pontosnews.gr
Παρασκευή, 13/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Ας τελειώσουμε με τις αερομαχίες – Πρόταση για ενέργεια στην Ελλάδα από τον πυρηνικό σταθμό της Σινώπης

Οι προτάσεις του Τούρκου προέδρου, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από την Αθήνα

8/12/2023 - 6:48μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δηλώσεις εν πτήσει στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι των 8 ωρών στην Αθήνα έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτιμώντας ουσιαστικά τις επαφές που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τις συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανώτατης Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος προτείνει στην Ελλάδα την επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. «Για παράδειγμα, μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα την ενέργεια του πυρηνικού σταθμού μας που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη», δήλωσε.

Παράλληλα, υπενθύμισε τα σχέδια της Τουρκίας με τη Μόσχα για την εγκατάσταση στην Ανατολική Θράκη ενός κέντρου διανομής ρωσικού φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις «αερομαχίες», όπως το περιέγραψε, στο Αιγαίο, δήλωσε: «Ας κλείσουμε αυτή τη σελίδα, ας τελειώσουμε με αυτή την υπόθεση». Υποστήριξε ότι η Ελλάδα δαπανά πολύ διαφορετικά σε σχέση με την Τουρκία όσον αφορά τα εξοπλιστικά της, «και ορισμένες χώρες, ιδίως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρέχουν σοβαρή υποστήριξη» όπως είπε.

«Η Ελλάδα δεν έχει παραγωγή στην αμυντική βιομηχανία όπως εμείς. Σε αυτόν τον τομέα έχουμε πλέον καταστεί σε θέση να παράγουμε σε ένα επίπεδο που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες μας. Για το λόγο αυτό οι δαπάνες της Τουρκίας για αγορές όπλων είναι ασύγκριτα χαμηλότερες από αυτές της Ελλάδας» ανέφερε.

Για την Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι οι εντάσεις επηρεάζουν αρνητικά την Τουρκία και την Ελλάδα, «τις σημαντικότερες χώρες της περιοχής». «Ως εκ τούτου πρέπει να υπολογίσουμε και να προσπαθήσουμε για το τι είδους ευκαιρίες μπορούμε να παράγουμε από εδώ, τι είδους ευκαιρίες μπορούμε να δημιουργήσουμε προς όφελος των χωρών μας. Μπορώ να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει θετική προσέγγιση σε αυτό το θέμα» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Έκανε επίσης λόγο για μια ακόμη φορά για δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου της περιοχής: «Δεν επιβουλευόμαστε τα δίκαια κανενός, αλλά είναι ισχυρή η βούλησή μας να μην αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας». Υποστήριξε δε ότι ένας περιεκτικός και δίκαιος διαμοιρασμός είναι εφικτός στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επανήλθε στην πρότασή του για μια διεθνή διάσκεψη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κτήριο στα βόρεια της Τεχεράνης που χτυπήθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, Τρίτη 13 Ιουνίου (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Όλες οι χώρες ζητούν αυτοσυγκράτηση, αλλά δεν καταδικάζουν όλες την ενέργεια

13/06/2025 - 12:10μμ
Μέρος του αεροσκάφους της Air India έπεσε πάνω στην τραπεζαρία ενός ξενώνα γιατρών (φωτ.: Χ / Central Industrial Security Force)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Ψάχνουν τα αίτια της συντριβής του Boeing της Air India

13/06/2025 - 9:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβάρδισε το Ιράν: Χτύπησε πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Νεκρός ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης

13/06/2025 - 8:39πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ίλον Μασκ σε συνέντευξη Τύπου στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ. αρχείου: EPA/Francis Chung)
ΚΟΣΜΟΣ

Το πήρε… αλλιώς ο Μασκ στην κόντρα του με τον Τραμπ: Παραδέχθηκε ότι «παρατράβηξε» την κριτική του

11/06/2025 - 10:47μμ
Εικόνα από την Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Το Κοινοβούλιο απέτυχε για 30ή φορά να εκλέξει τον πρόεδρό του

11/06/2025 - 6:40μμ
Πολίτες ανάβουν κεριά στη μνήμη των νεκρών από την επίθεση του 21χρονου ένοπλου στο Γκρατς (φωτ.: EPA/Antonio Bat)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ο δράστης του μακελειού είχε αυτοσχέδια βόμβα στο σπίτι του

11/06/2025 - 12:12μμ
Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Halk TV Τζαφέρ Μαχίρογλου (φωτ.: Χ/Cafer Mahiroglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης κατά αντιπολιτευόμενου καναλάρχη για στημένους δημόσιους διαγωνισμούς

11/06/2025 - 10:58πμ
Πολίτες κρατούν την αμερικανική σημαία μπροστά σε αστυνομικούς έξω από κρατικό κτήριο στο Λος Άντζελες (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Εισβολή ξένων εχθρών» στο Λος Άντζελες, «πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει δράση»

11/06/2025 - 9:15πμ
Αστυνομικοί έξω από το σχολείο της πόλης Γκρατζ της Αυστρίας όπου σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση (φωτ.: EPA/Erwin Scheriau)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στην Αυστρία: Στους δέκα οι νεκροί από την επίθεση σε σχολείο

10/06/2025 - 4:56μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική προεδρία: Ανυπόστατες οι φήμες για την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν

10/06/2025 - 2:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Διακοπή ή αναβολή ζητά η υπεράσπιση

12 λεπτά πριν
Η Κατερίνα Γιουλάκη τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου

Κατερίνα Γιουλάκη: «Η κυρία του κυρίου» δεν ζει πια στο ρετιρέ…

40 λεπτά πριν
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τομ Μπάρακ και ο πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα (πηγή: x.com/USAMBTurkiye)

Μια νέα αρχιτεκτονική

1 ώρα πριν
(Πηγή: kifissia.gr)

Με συζήτηση για τις σταλινικές διώξεις κλείνει ο 15ος κύκλος του Σεμιναρίου Ιστορίας του Βλάση Αγτζίδη

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερα «Καλούσεια» (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Ωραιόκαστρο: Τιμή στους Αχ. Βασιλειάδη, Σπ. Χαραβόπουλο και Πόντιους χορευτές στα φετινά «Καλούσεια»

2 ώρες πριν
Πρωτόκολλο καταδίκης στο πλαίσιο της «Ελληνικής Επιχείρησης» στη Γεωργία (πηγή: βιβλίο Αχιλλέα Ζαφειρίδη)

Σταλινικές διώξεις στη Γεωργία: Ποιοι Έλληνες έμπαιναν στο στόχαστρο – Οι κατηγορίες

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign