pontosnews.gr
Τρίτη, 16/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο αν στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Πρόκειται για μια από τις πιο σαφείς προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου με αφορμή την πρόταση του Εμ. Μακρόν για αποστολή νατοϊκού στρατού στον πόλεμο

29/02/2024 - 3:29μμ
Ρώσοι πολίτες παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν σε γιγαντοοθόνη στη Μόσχα (φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Ρώσοι πολίτες παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν σε γιγαντοοθόνη στη Μόσχα (φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τις χώρες της Δύσης πως κινδυνεύουν να προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο, αν στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία, προειδοποιώντας πως η Μόσχα έχει τα όπλα για να πλήξει στόχους στη Δύση.

Αφορμή για την πυρηνική προειδοποίησή του φαίνεται ότι στάθηκε η ιδέα που άφησε να αιωρείται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα, για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μια πρόταση που απορρίφθηκε γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία και άλλες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962. Ο Πούτιν είχε μιλήσει προηγουμένως για τους κινδύνους μιας απευθείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στη Ρωσία, όμως η σημερινή πυρηνική προειδοποίησή του είναι από τις πιο σαφείς που έχει διατυπώσει.

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο και σε άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, ο 71χρονος Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία του πως η Δύση είναι αποφασισμένη να αποδυναμώσει τη Ρωσία και υπαινίχθηκε πως οι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανάμειξή τους σε αυτό που χαρακτήρισε εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

«(Οι δυτικές χώρες) πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε κι εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλο αυτό πραγματικά είναι απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;» είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν, που η επανεκλογή του για νέα εξαετή θητεία θεωρείται βέβαιη στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, περηφανεύτηκε για το ευρέως εκσυγχρονισμένο, όπως είπε, πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο.

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας», είπε, σημειώνοντας πως τα νέας γενιάς υπερηχητικά πυρηνικά όπλα, για τα οποία είχε μιλήσει για πρώτη φορά το 2018, είτε έχουν αναπτυχθεί είτε είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης της ανάπτυξης και των δοκιμών τους.

Εμφανώς οργισμένος, ο Πούτιν κάλεσε τους πολιτικούς της Δύσης να θυμηθούν την τύχη που είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης της Γαλλίας, που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη Ρωσία κατά το παρελθόν.

«Όμως τώρα οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε ο Πούτιν. «Νομίζουν πως (ο πόλεμος) είναι κινούμενα σχέδια», είπε, κατηγορώντας τους πολιτικούς της Δύσης ότι ξεχνούν τι σημαίνει πραγματικός πόλεμος επειδή δεν έχουν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην ασφάλεια που έχουν αντιμετωπίσει οι Ρώσοι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

BREAKING: Vladimir Putin threatens NATO with nuclear war, if they sent troops to Ukraine. pic.twitter.com/iUP8a671rq

— The General (@GeneralMCNews) February 29, 2024

Περισσότεροι στρατιώτες στα δυτικά σύνορα

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τώρα την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και προωθούνται σε αρκετά σημεία, είπε ο Πούτιν. Η Ρωσία θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τα στρατεύματα που έχει αναπτύξει κατά μήκος των δυτικών συνόρων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.

Ο βετεράνος ηγέτης του Κρεμλίνου απέρριψε δυτικές δηλώσεις ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να προχωρήσουν πέραν της Ουκρανίας και να επιτεθούν σε ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίζοντάς τις «ανοησίες».

Ο Πούτιν είπε πως η Μόσχα είναι ανοικτή σε συζητήσεις για την πυρηνική στρατηγική σταθερότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπαινίχθηκε πως η Ουάσινγκτον δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τέτοιες συνομιλίες και εστιάζει περισσότερο στο να διατυπώνει ψευδείς ισχυρισμούς για τους υποτιθέμενους σκοπούς της Μόσχας.

«Παραμονές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, θέλουν απλώς να δείξουν στους πολίτες τους και σε όλους τους άλλους πως εξακολουθούν να κυβερνούν τον κόσμο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χ Iraqi assassin)
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-σοκ από το Μπόνταϊ: Η πρώτη προσπάθεια πολίτη να αφοπλίσει τον μακελάρη, όμως δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

16/12/2025 - 10:25πμ
(Φωτ.: milenio.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Κανένας επιζών σε αεροπορική τραγωδία στο Μεξικό – Τρία παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

16/12/2025 - 9:02πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίαζε τον εναέριο χώρο από τη Μαύρη Θάλασσα

15/12/2025 - 11:01μμ
(Φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Βασικός ύποπτος στην υπόθεση της δολοφονίας του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του, ο γιος του διάσημου σκηνοθέτη

15/12/2025 - 8:50μμ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνει δηλώσεις στο Βερολίνο (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το 90% των ζητημάτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει επιλυθεί

15/12/2025 - 8:21μμ
Η οικογένεια Ράινερ (ο γιος Τζέικ, η κόρη Ρόμι, ο Ρομπ και η Μισέλ, τον Ιανουάριο του 2014 (φωτ.: EPA / David Swanson)
ΚΟΣΜΟΣ

Λος Άντζελες: Νεκροί βρέθηκαν ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του Μισέλ – Το ενδεχόμενο διπλής ανθρωποκτονίας εξετάζουν οι Αρχές

15/12/2025 - 9:11πμ
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Σίδνεϊ (φωτ.: EPA / Steven Markham)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Αυστραλία: Πατέρας και γιος οι δράστες – Σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ερευνούν οι Αρχές

15/12/2025 - 8:40πμ
(Φωτ.: Χ Corriere TV)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Βόρεια Κολομβία: Τουλάχιστον 10 μαθητές νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

14/12/2025 - 10:36μμ
Η στιγμή που ο 43χρονος ιδιοκτήτης οπωροπωλείου Αχμέντ αλ Αχμέντ, ο οποίος, σύμφωνα με βίντεο, όρμησε και αφόπλισε έναν από τους ενόπλους (φωτ.: glomex ertnews)
ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή στο Χάνουκα: 16 νεκροί, δεκάδες τραυματίες – Παγκόσμια κατακραυγή και σφοδρή αντίδραση του Ισραήλ για την αντισημιτική επίθεση στο Σίδνεϊ

14/12/2025 - 9:13μμ
Αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων στη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης στο Σίδνεϊ (φωτ.: . EPA/Jeremy Piper)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό με τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς στο Σίδνεϊ – Ένοπλοι πυροβόλησαν κατά εβραϊκής κοινότητας

14/12/2025 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Θριαμβευτική πρεμιέρα για τη θεατρική ομάδα στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη»

14 λεπτά πριν
(Φωτ.:EUROKINISSI)

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα – Κλειστές εθνικές οδοί και τελωνεία

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας U20: Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική ομάδα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χ Iraqi assassin)

Βίντεο-σοκ από το Μπόνταϊ: Η πρώτη προσπάθεια πολίτη να αφοπλίσει τον μακελάρη, όμως δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: flickr / hitchster)

Αιτωλοακαρνανία: Σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τη λίμνη Τριχωνίδα

2 ώρες πριν
Απεικόνιση της παραβολής του πλουσίου με τον φτωχό Λάζαρο σε μικρογραφία κώδικα (πηγή: commons.wikimedia.org)

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Β’)

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign