Ισραήλ είπε στο βρετανικό μέσο ότι οι ασθενείς που δεν ήταν ύποπτοι για τρομοκρατία, δεν είχαν δεμένα χέρια.

Πηγή: BBC 

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ / Γραφείο Τύπου Ιρανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αναχαιτίστηκε και 4ος ιρανικός πύραυλος στον τουρκικό εναέριο χώρο

30/03/2026 - 7:21μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο Σπλιτ της Κροατίας (φωτ.: EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα αμερικανικά αεροσκάφη που επιτίθενται στο Ιράν

30/03/2026 - 1:25μμ
Ιρανοί κοιτούν κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στην Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Μιλά (ξανά) για συμφωνία με την Τεχεράνη και «βλέπει» κατάκτηση της νήσου Χαργκ

30/03/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

«Φοβού» τον ηττημένο Τραμπ – Τι μπορεί να κάνει αν χάσει στο Ιράν

29/03/2026 - 11:20μμ
Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Pierbattista Pizzaballa (φωτ.: EPA / Ammar Awad)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Για λόγους ασφαλείας η απαγόρευση πρόσβασης στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων – Αντίδραση από την Τζόρτζια Μελόνι

29/03/2026 - 8:22μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία συζήτησαν στο Πακιστάν με θέμα το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

29/03/2026 - 7:26μμ
Ο Ιταλός καρδινάλιος Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, στο Λατινικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων (φωτ. αρχείου: EPA/ ATEF SAFADI)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανές «μπλόκο» στον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων– Του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο

29/03/2026 - 5:08μμ
Ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ (φωτ. αρχείου: EPA/ WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία επίθεση ενώ δημόσια στέλνουν μηνύματα διαλόγου

29/03/2026 - 1:36μμ
Ιρανή δημοσιογράφος σε κατεστραμμένο οίκημα στην Τεχεράνη, μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απειλές για τα αμερικανικά πανεπιστήμια στη Μέση Ανατολή – Εξαντλούνται τα αποθέματα του Ισραήλ

29/03/2026 - 10:56πμ
Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο (δεύτερος από δεξιά) κρατά πανό στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Νέας Υόρκης (φωτ.:  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 3.000 διαδηλώσεις σε μία ημέρα κατά του Τραμπ – Ντε Νίρο και Σπρίνγκστιν μπροστάρηδες στις πορείες

29/03/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: 59χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε διαμέρισμα – Εγκληματική ενέργεια δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

1 λεπτό πριν
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ / Γραφείο Τύπου Ιρανικής Προεδρίας)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αναχαιτίστηκε και 4ος ιρανικός πύραυλος στον τουρκικό εναέριο χώρο

29 λεπτά πριν
Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την παρέλαση (φωτ.: facebook/Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)

Ο «Φοίνικας» στο Κλίβελαντ τίμησε την 25η Μαρτίου και την κληρονομιά του Πόντου

56 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης: freepik.com)

Εκτυπωμένα και εξατομικευμένα από 3D εκτυπωτές τα φάρμακα της επόμενης δεκαετίας

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Υπόθεση Γ. Παναγόπουλου: Αρνήθηκε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για το πόθεν έσχες η Εισαγγελία Εφετών

2 ώρες πριν
Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

ΠΕΝ Κ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας: Τριπλή εκδήλωση με τη νεολαία στο επίκεντρο – Οι προκλήσεις και οι επερχόμενες δράσεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign