pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: «Πράσινο φως» στη νέα υποψηφιότητα για την προεδρία – «Θα τον ξανακερδίσω» υποστηρίζει ο Μπάιντεν

Ανέτρεψε δικαστική απόφαση η οποία τον είχε αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια λόγω του ρόλου που είχε διαδραματίσει στην επίθεση στο Καπιτώλιο

5/03/2024 - 1:16μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Μεγάλη νίκη για την Αμερική»χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει προηγούμενη δικαστική απόφαση, η οποία τον απέκλειε από τα ψηφοδέλτια στην Πολιτεία του Κολοράντο, λόγο του ρόλου που είχε διαδραματίσει στην επίθεση στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα οι δικαστές, χωρίς να κρίνουν τις ενέργειες του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα, ανέτρεψαν ομόφωνα την απόφαση που είχε λάβει στις 19 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο. Τότε, το δικαστήριο αυτό είχε αποφασίσει ότι ο Τραμπ θα αποκλειστεί από τις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο τη 14η Τροπολογία του Συντάγματος που, όπως έκρινε, απαγορεύει σε όποιον έχει εμπλακεί σε εξέγερση ή στάση να ασκεί δημόσιο αξίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Μοναδική αντίπαλός του είναι η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι.

Το άρθρο 3 της 14ης Τροπολογίας αποκλείει από δημόσια αξιώματα οποιονδήποτε «αξιωματούχο των Ηνωμένων Πολιτειών» ο οποίος ορκίστηκε «να υποστηρίζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ» και στη συνέχεια ενεπλάκη «σε ανταρσία ή στάση εναντίον τους ή παρείσχε βοήθεια ή άσυλο στους εχθρούς τους».

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι Πολιτείες μπορούν να αποκλείουν άτομα που ασκούν ή επιχειρούν να ασκήσουν πολιτειακό αξίωμα. Αλλά οι Πολιτείες δεν έχουν την εξουσία, με βάση το Σύνταγμα, να επιβάλλουν το άρθρο 3 όσον αφορά τα ομοσπονδιακά αξιώματα και ιδίως την προεδρία» αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι εννέα δικαστές έκριναν ότι μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επιβάλει αυτήν την απαγόρευση σε βάρος ομοσπονδιακών αξιωματούχων ή υποψηφίων για ομοσπονδιακά αξιώματα.

«Μεγάλη νίκη για την Αμερική» έγραψε ο Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα και τρία θαυμαστικά, στον ιστότοπό του αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανακοινώθηκε παραμονή της «Σούπερ Τρίτης», της ημέρας που οι περισσότερες Πολιτείες οργανώνουν προκριματικές εκλογές. Καθώς προσφυγές για τον αποκλεισμό του Τραμπ άρχισαν να εμφανίζονται σε όλη τη χώρα, ήταν σημαντικό για την υποψηφιότητά του να ξεπεράσει τυχόν εμπόδια και να αναγράφεται το όνομά του στα ψηφοδέλτια και στις 50 Πολιτείες.

Μπάιντεν: «Ο Τραμπ θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα αν νικήσω»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, ότι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, «θα αμφισβητούσε» το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, εάν δεν τις κέρδιζε.

«Πιστεύω ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Εάν κερδίσω εγώ, όταν θα κερδίσω εγώ, πιστεύω ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα», είπε ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε, τον Ιανουάριο, σε δημοσιογράφο του περιοδικού New Yorker.

«Είμαι ο μόνος που τον έχει κερδίσει ποτέ. Και θα τον ξανακερδίσω», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ωστόσο ο  Μπάιντεν είναι αντιδημοφιλής, η ηλικία του ανησυχεί τους ψηφοφόρους και πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Τραμπ, στην πρόθεση ψήφου. Εκείνος πάντως στοιχηματίζει ότι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας του, αυτό της προάσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης, θα επικρατήσει.

«Πώς μπορούμε, σε μια δημοκρατία, να εκλέξουμε πρόεδρο κάποιον που λέει ότι η βία είναι αποδεκτή;» είπε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι βαριά τραυματισμένος και καλεί τους γείτονες να «εκδιώξουν» τους Αμερικανούς

14/03/2026 - 11:30μμ
Μια ισραηλινή μονάδα πυροβολικού στα σύνορα βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου σε Παρίσι ή Κύπρο – Αρνείται συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ

14/03/2026 - 9:38μμ
Ο Γιούργκεν Χάμπερμας το 2013 στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Martin Gerten)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο πλέον επιδραστικός Γερμανός διανοητής της γενιάς του

14/03/2026 - 5:59μμ
Κατεστραμμένο κτήριο μετά από χτύπημα ιρανικού πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πολλές χώρες στέλνουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

14/03/2026 - 5:22μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες πεζοναύτες και τρία πολεμικά πλοία στέλνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή – Βομβαρδιστικά B-2 πάνω από το Ιράν

13/03/2026 - 11:58μμ
Ιρανοί πατούν πάνω σε αφίσα του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επικήρυξαν την ιρανική ηγεσία για 10 εκατ. δολ. – «Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν»

13/03/2026 - 9:02μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην τελετή υποδοχής των σορών έξι Αμερικανών, στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντόβερ του Ντέλαγουερ. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στο Κουβέιτ. 7 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεύρα στον Λευκό Οίκο για τον πόλεμο στο Ιράν: Διαρροές, διχογνωμίες και φόβοι για πετρελαϊκή κρίση

13/03/2026 - 7:01μμ
Πετρελαιοφόρο της ρωσικής εταιρείας Sovcomflot στη Βαλτική, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ. Πίσω από βράχο με γκράφιτι η λέξη «Ειρήνη» στα ρωσικά (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρήγμα ΗΠΑ-ΕΕ για το ρωσικό πετρέλαιο – Θύελλα αντιδράσεων στις Βρυξέλλες

13/03/2026 - 4:31μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μαζικές εκρήξεις στην Τεχεράνη – Νέα αναχαίτιση πυραύλου στην Τουρκία

13/03/2026 - 1:13μμ
(Φωτ.: pixabay.com
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απεχθής υπόθεση σύγχρονης δουλείας – 13 χρόνια κάθειρξη σε μητέρα 10 παιδιών που βασάνιζε γυναίκα επί 25 χρόνια

13/03/2026 - 12:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παναγιώτης Δαλγίτης με τη σύζυγό του Ασπασία, έξω από το σπίτι τους στο Marrickville, φωτογραφημένοι από τον Βασίλη Βασίλα (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)

Ομογένεια: Έκθεση φωτογραφίας «Οι τελευταίοι της μικρής Ελλάδας στο Marrickville»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι βαριά τραυματισμένος και καλεί τους γείτονες να «εκδιώξουν» τους Αμερικανούς

2 ώρες πριν
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026. Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 14/02/26, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχία Μελετοπούλου, μετά την αξιολόγηση των νέων στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την ΔΑΕΕ, αναβάθμισε το κατηγορητήριο. Mε βάση τα νέα στοιχεία από την έρευνα της ΔΑΕΕ για την έκρηξη και πυρκαγιά που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των πέντε γυναικών, στο εργοστάσιο της επιχείρησης, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Super League: Άνετα ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ – Άβολες ισοπαλίες σε Σέρρες, Λάρισα

3 ώρες πριν
Άποψη του Σοχούμ, στις αρχές του 20ου αιώνα (φωτ.: Wikimedia Commons)

Μαρτυρία Νικόλαου Ελευθεριάδη: Τον πόλεμο όλο δύσκολα τον περάσανε όλα τα χωρία, όλος ο τόπος αγρίεψε

4 ώρες πριν
Μια ισραηλινή μονάδα πυροβολικού στα σύνορα βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου σε Παρίσι ή Κύπρο – Αρνείται συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign