pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δίπλα στην Αρμενία για μόνιμη συνθήκη ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις για μια διμερή συμφωνία που θα αφορά τη μετανάστευση και την απασχόληση των Αρμενίων στην Ελλάδα

27/02/2024 - 2:12μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην Αθήνα υποδέχθηκε τον Αρμένιο ομόλογό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Νικόλ Πασινιάν τόνισε ότι οι ήδη εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών μπορούν να γίνουν ακόμα πιο παραγωγικές, «ενώπιον των κοινών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας».

Ελλάδα και Αρμενία θα συζητήσουν τη συνεργασία τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη σύγχρονη τεχνολογία και στον αμυντικό τομέα, ενώ θα εξεταστούν και οι εμπορικές σχέσεις.

Φυσικά από την ατζέντα των συνομιλιών δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. «Οι θέσεις μας είναι κοινές. Τασσόμαστε σταθερά απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή και χρήση βίας, πάντα με τη πλευρά του διεθνούς δικαίου, απόλυτα προσηλωμένοι στο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας κάθε κράτους. Πιστεύουμε στο διάλογο. Η Αρμενία μετά τον πόλεμο του 2023 κατανοεί καλύτερα τις αξίες της ειρήνης. Οι αποφάσεις που θα πάρετε θα διαμορφώσουν την πορεία της χώρας σας τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στους 100.000 πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ για τους Αρμένιους), προσθέτοντας ότι η χώρα μας είναι δίπλα στην Αρμενία σε κάθε διπλωματική προσπάθεια για μια μόνιμη συνθήκη ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει την πρωτοβουλία σας “Σταυροδρόμια Ειρήνης” που ανακοίνωσε ο κύριος πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο ώστε η περιοχή να μετατραπεί σε εμπορικό κόμβο», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι στηρίζει απόλυτα τον προσανατολισμό της Αρμενίας προς τη Δύση, και δήλωσε έτοιμος να συμβάλει «στην οικοδόμηση αυτής της νέας φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις για μια διμερή συμφωνία που θα αφορά τη μετανάστευση και την απασχόληση των Αρμενίων στην Ελλάδα.

«Τα πολλά που συνδέουν τους λαούς μας θα κάνουν και πιο εύκολη την ένταξή τους στην ελληνική πραγματικότητα. Έχω πολλούς Αρμένιους φίλους. Γι’ αυτό θέλω να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου και να τιμήσω τη μεγάλη κοινότητα των Αρμενίων στην Ελλάδα. Αποτελούν υπόδειγμα προκοπής, αρμονικής συμβίωσης, προσφοράς. Είναι ο πιο γόνιμος κρίκος στην αλυσίδα φιλίας και αλληλεγγύης που ενώνει τους λαούς μας», συμπλήρωσε.

Από τη μεριά του ο Νικόλ Πασινιάν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της στην αρμενική κοινότητα που ζει στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι υπάρχει και ελληνική κοινότητα στην Αρμενία, η οποία συμβάλλει στην οικονομική και εμπορική ζωή. «Οι σχέσεις μας αναπτύσσονται με μεγάλη ταχύτητα και ως αποτέλεσμα της σημερινής επίσκεψης θα δώσουμε νέα ώθηση. Υπογραμμίσατε και εσείς το κομμάτι της άμυνας και της ασφάλειας. Έχουμε μεγάλη ιστορία συνεργασίας και είμαι βέβαιος ότι θα είναι πιο αποτελεσματική», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την προωθούμενη συμφωνία ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν, ο Αρμένιος πρωθυπουργός είπε ότι σύντομα πρόκειται να γίνει συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. «Ευελπιστώ να καταγράψουμε πρόοδο», πρόσθεσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

15/04/2026 - 3:29μμ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης μετά από ρήξη ανευρύσματος

15/04/2026 - 11:52πμ
Ο  νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μακάριος Λαζαρίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης για πτυχίο: «Δεν απολογούμαι» – Σφοδρή πολιτική σύγκρουση και αιτήματα αποπομπής

14/04/2026 - 3:39μμ
Η τουρκική σημαία δίπλα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Θρησκευτική η μειονότητα στη Θράκη» – Αντίδραση σε τουρκική ανάρτηση για την Ξάνθη

14/04/2026 - 3:14μμ
Η είσοδος του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό «τείχος» της Αθήνας στις απειλές Φιντάν: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις – Κινδυνολογίες και απόπειρες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας δεν ωφελούν

13/04/2026 - 5:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Medina)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Στις 24 και 25 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

11/04/2026 - 11:57πμ
Εξωτερική άποψη της Μουφτείας Κομοτηνής (πηγή: facebook.com/Gumulcinemuftuluguu?locale=el_GR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουφτεία Κομοτηνής: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι γηγενής – Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες

10/04/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Διπλωματικό μπρα ντε φερ για την εκλογή των μουφτήδων – Νέα τουρκική πρόκληση

9/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
(Πηγή: facebook.com/kyriakosmitsotakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Τι ζητάει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

8/04/2026 - 12:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και δυνάμεις των βρετανικών βάσεων έχουν αναπτυχθεί στην Πύλα, για προληπτικούς λόγους. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: philenews.com)

Ένταση στην Πύλα της Κύπρου: Καταγγελίες για κινήσεις κατοχικών δυνάμεων – Διαψεύδει για τεθωρακισμένα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

21 λεπτά πριν
«Οικογενειακή φωτογραφία» από την τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2 (βορειοδυτικό Ιόνιο), μεταξύ της κοινοπραξίας ExxonMobil - Energean - HELLENiQ Energy και της Stena Drilling στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Ιόνιο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την πρώτη υπεράκτια γεώτρηση μετά από 50 χρόνια

44 λεπτά πριν
Ιρανός διασχίζει δρόμο μπροστά από γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη, με αναφορά στα Στενά του Ορμούζ και το σύνθημα «Για πάντα στο χέρι του Ιράν». 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Το Ιράν απειλεί με μπλόκο στην Ερυθρά Θάλασσα αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

1 ώρα πριν
(Πηγή: x.com/ihacomtr/ status/2044370290197610918)

Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

2 ώρες πριν
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Γιώργος Μυλωνάκης: Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

2 ώρες πριν
Ο αείμνηστος φωτογράφος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυριακίδης στην τελετή έναρξης του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MotionTeam)

Γιάννης Κυριακίδης: Στον δήμο Καλαμαριάς το αρχείο του Πόντιου φωτορεπόρτερ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign