pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομογένεια: Πυροσβέστες φωτογραφίζονται με ζώα και εν ώρα δράσης – Το ημερολόγιο που ξεπουλάει στην Αυστραλία

Στόχος η συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις – Η έκδοση πραγματοποιείται για 31η συνεχή χρονιά

27/11/2023 - 11:30πμ
Από αριστερά, ο Μιχάλης Γαλανός και ο Σταύρος Γιαννόπουλος όπως φωτογραφήθηκαν για μια από τις εκδόσεις του ημερολογίου (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Από αριστερά, ο Μιχάλης Γαλανός και ο Σταύρος Γιαννόπουλος όπως φωτογραφήθηκαν για μια από τις εκδόσεις του ημερολογίου (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Φωτιά» βάζουν πυροσβέστες, ομογενείς και μη, οι οποίοι φωτογραφίζονται –κατά προτίμηση χωρίς μπλούζα και με ένα ζωάκι στην αγκαλιά– για τις σελίδες του Ημερολογίου Αυστραλών Πυροσβεστών (Australian Firefighters Calendar), το οποίο επιστρέφει δυναμικά για την 31η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας μια «καυτή» συλλογή φωτογραφιών, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αυστραλίας.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της φωτογράφισης είναι και δύο ομογενείς, ο Σταύρος Γιαννόπουλος (Steven Giannopoulos) και ο Μιχάλης Γαλανός (Michael Galanos), οι οποίοι μαζί με περισσότερους από 25 πυροσβέστες της Αυστραλίας, που προέρχονταν από διαφορετικά υπόβαθρα, τόσο από την αεροπορία, το στρατό, όσο και από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, συνεργάστηκαν σε μια πολύμηνη φωτογράφηση για τη δημιουργία των φετινών ημερολογίων.

Ο ομογενής Μιχάλης Γαλανός φωτογραφήθηκε εν ώρα δράσης (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

«Τρομακτικό, αλλά και διασκεδαστικό»

Ως ένας «απλός πυροσβέστης», ο Μιχάλης Γαλανός παραδέχεται ότι η ιδέα του «να βγάλεις την μπλούζα σου και να έχεις μια κάμερα στο πρόσωπό σου είναι αρχικά αρκετά τρομακτική».

«Η ομάδα και οι υπόλοιποι πυροσβέστες, ορισμένοι από τους οποίους φωτογραφίζονται για αυτό το ημερολόγιο για πολλά χρόνια, δημιούργησαν ένα διασκεδαστικό και χαλαρό περιβάλλον, και μόλις φύγει η αρχική νευρικότητα, τότε είναι απλά απίστευτα διασκεδαστικό» δήλωσε στην ομογενειακή ιστοσελίδα «Νέος Κόσμος».

Η κλασσική έκδοση του ημερολογίου (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Ο Ελληνοαυστραλός πυροσβέστης αναφέρει ότι μια από τις αγαπημένες του στιγμές της φωτογράφισης ήταν το ότι του δόθηκε η «ευκαιρία να κρατήσει και να αλληλεπιδράσει με άγρια ζώα», ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή του όσον αφορά την φιλανθρωπική πτυχή των συγκεκριμένων ημερολογίων.

Ο πατέρας του με ρίζες από την Καβάλα, βρέθηκε μετανάστης στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και ο Μιχάλης Γαλανός σημείωσε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξε να γίνει πυροσβέστης ήταν η επιθυμία του να κάνει τη διαφορά, βοηθώντας και προστατεύοντας τους ανθρώπους.

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος εμφανίζεται και στις έξι εκδόσεις των φετινών ημερολογίων (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

«Εξωπραγματική εμπειρία»

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Γιαννόπουλος από τον Καναδά, ένας από τους λίγους πυροσβέστες που εμφανίζονται και στις έξι εκδόσεις των ημερολογίων του 2024, περιέγραψε την εμπειρία του με την ομάδα ημερολογίου ως «εξωπραγματική».

Η συμμετοχή του στο ημερολόγιο, σηματοδότησε επίσης το πρώτο του ταξίδι στην Αυστραλία, ένα μέρος το οποίο ήταν ανέκαθεν στη λίστα προορισμών που ήθελε να επισκεφθεί κάποια στιγμή στη ζωή του.

Η έκδοση με τις γάτες (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

«Γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους που εργάζονταν στα παρασκήνια και καταπληκτικούς πυροσβέστες. Επίσης, δεν είχα κρατήσει ποτέ στη ζωή μου κοάλα, κάτι που το βρήκα ιδιαίτερα ωραίο. Συνολικά, η εμπειρία ήταν φοβερή και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα τώρα που τα ημερολόγια έχουν κυκλοφορήσει», δήλωσε ο Σταύρος Γιαννόπουλος στον «Νέο Κόσμο».

Ο Ελληνοκαναδός πυροσβέστης, με ρίζες από Σπάρτη από τη μεριά του πατέρα του, διατηρεί ζωντανούς τους δεσμούς με την ελληνική του κληρονομιά, καθώς, μεγαλώνοντας στον Καναδά, φοίτησε σε ιδιωτικό ελληνικό σχολείο στο δημοτικό, περιτριγυρισμένος από φίλους που ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες.

Η έκδοση με τα άλογα (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Ο ίδιος μοιράζεται ότι το να γίνει πυροσβέστης ήταν το «όνειρό» του από τότε που «ήταν μικρό παιδί».

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πυροσβεστικό όχημα και όχι πυροσβέστης, αυτό είναι ένα αστείο που αναφέρεται συχνά στην οικογένειά μας. Στη συνέχεια μεγάλωσα και συνειδητοποίησα ότι οι πυροσβέστες δεν είναι υπερήρωες, αλλά πραγματικοί άνθρωποι και ότι είναι μια πραγματική δουλειά. Αυτό με προσέλκυσε ακόμη περισσότερο και μόλις μπήκα στην πυροσβεστική ακαδημία, απλά ερωτεύτηκα τη δουλειά, και δεν κοίταξα ποτέ πίσω».

Η έκδοση του ημερολογίου με τους πυροσβέστες εν ώρα δράσης, η οποία έχει ήδη εξαντληθεί (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Φέτος μια νέα έκδοση ημερολογίων, εν ώρα δράσης

Εκτός από το κλασσικό ημερολόγιο (Classic Calendar), στο οποίο κάθε άνδρας φωτογραφίζεται μπροστά από τον φακό χωρίς μπλούζα, φέτος η νέα έκδοση του ημερολογίου «Ήρωας» (Hero Calendar), πρόσθεσε μια δυναμική χροιά, καθώς οι πυροσβέστες φωτογραφήθηκαν εν δράση – να ξετυλίγουν λάστιχα, να σκαρφαλώνουν σκάλες και να στέκονται μέσα στις φλόγες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκδοση ήταν η πρώτη που εξαντλήθηκε.

Η έκδοση με τα διάφορα ζώα (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Οι θαυμαστές του ημερολογίου του 2024, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε άλλες πέντε εκδόσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές με τα ζώα, δηλαδή με γάτες, (Cat edition), σκύλους (Dog edition), άλογα (Horses edition), καθώς και η έκδοση με διάφορα ζώα (Mixed Animals), η οποία περιλαμβάνει από «αγαπησιάρικα κοάλα μέχρι παιχνιδιάρικα γατάκια».

Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3,4 εκατ. δολάρια

Από το 1993, το ημερολόγιο δεν αποτελεί μόνο «χάρμα οφθαλμών», αλλά και μία δύναμη καλού σκοπού, καθώς έχει συνεισφέρει στη συγκέντρωση άνω 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (2,04 εκατ. ευρώ) προς υποστήριξη διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων σε όλη την Αυστραλία, όπως καταφύγια ζώων και προστασίας της άγριας ζωής, καθώς και συλλόγους κατά του παιδικού καρκίνου.

Η έκδοση με τα σκυλιά (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες των ημερολογίων, τα οποία κοστίζουν γύρω στα 12 ευρώ, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

• Πηγή: neoskosmos.com.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/greeklibrarylondon)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου: Νέος χώρος στο Camden και δωρεές

17/07/2026 - 10:02μμ
Τα κορίτσια του συγκροτήματος «Πατρίδα» στο Πανρωσικό Φεστιβάλ Λαογραφικών Συγκροτημάτων «Κουμπάνσκι Καζατσόκ» (πηγή: rusgreek.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στη Νότια Ρωσία, η Ελλάδα χορεύει ακόμη – Και βραβεύεται γι’ αυτό

17/07/2026 - 9:32πμ
(Φωτ.: In Daily Queensland)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μπρίσμπεϊν: Η νέα γενιά Ελληνοαυστραλών επιχειρηματιών αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης

16/07/2026 - 3:59μμ
Η Αθηνά Καπολωνάρη με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Μουράτογλου (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το νήμα κόπηκε στον Πειραιά το 1922 – Έναν αιώνα μετά, μια προσφυγική οικογένεια αναζητά τους χαμένους συγγενείς της στην Αμερική

15/07/2026 - 7:57μμ
Στο εσωτερικό του Paragon Cafe το 1936 (φωτ.: Wikimedia Commons-Public Domain)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ιστορικό ελληνικό καφέ-σύμβολο της Αυστραλίας καταρρέει – Η ιστορία και η θλιβερή μοίρα του Paragon Café που δημιούργησε Έλληνας μετανάστης από τα Κύθηρα

15/07/2026 - 6:03μμ
(Φωτ.: hellenicdailynewsny.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΠΘ και Αρχιεπισκοπή Αμερικής ενώνουν δυνάμεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ομογένειας στις ΗΠΑ

15/07/2026 - 12:54μμ
(Φωτ.: PanMessinianSummerSchool/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καλαμάτα: Άνοιξε η αυλαία για το 18ο Θερινό Σχολείο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για νέους της ομογένειας

15/07/2026 - 11:09πμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σίδνεϊ: Η ανεξιχνίαστη εξαφάνιση της 10χρονης Ελένης Καριπίδη – Το μυστήριο που παραμένει άλυτο εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες

14/07/2026 - 11:49μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Social Γίδια»: Όταν ο Κολοκοτρώνης, ο Οδυσσέας και οι Σουλιώτισσες… γίνονται influencers – Η ξεκαρδιστική σάτιρα που κατακτά το Σίδνεϊ

13/07/2026 - 11:34μμ
(Γρ. Τύπου Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Άγιος Παΐσιος: Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η μνήμη του προστάτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ωκεανία

13/07/2026 - 1:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η σημαία του Πυροσβεστικού Σώματος και στο βάθος ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Πυροσβεστική: «Εξαιρετικά επικίνδυνες» οι επόμενες ημέρες – Συναγερμός για πυρκαγιές

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες στα ορεινά πριν από τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άργος»/Facebook)

Ποντιακό Συναπάντεμα στον Άνω Άγιο Ιωάννη – Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση

9 ώρες πριν
(Πηγή: x.com/CENTCOM)

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

9 ώρες πριν
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

9 ώρες πριν
Μονοπάτι για βάθρες στη Σαμοθράκη, το πανέμορφο νησί μας στο Θρακικό Πέλαγος (φωτ.: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παναγιώτης Ρόντος)

Αίσιο τέλος για τον 23χρονο πεζοπόρο στη Σαμοθράκη

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign