pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2023: 1η στην Ευρώπη και 4η στον κόσμο η ελληνική αποστολή

Περισσότεροι από 265.000 μαθητές και καθηγητές έχουν ωφεληθεί από τις δράσεις της COSMOTE για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM μέσα από τη δεκαετή στρατηγική συνεργασία με τον WRO Hellas

27/11/2023 - 4:10μμ
(Φωτ.: COSMOTE)

(Φωτ.: COSMOTE)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την 1η θέση στην Ευρώπη και την 4η θέση στον κόσμο, ανάμεσα σε 451 ομάδες από 90 χώρες, έλαβε η ελληνική αποστολή στον τελικό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής, World Robot Olympiad 2023, που πραγματοποιήθηκε στον Παναμά, με θέμα «Συνδέοντας τον κόσμο». Οι ομάδες της ελληνικής αποστολής κατέκτησαν 2 χάλκινα μετάλλια καθώς και 2 διακρίσεις στην τέταρτη και στην όγδοη θέση σε έναν από τους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής.

Συνολικά μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει κατακτήσει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 9 μετάλλια και 20 διακρίσεις στην πρώτη δεκάδα των νικητών.

Η COSMOTE την τελευταία δεκαετία στηρίζει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων της χώρας μέσα από την ενασχόλησή τους με την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas, του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης STEM Education, του κύριου φορέα διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και μέλος του WRO.

(Φωτ.: COSMOTE)

Με αφορμή τις διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2023, ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης, chief marketing officer Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά: «Με την πρωτιά στην Ευρώπη και την 4η θέση στον κόσμο, η νέα γενιά της χώρας μας δείχνει για ακόμη μια φορά τη δυναμική της. Αυτή τη δυναμική σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων μέσα από το STEM στηρίζει η COSMOTE. Πολλά συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που δίνουν λύσεις σε σύγχρονα ζητήματα και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον. Με τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας, οι νέοι μας δημιουργούν έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ο πρόεδρος του WRO Hellas Γιάννης Σομαλακίδης δήλωσε μετά την Ολυμπιάδα Ρομποτικής: «Η Ελλάδα έχει καταφέρει συνολικά να κερδίσει 9 μετάλλια στη μακροβιότερη Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που στην Ουγγαρία, το 2019, είχαμε τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων καιφτάσαμε σήμερα πλέον να είμαστε 1η ευρωπαϊκή και 4η παγκόσμια δύναμη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Αξίζει να θυμίσω ότι οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στην Ολυμπιάδα έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους προπονητές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, καθώς και στις οικογένειές τους που τα στηρίζουν. Ραντεβού του χρόνου στην επόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική Σμύρνη».

Βαθμολογία, μετάλλια και διακρίσεις στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2023

Οι επτά ομάδες της ελληνικής αποστολής, Minders, Smartbirds, BitLab, Teamword Happines, Save Energy, JoFre, και Evripos Robotics, κατάφεραν να λάβουν την πρωτιά ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και την τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, βάσει της συνολικής βαθμολογίας που συγκέντρωσαν. Ειδικότερα, 2 χάλκινα μετάλλια έλαβαν οι ομάδες BitLab στην κατηγορία RoboSports, δηλαδή στο διπλό τένις με ρομπότ, έχοντας χάσει μόνο έναν αγώνα, και η ομάδα Μinders στην κατηγορία Future Innovators Λυκείου με το project «Αquabyte».

Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε αυτόνομα server rooms που βυθίζονται σε μεγάλο βάθος στη θάλασσα με σκοπό να αξιοποιούνται οι φυσικές ιδιότητες του βυθού, και πιο συγκεκριμένα η χαμηλή θερμοκρασία. Στην περίπτωση που το server room αντιληφθεί δυσλειτουργία (μέσω αισθητήρων) μεταφέρει τα δεδομένα σε άλλον server και αναδύεται.

Την 4η θέση στην κατηγορία Future Innovators Γυμνασίου έλαβε η ομάδα Smartbirds με το έργο «Hermes».

Πρόκειται για ένα ρομποτικό σύστημα το οποίο μπορεί να επέμβει άμεσα σε περίπτωση βλάβης ενός υποθαλάσσιου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου και να αποκαταστήσει πλήρως τη λειτουργία του δικτύου. Επίσης, στην 8η θέση βρέθηκε η ομάδα JoFre στην κατηγορία RoboMission Λυκείου.

(Φωτ.: COSMOTE)

Οι δράσεις της COSMOTE για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM έχουν ωφελήσει συνολικά περισσότερους από 265.000 μαθητές και καθηγητές ενισχύοντας την ψηφιακή ενσωμάτωση των νέων, στο πλαίσιο της προτεραιότητας βιώσιμης ανάπτυξης για τη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας για όλους. Γιατί ένας κόσμος στον οποίο η τεχνολογία είναι προσβάσιμη από όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2026: Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα

1/01/2026 - 11:50πμ
Ο «χόμπιτ» της ανθρώπινης εξέλιξης: κρανίο του Homo floresiensis από την Ινδονησία (φωτ.: Lanmas / Alamy)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τι μας έμαθε το 2025 για τους προγόνους μας – και γιατί η ιστορία τους είναι πιο μπερδεμένη από ποτέ

28/12/2025 - 8:47πμ
Στο μέσο ο Γιώργος Τσουλφάς, στην ειδική τελετή του American College of Surgeons. Σικάγο, 19 Σεπτεμβρίου 2025 (πηγή: ΑΠΘ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγκόσμια διάκριση: Ο Γιώργος Τσουλφάς του ΑΠΘ στους κορυφαίους χειρουργούς-εκπαιδευτές

22/12/2025 - 2:44μμ
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Ματσιώλα)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περιβάλλον: Μια μουσική αλλιώτικη – Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα;

21/12/2025 - 3:18μμ
Φωτογραφία από το πρακτορείο ANSA, που δείχνει και το μέγεθος των αποτυπωμάτων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιταλία: Χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων βρέθηκαν στις Άλπεις, σε κάθετο βράχο

16/12/2025 - 8:02μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Gerd Altmann)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ChatGPT: Αμερικανοί πάνε στα δικαστήρια την OpenAI και τη Microsoft με κατηγορία για… φόνο

11/12/2025 - 7:48μμ
Καλλιτεχνική απεικόνιση της μαύρης τρύπας του γαλαξία NGC 3783 (φωτ.: ESA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Έκρηξη σε μαύρη τρύπα προκαλεί ισχυρούς αστρικούς ανέμους

9/12/2025 - 5:31μμ
Πείραμα για τον φωτονικό επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης. Από αριστερά οι υποψήφιοι διδάκτορες Αντώνης Πράπας, Μόσχος Θεόδωρος, Οδυσσέας Ασημόπουλος (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Από το ΑΠΘ, ο ισχυρότερος φωτονικός πυρήνας Τεχνητής Νοημοσύνης παγκοσμίως

9/12/2025 - 12:48μμ
Ρομποτικός μηχανισμός λαμβάνει δείγματα από μια υδροθερμική πηγή στη Μήλο (φωτ.: MARUM – Center for Marine Environmental Sciences, University of Bremen)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στη Μήλο: Υδροθερμικά πεδία σε άγνωστα βάθη

7/12/2025 - 12:34μμ
Προσομοίωση της προβλεπόμενης φωτορύπανσης δορυφόρων σε ένα μελλοντικό διαστημικό τηλεσκόπιο (φωτ.: NASA / Borlaff, Marcum, Howell Nature, 2025)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η φωτορύπανση των δορυφόρων αλλοιώνει τις εικόνες του διαστήματος

4/12/2025 - 5:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποχώρησαν από τα Τέμπη αγρότες και κτηνοτρόφοι (φωτ.: EUROKINISSI)

Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τις σήραγγες στα Τέμπη

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: opap.gr)

Η Έλενα Παπαβασιλείου βάζει γκολ στο ΟΠΑΠ Game Time με κλειστά μάτια

33 λεπτά πριν
Συγκέντρωση πολιτών και συγγενών του Κώστα Μπασιλάρη έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, νωρίτερα, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του οδηγούνταν για να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας (φωτ.: EUROKINISSI)

Πάτρα: Προφυλακιστέος 26χρονος που κατηγορείται για το θάνατο 31χρονου θαμώνα μπαρ

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Σχέδιο Τραμπ για τη Γροιλανδία: Χρηματικά κίνητρα στους πολίτες για αποχώρηση από τη Δανία

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/media/Κοτσαμάνια Μανιακίου/ 
Αξιούπολη 2026)

Τα «Κοτσαμάνια» Μανιακίου κόβουν την πίτα τους και αναβιώνουν το έθιμο των Μωμόγερων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: minedu.gov.gr)

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign