pontosnews.gr
Τρίτη, 9/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Μαζικές διαδηλώσεις για υγεία, δωρεάν παιδεία, δικαστικό χάρτη και Τέμπη

Διαφορετικές πορείες έκλεισαν σταδιακά το κέντρο της πόλης – Η συνέχεια θα δοθεί το απόγευμα

22/02/2024 - 2:08μμ
Πλήθος φοιτητών και πανεπιστημιακών συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Κωνσταντίνος Τσακιτζής)

Πλήθος φοιτητών και πανεπιστημιακών συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Κωνσταντίνος Τσακιτζής)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με μαζική προσέλευση πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης τέσσερις διαφορετικές πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μετά το πέρας της πορείας των φοιτητών σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έντασης ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, όταν η πορεία πλησίαζε στη λήξη της και κατέληξε στο ΑΠΘ, ομάδα κουκουλοφόρων έριξε πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις που ήταν επί της Αγίου Δημητρίου και άναψε φωτιές σε κάδους επί της Εθνικής Αμύνης. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τις πυρκαγιές στο οδόστρωμα.

Αρχικά, συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν με πανό και συνθήματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) κάνοντας πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Πορεία πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: YouTube)

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικοί της Βόρειας Ελλάδας διεκδίκησαν μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς και παροχή κινήτρων στους γιατρούς για να στελεχώσουν το ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας την ανάγκη πραγματικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο, όπως είπαν, αιμορραγεί, αδυνατώντας να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των υγειονομικών στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτ.: YouTube)

Μάλιστα, οι γιατροί δήλωσαν την αντίθεσή τους και στο μέτρο των απογευματινών χειρουργείων που προωθεί η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής, αλλά θα οδηγήσει τους γιατρούς σε εξουθένωση, με κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.

Διαμαρτυρία δικαστικών

Αντίστοιχα, σήμερα το πρωί, οι δικαστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ζητώντας πιο ασφαλείς συνθήκες εργασίας, προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.

Η διαμαρτυρία τους έγινε στο πλαίσιο των μαζικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δίωρες αποχές καθημερινά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Φούντας, η πανελλαδική κινητοποίηση γίνεται ενάντια στο σχέδιο που έχει κυκλοφορήσει για τον νέο δικαστικό χάρτη.

Δικαστικοί διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Πέμπτης για τον δικαστικό χάρτη (φωτ.: YouTube)

Διαδήλωση ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ

Στις 12:00 φοιτητές και άλλες συλλογικότητες καθώς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, ένας νόμο που, όπως λένε, θα απαξιώσει περαιτέρω τα δημόσια πανεπιστήμια και θα δημιουργήσει πτυχία δύο ταχυτήτων.

Οι φοιτητές, που κάνουν ακόμη καταλήψεις σε τμήματα, διαμαρτύρονται και για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ και στην εκκένωση της κατάληψης στην Νομική Σχολή αλλά και γενικότερα για την προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεων τους.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια θα εισαχθεί τη μεθεπόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Νέες πορείες το απόγευμα

Επίσης σήμερα, Πέμπτη, στις 18:00, στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν αντιεξουσιαστές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα.

Τέλος στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης (φωτ.: .koutsolampros.gr/facebook/Δημήτρης Φινοκαλιώτης - Δικηγορική Πρωτοπορία)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Πρόεδροι ο Ανδ. Κουτσόλαμπρος στην Αθήνα και ο Δ. Φινοκαλιώτης στη Θεσσαλονίκη

8/12/2025 - 11:30μμ
Αγρότης πετά πέτρες κατά των αστυνομικών (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παρελθόν με ζωοκλοπές και ναρκωτικά έχουν όσοι ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια στην Κρήτη – Συντονισμένη κλιμάκωση στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας

8/12/2025 - 9:22μμ
(Φωτ.: ΕΙΟ)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο Ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία στην ομαδική ιστιοπλοΐα στο ILCA 4

8/12/2025 - 7:05μμ
Αγρότες διακρίνονται στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Αποχώρησαν από την πίστα του αεροδρομίου στο Ηράκλειο – Αύριο το πρώτο μπλόκο μαζί με μελισσοκόμους στη Χαλκιδική

8/12/2025 - 5:52μμ
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Χανιά, με αποκλεισμό του αεροδρομίου, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμάκωση στην Κρήτη: Εισβολή αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και επεισόδια στα Χανιά

8/12/2025 - 3:28μμ
Το σκούτερ που οδηγούσε ο 71χρονος (φωτ.: xanthinea.gr / Χρήστος Γιαουράκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μοιραία πορεία στην Ξάνθη: Δύο τροχαία, δύο νεκροί, ένας οδηγός

8/12/2025 - 2:47μμ
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Από την Καρδίτσα στην Κρήτη: Αγρότες σε τροχιά σύγκρουσης – Χημικά στο Ηράκλειο, μπλόκο στο γραφείο Τσιάρα

8/12/2025 - 1:51μμ
Αγρότες πάνω σε αστυνομικό μπλόκο, πριν από το γραφείο του Κώστα Τσιάρα στην Καρδίτσα (φωτ.: karditsalive.net)
ΕΛΛΑΔΑ

«Κανείς δεν θα μας φιμώσει»: Αγρότες στην Καρδίτσα, έξω από το γραφείο του Τσιάρα

8/12/2025 - 12:39μμ
Συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου (φωτ.: EUROKINISSI / Μανώλης Θράβαλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στη Σάμο: Τούρκος διακινητής πέταξε 38 ανθρώπους στη θάλασσα – Νεκρό ένα αγόρι

8/12/2025 - 11:47πμ
Αγρότες από τη Φθιώτιδα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μπράλου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες σε θέσεις μάχης: Πάνω από 50 μπλόκα παραλύουν τη χώρα

8/12/2025 - 8:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

2 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης (φωτ.: .koutsolampros.gr/facebook/Δημήτρης Φινοκαλιώτης - Δικηγορική Πρωτοπορία)

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Πρόεδροι ο Ανδ. Κουτσόλαμπρος στην Αθήνα και ο Δ. Φινοκαλιώτης στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Εορταστικός στολισμός στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (φωτ.: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)

Θεσσαλονίκη: Με ποντιακό γλέντι το άναμμα του δέντρου στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

3 ώρες πριν
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Adrian Dennis)

Ουκρανία: Την Τρίτη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

3 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan

Β. Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

4 ώρες πριν
Αγρότης πετά πέτρες κατά των αστυνομικών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Παρελθόν με ζωοκλοπές και ναρκωτικά έχουν όσοι ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια στην Κρήτη – Συντονισμένη κλιμάκωση στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign