pontosnews.gr
Σάββατο, 7/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ετήσια βίζα σε Τούρκους πολίτες για δέκα ελληνικά νησιά

Με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διευκρινίσεις από τον υπουργό Μετανάστευσης

7/12/2023 - 4:10μμ
Τούρκοι τουρίστες μόλις έχουν αποβιβαστεί στο Ναύπλιο στη διάρκεια κρουαζιέρας, το 2016 (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Τούρκοι τουρίστες μόλις έχουν αποβιβαστεί στο Ναύπλιο στη διάρκεια κρουαζιέρας, το 2016 (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η Ελλάδα στη χορήγηση βίας σε Τούρκους πολίτες προκειμένου να μπορούν να επισκεφθούν ελληνικά νησιά, δεδομένου ότι πρόκειται για μια παρέκκλιση της Συνθήκης Σέγκεν, για την ελεύθερη μετακίνηση πληθυσμών μέσα στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η Ελλάδα ζήτησε μια «παρέκκλιση» από τη συνθήκη, ώστε να μπορούν πιο εύκολα Τούρκοι πολίτες να επισκέπτονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παρά τις αντιδράσεις των Βορειοευρωπαίων, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, η παρέκκλιση έγινε δεκτή και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου «θα είναι η μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σένγκεν, δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια διευκόλυνση. Είναι κάτι το οποίο το θέλουν πολύ οι Τούρκοι βεβαίως και το θέλουνε πάρα πολύ οι νησιώτες μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Αφορά νησιά τα οποία δεν έχουν τον τουρισμό της Ρόδου. Και η Ρόδος θα συμπεριλαμβάνεται, αλλά νησιά που δεν έχουν τα τσάρτερς, που δεν έχουν τις διεθνείς πτήσεις, που δεν έχουν παρά μόνο έναν μικρό οικογενειακό τουρισμό τον Αύγουστο, όπως η Λέσβος για παράδειγμα, έχουν πάρα πολλά να ωφεληθούν» επισήμανε ο Δ. Καιρίδης, αναφέροντας ονομαστικά τα νησιά που αφορά η συμφωνία.

Πρόκειται όπως είπε για τη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο, τη Σύμη και το Καστελόριζο.

Επιπλέον, επισήμανε ότι αυτή η βίζα θα είναι μεν ετήσια, αλλά θα αφορά επταήμερη παραμονή κάθε φορά, ενώ η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για την ορθή εφαρμογή του μέτρου από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ο έλεγχος της βίζας θα γίνεται επιτόπου στα ελληνικά νησιά.

Δηλώσεις Μητσοτάκη

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αναφορικά με τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδος για την ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η χώρα μας στηρίζει τη διευκόλυνση χορήγησης θεωρήσεων στο πλαίσιο πάντα του ευρωπαϊκού κεκτημένου ώστε να μπορεί η νέα γενιά της Τουρκίας, οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, οι φοιτητές να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη. Επιπλέον η Ελλάδα ζήτησε και εξασφάλισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Τούρκων πολιτών και των οικογενειών τους να επισκέπτονται όλο το χρόνο για επτά μέρες δέκα νησιά μας που είτε διαθέτουν προσφυγικές δομές, είτε έχουν άμεσες πορθμειακές συνδέσεις με την Τουρκία», είπε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία με ένα ισχυρό μήνυμα που δηλώνει και μια μεγάλη αλήθεια «ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με αίθριο καιρό και λίγες τοπικές βροχές ο καιρός του Σαββάτου

7/03/2026 - 8:07πμ
Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας για την ελεγχόμενη έκρηξη των χειροβομβίδων (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεγχόμενη έκρηξη στις δύο χειροβομβίδες του 48χρονου έξω από τη ΓΑΔΑ – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

6/03/2026 - 8:29μμ
Κλειστή η λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ύψος της ΓΑΔΑ, λόγω του άνδρα με της χειροβομβίδες. Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Άνδρας απειλούσε να ανατιναχτεί – Είχε 3 χειροβομβίδες

6/03/2026 - 7:06μμ
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ αισθητός στο Καστελόριζο

6/03/2026 - 8:30πμ
(Φωτ.: Γιάννης Πανααγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερο φθινοπωρινός παρά ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα, με νεφώσεις και τοπικές βροχές

6/03/2026 - 8:07πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Γάλλος μαθητής έχασε τη ζωή του από πτώση σε ξενοδοχείο

6/03/2026 - 12:06πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

5/03/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω εργασιών στον κόμβο Φυλής

5/03/2026 - 11:12μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι 91 εγκλωβισμένοι Έλληνες από το Αμπού Ντάμπι

5/03/2026 - 9:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για το θάνατο της εγκύου συντρόφου του

5/03/2026 - 7:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Μπακού

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: angelotsarouchas instagram)

Ο Άντζελο Τσαρούχας υπόσχεται με την παράστασή του «Diaspora» πολύ γέλιο στους ομογενείς της Αυστραλίας

55 λεπτά πριν
Ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης (πηγή: facebook.com/profile.php?i/Από Κοινού Θέατρο)

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

2 ώρες πριν
(Πηγή: e-gerakis.gr)

Θραύση κάνει η λαμπάδα ChatGPT – Στο εξωτερικό ζητούν ποντιακή λύρα, κλαρίνο και σουβλάκι

2 ώρες πριν
Αφγανοί διαδηλώνουν εναντίον του Πακιστάν στην Καμπούλ, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Samiullah Popal)

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν αποσταθεροποιεί μια ολόκληρη περιοχή

2 ώρες πριν
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign