pontosnews.gr
Παρασκευή, 1/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δήμος Καλλιθέας: Νέο ξεκίνημα στο Κέντρο Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού

Η συνάντηση με τη νέα δημοτική Αρχή ήταν αφιερωμένη στην κοινωνική πολιτική του Δήμου και τα επιδόματα που αφορούν τους παλιννοστούντες

8/03/2024 - 11:47πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού (ΚΕΣΠΕ) του Δήμου Καλλιθέας η πρώτη μετά την έναρξη εργασιών της νέας δημοτικής Αρχής συνάντηση με τους Πόντιους παλιννοστούντες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση σχετικά με την κοινωνική πολιτική του Δήμου και τα επιδόματα του κράτους (ΟΓΑ, ΚΕΑ, Πρόνοια, Επίδομα ενοικίου κ.ά.) που αφορούν τους παλιννοστούντες ως δημότες και ως νεοπρόσφυγες.

Η συνάντηση ξεκίνησε με αγιασμό από τον ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλλιθέας π. Ηλία και χαιρετισμό από τον δήμαρχο Κώστα Ασκούνη.

Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος τόνισε τη σημασία της ύπαρξης του Κέντρου σε έναν δήμο η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε μετά το 1922, με τον ερχομό των πρώτων προσφύγων από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία – του πιο πονεμένου κομματιού του ελληνισμού.

«Τα κύματα των προσφύγων συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια. Ένα μέρος των Ελλήνων προσφύγων από τον Πόντο εγκαταστάθηκε στο χώρο του Βορρά του Εύξεινου Πόντου και στον Καύκασο, διώχτηκε και εξορίστηκε τις δεκαετίες 1930-1940 και έφτασε τμηματικά στην Ελλάδα στο τέλος του 20ού και στις αρχές του 21ου αιώνα. Η δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τους Πόντιους νεοπρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Κώστας Ασκούνης.

Στους Πόντιους παλιννοστούντες μίλησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Κέντρο Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού του Δήμου Καλλιθέας Βασίλης Τσενκελίδης, ο οποίος είναι ιστορικός με ειδίκευση στην ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου, και έχει πολύχρονη εμπειρία στη συνεργασία με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο.

Το βασικό σκέλος της συνάντησης αναπτύχθηκε με τις ομιλίες των μελών της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Καλλιθέας.

Πρώτη πήρε το λόγο η αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Έλενα Αυγερινού. Από το Κέντρο Κοινότητας μίλησαν η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια Γεωργία Δημακοπούλου και η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Τυροπούλου. Από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών μίλησε ο διαμεσολαβητής Ηλίας Φαρρές, ο οποίος διευκρίνισε ότι μερικές λειτουργίες του ΚΕΜ μπορούν να συμπληρώσουν το έργο του Κέντρου Κοινότητας στην περίπτωση των Ποντίων παλιννοστούντων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καλλιθέας, αντιπρόσωποι από τους συλλόγους Ποντίων Καλλιθέας και πλήθος δημοτών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Δημήτρης Ψαθάς και το ενδεικτικό του από το φημισμένο Φροντιστήριο Τραπεζούντας. Σχολική περίοδος 1919-1920, Α’ Γυμνασίου με άριστα (φωτ.: Αρχείο Λένας Νίτσου)
ΠΟΝΤΟΣ

Δημήτρης Ψαθάς, ο Όμηρος και Ηρόδοτος της Ιστορίας του Πόντου

31/07/2025 - 8:14μμ
Το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου όπου διεξήχθησαν τα 27α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα» (φωτ.: facebook / Βενιαμίν - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακοί σύλλογοι Πιερίας: Εύλογοι προβληματισμοί για τα όσα συνέβησαν στα «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

31/07/2025 - 7:45μμ
Στιγμιότυπο από τα  27α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα» της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κατερίνη: Γλυκόπικρα τα 27α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα» – Αυτόφωρο, αλλά και επιτυχία

31/07/2025 - 2:50μμ
Η λεζάντα είναι του Κοσμά Τσίναλη: Φωτογραφία από την αυλή του Γουρπάσου στη γειτονιά μας. Πίσω διακρίνεται το τούρκικο σπίτι από το οποίο θυμάμαι τις ξύλινες κατασκευές σαν κρεβάτια και πάνω τους στρωμένα τα κλαδιά από τα τούτε, από τις μουριές δηλαδή και τους μεταξοσκώληκες να τρώνε τα φύλλα
ΠΟΝΤΟΣ

Ο κάματος των καπνών, κατακαλόκαιρο: T’ αϊναλούκια στην Άψαλο Αλμωπίας

31/07/2025 - 2:19μμ
Εικόνα από την Άγουρσα της Ματσούκας, σήμερα Bakimli. Υπήρχαν γεφύρια στο χωριό που κανείς δεν τα περνούσε νύχτα... (πηγή: koylerim.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Άγουρσα: Το ελληνικό χωριό της Ματσούκας όπου οι μάγισσες και τα ξωτικά είχαν κοινωνική ζωή και γλεντούσαν

31/07/2025 - 10:12πμ
Η παραλία Κοκάρη στην Κερασούντα. Καρτ ποστάλ από τη συλλογή του Στέργιου Θεοδωρίδη (φωτ.: αρχείο Στέργιου Θεοδωρίδη)
ΠΟΝΤΟΣ

Τα «μπάνια του λαού» στον Ανατολικό Πόντο: Κολύμπι για όλους, «σέρφινγκ» για τους άνδρες

30/07/2025 - 10:12μμ
H 17χρονη Ελένη Καρακασίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Specialist στην κατηγορία Power Point (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παναγιώτης Ασλανίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Ελένη Καρακασίδου: Η Ποντιοπούλα από την Καλαμαριά είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια της Microsoft Office Specialist στο PowerPoint

30/07/2025 - 9:43μμ
Ο Σαράντης Παπαδόπουλος (φωτ.: Αρχείο Αρχοντίας Παπαδοπούλου)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Σαράντης Παπαδόπουλος, ο αγωνιστής: Ο Πόντιος δάσκαλος της Νίκαιας που έβγαινε πάντα μπροστά

30/07/2025 - 6:40μμ
Υπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης ο Λεωνίδας Ιασονίδης πέθανε φτωχός και σε όλη του τη ζωή στην Ελλάδα υπήρξε πάντα ταπεινός
ΠΟΝΤΟΣ

Λεωνίδας Ιασονίδης: Η προσευχή μου προς τον Πόντον – Ξηρανθήτω ημίν ο λάρυγξ…

29/07/2025 - 5:38μμ
(Φωτ.: facebook.com/pontos.lakonia)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέα Λιβερά: Οι Πόντιοι της Λακωνίας τίμησαν την μνήμη των πρώτων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή

29/07/2025 - 12:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Conference League: Ξύπνησε αργά και έμεινε εκτός ο Άρης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Conference League: Πρόκριση με 0-0 για την ΑΕΚ και τώρα… Άρης Λεμεσού

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)

Δεν είναι κατοικίδια οι θαλάσσιες χελώνες λέει σύλλογος για την προστασία τους – Γιατί δεν πρέπει να τις ταΐζουμε

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/pontiakos.sullogosxeimarrou)

Το Σάββατο ο καλοκαιρινός ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Χειμάρρου Σερρών

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Αττική και άλλες τέσσερις περιφέρειες

6 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/ JIM LO SCALZO)

Νέα… προθεσμία έως τις 8 Αυγούστου δίνει ο Τραμπ στον Πούτιν για να τερματίσει τον πόλεμο

6 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign