pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χακάν Φιντάν: Η Κύπρος είναι «λύκος με προβιά αρνιού» στο Μεσανατολικό

Την κατηγορεί ότι μετατράπηκε σε βάση εφοδιασμού του Ισραήλ με όπλα

6/03/2024 - 5:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μιλώντας στη χθεσινή Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας – Αραβικού Συνδέσμου, στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, με θέμα τις εξελίξεις στη Γάζα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν χαρακτήρισε την Κύπρο «λύκο με προβιά αρνιού», κατηγορώντας την ότι υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει μετατραπεί σε βάση εφοδιασμού του Ισραήλ με όπλα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε τα εξής:

«Σήμερα, ένα νησί στη μέση της Μεσογείου, ακριβώς απέναντι από τη Γάζα, έχει μετατραπεί σε βάση εφοδιασμού όπλων και πυρομαχικών για το Ισραήλ. Αυτό το νησί συνεχίζει να εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό πίσω από την ονομασία “ανθρωπιστικό κέντρο για τους κατοίκους της Γάζας”. Και σε τέτοιες χώρες πρέπει να δώσουμε προσοχή. Πρέπει επίσης να παρακολουθούμε την εφαρμογή της απόφασής μας να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον Φιντάν, ο μουσουλμανικός κόσμος πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο βασισμένο σε τρία σημεία για την αντιμετώπιση της καταπίεσης στη Γάζα: α) να σπάσει ο αποκλεισμός του Ισραήλ και να αποτραπεί ο θάνατος των ανθρώπων από την πείνα, β) να αυξηθεί η πίεση στο Ισραήλ με συλλογικές ενέργειες και ενότητα στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα, χρησιμοποιώντας όλες τις πρόσφορες μεθόδους, και γ) να παρακολουθούμε την εφαρμογή της απόφασης για τερματισμό των πωλήσεων όπλων στο Ισραήλ – σε αυτό το πλαίσιο έγινε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ η αναφορά στην Κύπρο.

«Ο αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να σπάσει, αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως όπλο στον πόλεμο» ανέφερε.

Ζήτησε επίσης να εισέλθουν στη Γάζα οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμη και με κίνδυνο. «Δεν πρέπει να αφήνουμε το λαό της Γάζας στο έλεος του Ισραήλ ή των ηγεμονικών δυνάμεων που το ευνοούν» τόνισε.

Υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο οι ισλαμικές χώρες να δείξουν με σαφήνεια, με ενότητα σκέψης και έμπρακτα ότι όλη η Παλαιστίνη αποτελεί το προπύργιο των μουσουλμάνων, και για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού πρότεινε: «Για να το δείξουμε αυτό μπορούμε να πάμε στη Ράφα, μπορούμε να τραβήξουμε την προσοχή και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες αυξάνοντας την πίεση».

Σημείωσε δε ότι «αυτό θα αποτελούσε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Αιγύπτιους φίλους, δεδομένης της μεγάλης ευθύνης της Αιγύπτου».

Αναφερόμενος στο Ραμαζάνι, τόνισε ότι «οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, έχουν δικαίωμα να περάσουν αυτόν τον ιερό μήνα με αξιοπρέπεια.  […] Πρέπει να μείνουμε σταθεροί σαν βράχος ενάντια σε οιουσδήποτε περιορισμούς επιβάλει το Ισραήλ στο τέμενος Αλ Άκσα. Η αποφασιστικότητα και οι ενέργειές μας θα εκτονώσουν κάθε πιθανή ένταση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού».

Τέλος, ο Χακάν Φιντάν επανέλαβε την τουρκική θέση για λύση δύο κρατών: «Είναι δική μας ευθύνη να μετατρέψουμε το πρόβλημα των Παλαιστινίων σε δικό τους κράτος και δική τους γη, με ειρήνη, ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

• Πηγή: ertnews.gr / Γιάννης Μανδαλίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη – Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις

11/12/2025 - 4:28μμ
Σκάφος και ελικόπτερο του Κυπριακού Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης (φωτ.: Facebook / JRCC Larnaca - ΚΣΕΔ Λάρνακας)
ΚΥΠΡΟΣ

Μυστηριώδης εξαφάνιση γιοτ από το Ισραήλ: «Χάθηκε» ανοιχτά της Κύπρου

10/12/2025 - 5:30μμ
Κολάζ από κυπριακά ψηφιδωτά (φωτ.: mosaic.tuc.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Ημερίδα για τα ψηφιδωτά της Κύπρου στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Η συμβολή του έργου MOSAIC

8/12/2025 - 4:42μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

5/12/2025 - 10:54μμ
(Πηγή: youtube.com/@clarahaskilpianocompetitio1971)
ΚΥΠΡΟΣ

Άννα Αβραμίδου: Η 17χρονη πιανίστρια επιστρέφει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

30/11/2025 - 11:38πμ
Τουφάν Ερχιουρμάν και Νίκος Χριστοδουλίδης, και στη μέση ο Χασίμ Ντιάν, 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / UN Cyprus / Peter Šulgan)
ΚΥΠΡΟΣ

«Παράθυρο ευκαιρίας» για το Κυπριακό – Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν

20/11/2025 - 3:32μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα   

17/11/2025 - 11:24πμ
Η προκλητική φωτογραφία του τουρκικού υπουργείο Άμυνας (φωτ.: x.com / tcsavunma)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: F-16 πέταξαν πάνω από την «Πράσινη Γραμμή»

16/11/2025 - 8:18μμ
Το οδόφραγμα Λεύκας- Απλικίου, στην ορεινή περιοχή Τροόδους, το οποίο λειτουργεί ως είσοδος και έξοδος για τα κατεχόμενα στην Κύπρο (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 42 χρόνια σήμερα από τη γέννηση του ψευδοκράτους

15/11/2025 - 11:51πμ
Από αριστερά, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στο Βερολίνο (φωτ.: facebook/Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides)
ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μερτς: Το Βερολίνο θα βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

14/11/2025 - 9:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Σπύρου σε μια από τις προσπάθειές του (φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Δράμα: 16 πανελλήνια ρεκόρ σε μια ημέρα από τη νέα γενιά της άρσης βαρών

34 λεπτά πριν
Αγρότες επί της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα σε Δυτική Ελλάδα και Αχαΐα – Συμβολικοί αποκλεισμοί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Αντώνης Μαυρίδης)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Οι Κοτσαμάνοι συναντούν το μέλλον της παράδοσης

2 ώρες πριν
Από το Ροδοχώρι στην Κω, για τα 8α «Διογένεια». Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: KOS-TV)

Μωμόγεροι, γέλιο και παράδοση στην Κω – Το πιο κεφάτο στιγμιότυπο στα 8α «Διογένεια»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Θεοδώρα Παπαδοπούλου)

Μια γιορτή παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεχροκάμπου που ζέστανε καρδιές

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα

ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ένοπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign