pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σέρρα: Η ώρα για την πρώτη προβολή του βίντεο για την καταλογογράφηση του χορού στο Εθνικό Ευρετήριο έφτασε!

Αποκλειστικές πληροφορίες για το επικό βίντεο του Πυρρίχιου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

16/02/2024 - 8:52μμ
Αεροφωτογραφία από την καταγραφή του Πυρρίχιου  (φωτ.: Νικόλας Ν. Βουρβαχάκης)

Αεροφωτογραφία από την καταγραφή του Πυρρίχιου (φωτ.: Νικόλας Ν. Βουρβαχάκης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Σάββατο 17 Φλεβάρη, στις 18:30, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, θα γίνει η παρουσίαση του Φακέλου του Δελτίου Σέρρα και του οπτικοακουστικού υλικού που έχει γυριστεί για να πλαισιώσει την εγγραφή του ποντιακού Πυρρίχιου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το βίντεο αυτό είναι αποτέλεσμα εργώδους προσπάθειας πολλών ανθρώπων και πολύμηνης προετοιμασίας, που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2022 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2023.

Το χορευτικό συγκρότημα αποτελούμενο από τους χορευτές του ΣΠΟΣ ν. Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ οι οποίοι είναι όλοι χοροδιδάσκαλοι, μαζί με τους μουσικούς Κώστα Σιαμίδη και Νίκο Φιλιππίδη φωτογραφίζονται σε αναμνηστική φωτογραφία με το μικρό ποντιόπουλο 5ης γενιάς με απώτερη καταγωγή το Κιλεπέρτ του Κάρς, τον Κωνσταντίνο Τσιβρεμετζή, στον Άγιο Παντελήμονα Μικρού Δάσους ν. Κιλκίς (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Ήταν κατά γενική ομολογία η πιο μακρόχρονη προετοιμασία για την παρουσίαση του Σέρρα χορού.

Οι εβδομαδιαίες πρόβες των χορευτών διήρκησαν 9 ολόκληρους μήνες, και πέρασαν σε διάρκεια την προετοιμασία του χορευτικού συγκροτήματος που παρουσίασε τον χορό στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004!

Λάμβαναν χώρα κάθε Τρίτη 9:00 μ.μ. – 12:00 π.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο της Ηλιούπολης του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

Οι πυρριχιστές λουσμένοι στο φως στα αυτοσχέδια χοροστάσια-αλώνια της Μακεδονίας (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Η επιλογή των τοποθεσιών των γυρισμάτων, μετά από διάφορες προσπάθειες που δεν τελεσφόρησαν είτε λόγω γραφειοκρατίας (των αρχαιολογικών υπηρεσιών) είτε λόγω απροσδόκητων καταστάσεων όπως η επίθεση από μέλισσες στο συνεργείο που έκανε ρεπεράζ, με αποτέλεσμα τη βραχεία νοσηλεία του για την παροχή της ενδεδειγμένης αντιαλλεργικής αγωγής, έγινε βάσει του σκεπτικού της απρόσκοπτης κινηματογράφησης, της ασφάλειας των συμμετεχόντων αλλά και της αρτιότητας του αισθητικού αποτελέσματος.

Η Αλεξία Ιωαννίδου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (φωτ.: Νίκος Βουρβαχάκης)

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 13 περίπου λεπτών ξεκινάει από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Κεντρική Βιβλιοθήκη, όπου η Αλεξία Ιωαννίδου με ευσύνοπτο τρόπο περιγράφει την έννοια της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και παρουσιάζει συμπεράσματα από την πρωτογενή έρευνα που διεξήγαγε στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών για τον Πυρρίχιο.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την τοποθεσία Στραβοπόταμος στο Πάικο του ν. Κιλκίς όπου χορεύτηκε η Σέρρα τη μασαιρί (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Ο χορευτής Παναγιώτης Δουλκερίδης προσπαθεί να δροσιστεί από τον αέρα που δημιουργούν οι έλικες του drone (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Κατόπιν μεταφερόμαστε στον νομό Κιλκίς, στην τοποθεσία Άγιος Παντελεήμονας Μικρού Δάσους όπου δεκαμελές χορευτικό συγκρότημα αποτελούμενο από χορευτές του ΣΠΟΣ νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος χορεύουν τον χορό Σέρρα δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου τους Παύλου Τσιλογλανίδη, τον ήχο της λύρας του Κώστα Σιαμίδη και του νταουλιού του Νίκου Φιλιππίδη.

Ο λυράρης Κώστας Σιαμίδης συζητάει με το χορευτικό συγκρότημα (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Η ψυχή της παρέας Ιάκωβος Νικολαΐδης ο επονομαζόμενος «Καρσλής» πειράζει τον φίλο του Σάββα Γεωργιάδη ο οποίος κατανάλωσε πολλά μπουκάλια νερό. Διακρίνονται, από αριστερά προς δεξιά, οι Νίκος Φιλιππίδης, Σάββας Γεωργιάδης, Ιάκωβος Νικολαΐδης, Δημήτρης Χάνδρος και Παύλος Τσιλογλανίδης. Η φωτογραφία αντικατοπτρίζει το πολύ εύθυμο και ενθουσιώδες κλίμα των γυρισμάτων (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Tα γυρίσματα για την καταγραφή του Αργού και του Γρήγορου Σέρρα έγιναν στις 12 Ιουλίου ανήμερα του Αγίου Παϊσίου, ημέρα που η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς κελσίου.

Το χοροστάσι πραγματικά έκαιγε τα «τσάπουλας» (δερμάτινα παπούτσια με λεπτές σόλες) των χορευτών δίνοντας κυριολεκτικά «άψιμον σα πλάκας ετούν» (φωτιά στις πατούσες τους).

Από τις 11:00, την ώρα δηλαδή που οι σκιές μίκραιναν και ο φωτισμός ήταν κατάλληλος για το χοροστάσι στο οποίο θα επιτελούνταν ο χορός μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, ο Πυρρίχιος χορεύτηκε εννιά διαδοχικές φορές για να καλυφθούν όλα τα προσχεδιασμένα πλάνα λήψης που είχαν προγραμματιστεί από τη δημιουργική ομάδα.

Ο φωτογράφος Σωκράτης Μουρατίδης (από δεξιά) ζητάει διευκρινίσεις και καθοδήγηση από τον σκηνοθέτη και επικεφαλής της οπτικοακουστικής καταγραφής Νίκο Βουρβαχάκη (αριστερά της φωτογραφίας), για το επόμενο πλάνο λήψης (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Ο Πυρρίχιος όπως και όλοι οι ποντιακοί χοροί δεν έχουν πρωτοχορευτή. Πρώτος ανάμεσα σε ίσους –αρχή της χορευτικής ισότητας αλλά και δημοκρατικότητας των Ποντίων–, ο επικεφαλής του χορευτικού συγκροτήματος Σάββας Γεωργιάδης, προσπαθεί να κατεβάσει τη θερμοκρασία του και να δροσιστεί στα διαλείμματα μεταξύ των λήψεων (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Καταναλώθηκαν πολλά λίτρα μεταλλικού νερού και χύθηκε πολύς ιδρώτας κάτω από τις παραδοσιακές μαύρες ζίπκες των χορευτών που αδιαμαρτύρητα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό, συναισθανόμενοι τη σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος.

Η ζέστη, η κούραση, η σκόνη που σηκώνονταν από τα χτυπήματα των ποδιών των χορευτών και έμπαινε στα μάτια όλων των συντελεστών δεν στάθηκαν ικανά να μετριάσουν την ένταση.

Όλοι έδιναν το περίσσευμα της ψυχής τους για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την ημέρα της καταγραφής όλοι οι φωτογράφοι έδωσαν τον ακριβό φωτογραφικό εξοπλισμό τους σε ειδικό συνεργείο για καθαρισμό.

Ο Βασίλης Κυριακίδης ακούει προσεκτικά τις οδηγίες που δίνονται από τον χοροδιδάσκαλο Παύλο Τσιλογλανίδη. Στο βάθος ο μουσικός Νίκος Φιλιππίδης με το δερμάτινο νταούλι του.

Οι σχέσεις των Πυρριχιστών ενός χορευτικού συγκροτήματος είναι κάτι παραπάνω από φιλικές, είναι αδελφικές γιατί τους ενώνει ο χορός τους. Στη φωτογραφία ο Ιάκωβος Νικολαΐδης δένει τον κεφαλόδεσμο του συναδέλφου του Μίλτου Τερζόπουλου. Στο βάθος διακρίνεται ο χοροδιδάσκαλός τους Παύλος Τσιλογλανίδης (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Ο χορός καταγραφόταν ταυτόχρονα από τέσσερις κάμερες (τρεις επίγειες και μία εναέρια) και ισάριθμους επαγγελματίες φωτογράφους-βιντεολήπτες. Δημιουργήθηκαν συνολικά 36 ολοκληρωμένοι χοροί (πλάνα), δηλαδή 3,6 ώρες καθαρού οπτικοακουστικού υλικού για μοντάρισμα και αυτό έκανε ιδιαιτέρως απαιτητικό το τελικό μοντάζ και το συγχρονισμό των εικόνων με τη μουσική.

Κορυφαία στιγμή της κινηματογράφησης που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων έλαβαν μέρος στο επικό αυτό πρότζεκτ είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες, ήταν το τελευταίο γύρισμα που καταγραφόταν από drone με σκοπό την αποτύπωση του κυκλικού σχήματος του χορού. Μετά την παύση της μουσικής οι χορευτές παρέμειναν με τα χέρια ψηλά περιμένοντας να ακούσουν το σύνθημα του σκηνοθέτη και επικεφαλής της οπτικοακουστικής καταγραφής Νίκου Βουρβαχάκη για να λυθούν και να σταματήσει το γύρισμα.

Ο Νίκος Βουρβαχάκης καταγράφοντας πλάνα από το χορό με gimbal (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Με το άκουσμα της φράσης «εντάξει, το έχουμε» από τον σκηνοθέτη, οι χορευτές φώναξαν και αγκαλιάστηκαν αδελφωμένα δημιουργώντας ρίγη συγκίνησης και αποδεικνύοντας πως τέτοια συναισθήματα μόνο ο Πυρρίχιος μπορεί να προκαλέσει!

Τον Οκτώβρη την εποχή που δημιουργείται ειδυλλιακό σκηνικό με τα πεσμένα φύλλα και τα φθινοπωρινά χρώματα στο μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της χώρας μας, γυρίστηκε στην τοποθεσία «Στραβοπόταμος» του όρους Πάικου η «Σέρρα τη Μασαιρί» και ολοκληρώθηκε το απαιτητικό πρότζεκτ, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο του εγχώριου αλλά και του διεθνούς κοινού, αφού η παραγωγή φρόντισε στο πλαίσιο της εξασφάλισης μεγαλύτερης ορατότητας να υποτιτλίσει το ντοκιμαντέρ στην αγγλική γλώσσα! Η παραγωγή χρηματοδοτήθηκε με πόρους του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι βιντεολήπτες Νίκος και Νικόλας Βουρβαχάκης, πατέρας και γιος, προσαρμόζουν πάνω στον χορευτή Βασίλη Κυριακίδη φωτογραφική εξάρτυση για να πάρουν τις λήψεις που θέλουν (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Το μήλο κάτω από τη μηλιά λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Στη φωτογραφία ο γιος του σκηνοθέτη ο οποίος εκείνον τον καιρό υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία Νικόλας Βουρβαχάκης (δημιουργός εναέριων λήψεων σε τηλεοπτικές εκπομπές) να σηκώνει το drone του (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Σκηνή από την καταγραφή (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Οι συντελεστές

Η ομάδα που δημιούργησε το όμορφο αποτέλεσμα είναι οι:

  • Αλεξία Ιωαννίδου: Έρευνα – Επιστημονική τεκμηρίωση
  • Νίκος A. Βουρβαχάκης & Αλεξία Ιωαννίδου: Σκηνοθεσία.

Οπερατέρ:

  • Νίκος A. Βουρβαχάκης
  • Νικόλας N. Βουρβαχάκης (drone operator)
  • Σωκράτης Μουρατίδης
  • Γιάννης Σπυρόπουλος.

Μοντάζ: Νίκος A. Βουρβαχάκης

Μουσικοί:

  • Λύρα: Κώστας Σιαμίδης
  • Ταούλ’: Νίκος Φιλιππίδης

Οι χορευτές του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων ν. Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ είναι οι:

  • Σάββας Γεωργιάδης
  • Ιάκωβος Νικολαΐδης
  • Μιλτιάδης Τερζόπουλος
  • Στράτος Μπίλης
  • Δημήτρης Χάνδρος
  • Βαγγέλης Λάχανης
  • Σεραφείμ Πετρίδης
  • Βασίλης Κυριακίδης
  • Παναγιώτης Δουλκερίδης
  • Κυριάκος Κυριακίδης.

Χοροδιδάσκαλοι:

  • Παύλος Τσιλογλανίδης
  • Αμανάτιος Πετρίδης.

Εμφανίστηκε το μικρό ποντιόπουλο Κωνσταντίνος Τσιβρεμετζής. Τους αγγλικούς υπότιτλους επιμελήθηκαν η Αλεξία Ιωαννίδου με την Χριστίνα Κωνσταντάκη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την όπερα «Τροία» παραγωγής του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού (πηγή: X / Mehmet Nuri Ersoy)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Τροία στο Κολοσσαίο, από την Τουρκία: Πολιτιστική διπλωματία πάνω σε ένα ελληνικό έπος

19/12/2025 - 1:22μμ
Η Κική Μορφονιού (φωτ.: Εθνική Λυρική Σκηνή)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Κική Μορφονιού, κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

18/12/2025 - 1:58μμ
O Akylas (φωτ.: PANOULIS)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Parthenis x Papazó & Akylas powered by ΣΚΡΑΤΣ: Το πιο καλαίσθητο act του MadWalk 2025

18/12/2025 - 1:10μμ
Έργα του Μ. Βαρλάμη με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο εκτίθενται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (φωτ.: Πειραματικό Εργαστήριο Βεργίνας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Επέστρεψε» στην Αλεξάνδρεια ο Μέγας Αλέξανδρος

17/12/2025 - 4:10μμ
O περσινός νικητής του διαγωνισμού της Eurovision, ο JJ από την Αυστρία, πανηγυρίζει με το τρόπαιο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (φωτ.: ΕΡΑ/Γιώργος Κεφαλάς)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision: Στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες που θα συμμετάσχουν – Ποιες αποχώρησαν λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

16/12/2025 - 4:29μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν η Μαρινέλλα είπε «όχι»: Η περιπέτεια του τραγουδιού «Πες πως μ’ αντάμωσες» που έγινε τεράστια επιτυχία

14/12/2025 - 2:28μμ
Φωτογραφία που παραχώρησε ο Δήμος Αριστοτέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Χαλκιδική κρύβεται το μεγαλύτερο περσικό έργο της Ευρώπης – Και τώρα ανακαλύπτεται ξανά

12/12/2025 - 7:48μμ
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λαμπερή πρεμιέρα για την παράσταση «Το 5ο Βήμα» στο Θέατρο Μικρό Χορν με χορηγό τον ΟΠΑΠ

12/12/2025 - 6:12μμ
Ο Λάκης Γαβαλάς στρώνει κόκκινο χαλί στην Ερμού (πηγή: Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λάκης Γαβαλάς χαρίζει στιγμές fun και λάμψης, powered by ΣΚΡΑΤΣ

10/12/2025 - 12:49μμ
Γυναίκες του Ασπροπύργου χορεύουν «Βάλε» (φωτ.: dimosaspropyrgou.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας χορός, δυο γιατροσόφια και ένα έθιμο τα τρία νέα στοιχεία που εγγράφονται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

9/12/2025 - 7:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Απεβίωσε η Λίλα Μαραγκού, σημαντική μορφή της ελληνικής αρχαιολογίας

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Η ένωση Ποντίων Σουρμένων γιορτάζει τα Χριστούγεννα με χορό και παραδοσιακή μουσική

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Χριστουγεννιάτικη γκέλα ο Ολυμπιακός – Νίκες-ανάσα για Άρη, Βόλο

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

Live το «Αντάμωμαν 2025» της ΕΠΟΝΑ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την περσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)

Ο Άγιος Βασίλης θα περάσει μια βόλτα από τον Σύλλογο Ποντίων στην Ξάνθη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: «Καθάρισε» στο τέλος ο Παναθηναϊκός – Στην παράταση ο Άρης

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign