pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κ. Μητσοτάκης: Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια μέσω… Tik Tok

Νέο βίντεο με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στεγαστική κρίση

12/02/2024 - 12:00πμ
Στιγμιότυπο από την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ενοίκια (φωτ.: TikTok)

Στιγμιότυπο από την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ενοίκια (φωτ.: TikTok)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο μεγάλο πρόβλημα των ενοικίων και ουσιαστικά στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από ένα νέο βίντεο που ανήρτησε στην πλατφόρμα Tik Tok.

Στο βίντεο μιλά, όπως λέει, με «πολύ απλά λόγια για το τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε;». Εξηγεί ότι στην Ελλάδα έχουμε το πλεονέκτημα ότι 7/10 Έλληνες κατοικούν στο δικό τους σπίτι αλλά 3/10 είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ενοίκιο. Επισημαίνει ότι για πολλά χρόνια στη διάρκεια της κρίσης οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων ήταν «παγωμένες».

«Ως αποτέλεσμα όμως της οικονομικής ανάπτυξης, είδαμε μία απότομη αύξηση στις αξίες των ακινήτων και μία πολύ απότομη αύξηση στα ενοίκια» σημειώνει.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως παρά που ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 20%, τα ενοίκια έχουν αυξηθεί περισσότερο κι έτσι όσοι αναγκάζονται να νοικιάζουν διαθέτουν ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού τους στο ενοίκιο «και αυτό είναι πρόβλημα». Το αποτέλεσμα είναι πως πολλοί νέοι αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 30 και τα 35 τους χρόνια, επισημαίνει.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό με τα ενοίκια; Όπως λέει, και στην αγορά των ενοικίων λειτουργεί ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης, και η ζήτηση για ενοίκια είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά. Αναλύει όμως και τους λόγους για τους οποίους η προσφορά των σπιτιών προς ενοικίαση είναι σήμερα χαμηλή: Ένας λόγος είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια παραμένουν κλειστά, κυρίως παλιά μη επισκευασμένα διαμερίσματα, δεύτερον ότι πολλά διαμερίσματα κατευθύνονται σήμερα προς το AirBnB κι ένας ακόμη, η Golden Visa που έπαιξε το ρόλο της ανεβάζοντας τις τιμές σε πολλές περιοχές, ειδικά της Αττικής.

«Τι κάνουμε;», εξηγεί στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Βοηθάμε τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά τους σπίτια και διαμερίσματα μέσα από προγράμματα όπως το “Ανακαινίζω-Εξοικονομώ” και το “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω“, αλλά και μέσα από γενναίες φορολογικές εκπτώσεις οι οποίες μπορεί να φθάσουν μέχρι και 16.000 ευρώ για την επισκευή σπιτιού, δίνουμε κίνητρα σε ιδιοκτήτες να επισκευάσουν τα κλειστά τους σπίτια. Πόσα είναι αυτά; Εκτιμούμε ότι είναι 770.000.

Δεύτερον: Το δημόσιο έχει οικόπεδα αλλά και κτήρια τα οποία κάθονται. Αυτά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Ο θεσμός της “Κοινωνικής Αντιπαροχής”. Θα φτιάξουμε καινούργια σπίτια, ένα κομμάτι θα το αξιοποιήσουν οι κατασκευαστές, ένα δεύτερο κομμάτι θα διατεθεί προς ενοικίαση με χαμηλά ενοίκια.

Τρίτον: Πήραμε ήδη μέτρα και βάλαμε περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση, δηλαδή στο AirBnB και αυξήσαμε τα όρια της Golden Visa. Και εφόσον χρειαστεί θα κάνουμε και περισσότερα σε αυτή την κατεύθυνση», λέει ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνει όμως ότι «ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, και αυτό ακριβώς κάνει το πρόγραμμα “Σπίτι μου”». Εξηγεί ότι ουσιαστικά επιδοτείται το στεγαστικό δάνειο νέων ανθρώπων και δίνει στοιχεία για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έως σήμερα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε αυτά τα οποία ήδη γίνονται, όπως τονίζει, και μπορεί να μην είναι πολύ γνωστά. Κάνει αναφορά στο επίδομα ενοικίου μέσω ΟΠΕΚΑ, στην αύξηση του επιδόματος φοιτητικής στέγης, αλλά και την κατασκευή πολλών νέων φοιτητικών κατοικιών. Προσθέτει ότι «μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε αποκτήσει υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες για 8.000 φοιτητές».

«Οπότε λύθηκε το πρόβλημα;» διερωτάται. «Όχι, είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη», απαντά ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι απασχολεί και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Σας διαβεβαιώνω όμως ότι θα εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

@kyriakosmitsotakis_Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια❗️♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χειμώνας ακριβαίνει πριν έρθει: Στα ύψη το φυσικό αέριο

2/09/2026 - 5:20μμ
90ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Νέα μέτρα έως 250 εκατ. ευρώ μέσα στο 2026 – Ποιοι εξετάζεται να ενισχυθούν

2/09/2026 - 1:01μμ
Σύνθεση εικόνων προτάσεων για το νέο χαρτονόμισμα της Ευρωζώνης των 5 ευρώ (πηγή εικόνων: surveys.ecb.europa.eu/lng/el/pageTag/SurveyCampaign)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφίστε για το νέο ευρώ: Στη μάχη της νέας μορφής των χαρτονομισμάτων και η Ελλάδα

1/09/2026 - 2:12μμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη – Δυναμικό παρών από τη Ναυτεμπορική

31/08/2026 - 6:28μμ
Στιγμιότυπο από πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο κίνησης: Παρατείνεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο – 10 λεπτά ανά λίτρο

31/08/2026 - 1:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι θερινές εκπτώσεις, μειώσεις τιμών σε 1.700 προϊόντα στο σούπερ μάρκετ – Τι αλλάζει από σήμερα στην αγορά

31/08/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα πάρουν χρήματα έως τις 4 Σεπτεμβρίου

29/08/2026 - 9:24πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Olivier Hoslet)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Έξι χώρες ζητούν περικοπές εκατοντάδων δισ. στον προϋπολογισμό 2028-2034

27/08/2026 - 5:41μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις χηρείας: Αυξάνονται τα ποσά – Ποιοι βλέπουν τη σύνταξή τους να επιστρέφει στο 70%

26/08/2026 - 11:51πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη σε Εφορία, Ταμεία και τράπεζες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο – Οι ρυθμίσεις και ο εξωδικαστικός μηχανισμός

25/08/2026 - 11:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Facebook/Mytilenian Brotherhood of Sydney & NSW)

Η Λέσβος γιορτάζει στο Σίδνεϊ: Επιστρέφει η «Ημέρα Σαρδέλας» στην Εστία Μυτιληναίων με ούζο και παραδοσιακούς χορούς!

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/RASIT AYDOGAN / POOL)

Στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης ο Νταβούτογλου για «εξύβριση του προέδρου»

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Στο Αυτόφωρο ο 43χρονος για επεισόδιο στα κρατητήρια

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Αναδεικνύεται ο λόφος της Τούμπας – Διαγωνισμό μελετών μέσα στο 2026 προαναγγέλλει το ΥΠΠΟ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Maurizio Brambatti)

Ιταλία: Ρεκόρ μακροβιότητας για την κυβέρνηση Μελόνι – Ο απολογισμός και οι προκλήσεις

2 ώρες πριν
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

ΠΟΕ: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV