pontosnews.gr
Δευτέρα, 30/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κωνσταντινούπολη: Το κοινό της Πόλης απόλαυσε «Μέρες ελληνικού κινηματογράφου»

Μια σημαντική πρωτοβουλία που συγκέντρωσε πάνω από χίλιους θεατές

11/12/2023 - 4:42μμ
Η αφίσα του φεστιβάλ

Η αφίσα του φεστιβάλ

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από τις 21 έως και τις 26 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το φεστιβάλ «Μέρες ελληνικού κινηματογράφου» (Greek Film Days / Yunanistan Sinemasi Günleri) που συνδιοργάνωσε η ΕΜΕΙΣ ΑΜΚΕ μαζί με τον εκδοτικό οίκο και εταιρεία παραγωγής «ISTOS».

Συγκεντρώνοντας 1.165 θεατές κατά τη διάρκεια της εξαήμερης δράσης, οι σινεφίλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, με ελεύθερη είσοδο, την προβολή 24 επιλεγμένων ελληνικών ταινιών με τουρκικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Όπως είχαν τονίσει εξαρχής οι διοργανωτές, στόχος της δράσης «Μέρες ελληνικού κινηματογράφου» ήταν να γνωρίσουν οι γείτονες πτυχές της ελληνικής ιστορίας και κοινωνίας που μέχρι σήμερα αγνοούσαν. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, με επίκεντρο τον κινηματογράφο και τις παράλληλες εκδηλώσεις, το φεστιβάλ ενθάρρυνε την ανταλλαγή ιδεών, δημιουργικών συζητήσεων, και τη δημιουργία νέων συνεργασιών, αποδεικνύοντας τη στενή σχέση του ελληνικού με τον τουρκικό λαό.

Μεταξύ των ταινιών που προβλήθηκαν, και το αριστούργημα του Δήμου Αβδελιώδη Το δέντρο που πληγώναμε

Παράλληλα, η έκθεση φωτογραφίας του Χάρη Παπαδημητρακόπουλου, με τίτλο «Lockdowned», καθώς και το Masterclass που πραγματοποίησε με θέμα «Street photography & Ντοκιμαντέρ: Ομοιότητες & διαφορές», έδωσαν την ευκαιρία σε κινηματογραφιστές και σινεφίλ να αλληλοεπιδράσουν δημιουργικά, να εμπνευστούν και να αναζητήσουν τη δική τους ερμηνεία, με αφορμή τις ελληνικές καλλιτεχνικές δημιουργίες που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά.

Η δράση «Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου» της ΕΜΕΙΣ ΑΜΚΕ τέλεσε υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, είχε την οικονομική στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ παράλληλα είχε τη θερμή υποστήριξη της Α.Θ. Παναγιότητας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και των σταθερών συνεργατών-συνδιοργανωτών στην Κωνσταντινούπολη, του Ρωμέικου Εκδοτικού Οίκου & Εταιρείας παραγωγής «ISTOS», καθώς και του Μουσείου του Πέρα, συνοδοιπόρου των στόχων της δράσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η ΕΜΕΙΣ ΑΜΚΕ είναι μια καλλιτεχνική ομάδα/κοινότητα που δημιουργήθηκε το 2018 για να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ παιδείας και πολιτισμού, με πίστη στο τρίπτυχο Παιδεία, Πολιτισμός και Κινηματογράφος. Όλες οι παραγωγές και δράσεις της ΕΜΕΙΣ ΑΜΚΕ –καλλιτεχνικές, πνευματικές, ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές– στόχο έχουν την ενίσχυση και την προβολή του έργου Ελλήνων καλλιτεχνών, τη βελτίωση της ανθρώπινης ενότητας, μεταξύ λαών, πολιτισμών, και κοινωνιών.

• Την ΕΜΕΙΣ ΑΜΚΕ αποτελούν οι: Πέτρος Μάρκαρης, Φωτεινή Σισκοπούλου, Βάσω Κυριαζάκου και Ιωσηφίνα Μαρκαριάν (νόμιμη εκπρόσωπος).
• Λεπτομέρειες για τη φετινή δράση μπορείτε να βρείτε εδώ (αγγλικά/τουρκικά).

• Πληροφορίες: ertnews.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από συναυλία της με τον Κώστα Χατζή, το 2013 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Την Τρίτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της – Σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί

29/03/2026 - 9:46μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Γιάννης ο φονιάς»: Το έγκλημα που έγινε τραγούδι, με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά

29/03/2026 - 9:17μμ
(Φωτ.: finosfilm.com)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Τα κορυφαία τραγούδια της στον ελληνικό κινηματογράφο

29/03/2026 - 6:58μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τη Μαρινέλλα – «Σ’ ευχαριστώ για όλα, ΜΑΝΑ…», «Θα σε τραγουδάω για πάντα»

29/03/2026 - 10:21πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα 1938-2026: Τα λόγια είναι περιττά…

29/03/2026 - 9:12πμ
Η Μαρινέλλα στη σκηνή (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Κατωμέρης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Σίγησε για πάντα η φωνή που σφράγισε το ελληνικό πεντάγραμμο

28/03/2026 - 7:18μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/txr555-3727924)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Τρίτο στεφάνι» είναι και πάλι επιτυχία, εκδοτική και θεατρική

28/03/2026 - 3:43μμ
Το Γυναικόκαστρο όπως φαίνεται από τη βάση εκκίνησης της διαδρομής 3km που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού για την προσέγγισή του (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γυναικόκαστρο: Το κιλκισιώτικο υστεροβυζαντινό «κάστρο της Ωριάς*»

28/03/2026 - 10:45πμ
(Πηγή: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβιώνει ο ιστορικός Μεντρεσές των Αθηνών: Πράσινο φως για την αποκατάσταση και ανάδειξή του σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο

27/03/2026 - 12:44μμ
Λεπτομέρειες από γυναικείες μορφές και πτηνά σε διάχωρα ψηφιδωτά δαπέδου της αίθουσας 3δ1085 (πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φλώρινα: Δρομολογείται στο Αμύνταιο η αποκατάσταση και ανάδειξη ρωμαϊκής έπαυλης με ψηφιδωτά και τοιχογραφίες

26/03/2026 - 4:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την κακοκαιρία στο Άστρος Κυνουρίας τον περασμένο Ιανουάριο, είχε χάσει τη ζωή του ένας λιμενικός υπάλληλος (φωτ.: EUROKINISSI/Astrosnews.gr)

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας για Τετάρτη και Πέμπτη – Θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χαλάζι

28 λεπτά πριν
Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο Σπλιτ της Κροατίας (φωτ.: EPA/Stringer)

Η Ισπανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα αμερικανικά αεροσκάφη που επιτίθενται στο Ιράν

1 ώρα πριν
Η σημαία του Πόντου στην καρδιά της GreekTown (φωτ.: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)

Greektown Τορόντο: Μια μεγάλη γαλανόλευκη κι ο Πόντος παρών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

2 ώρες πριν
Ο νεαρός διεθνής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Χατσίδης (φωτ.: Allwyn)

Allwyn Game Time: Η ονειρική ενδεκάδα του Δημήτρη Χατσίδη και το όραμα του για την Εθνική Ελπίδων

2 ώρες πριν
Αστυνομικοί απομακρύνουν τις σορούς από το διαμέρισμα  (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)

Θρίλερ στου Ζωγράφου: Νεκρές και σε προχωρημένη σήψη βρέθηκαν μάνα και κόρη – Η πόρτα του δωματίου ήταν σφραγισμένη με στόκο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: aekbc.gr)

Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, «έφυγε» ο Βασίλης Γκούμας σε ηλικία 79 ετών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign