pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομογένεια: Πυροσβέστες φωτογραφίζονται με ζώα και εν ώρα δράσης – Το ημερολόγιο που ξεπουλάει στην Αυστραλία

Στόχος η συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις – Η έκδοση πραγματοποιείται για 31η συνεχή χρονιά

27/11/2023 - 11:30πμ
Από αριστερά, ο Μιχάλης Γαλανός και ο Σταύρος Γιαννόπουλος όπως φωτογραφήθηκαν για μια από τις εκδόσεις του ημερολογίου (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Από αριστερά, ο Μιχάλης Γαλανός και ο Σταύρος Γιαννόπουλος όπως φωτογραφήθηκαν για μια από τις εκδόσεις του ημερολογίου (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Φωτιά» βάζουν πυροσβέστες, ομογενείς και μη, οι οποίοι φωτογραφίζονται –κατά προτίμηση χωρίς μπλούζα και με ένα ζωάκι στην αγκαλιά– για τις σελίδες του Ημερολογίου Αυστραλών Πυροσβεστών (Australian Firefighters Calendar), το οποίο επιστρέφει δυναμικά για την 31η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας μια «καυτή» συλλογή φωτογραφιών, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αυστραλίας.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της φωτογράφισης είναι και δύο ομογενείς, ο Σταύρος Γιαννόπουλος (Steven Giannopoulos) και ο Μιχάλης Γαλανός (Michael Galanos), οι οποίοι μαζί με περισσότερους από 25 πυροσβέστες της Αυστραλίας, που προέρχονταν από διαφορετικά υπόβαθρα, τόσο από την αεροπορία, το στρατό, όσο και από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, συνεργάστηκαν σε μια πολύμηνη φωτογράφηση για τη δημιουργία των φετινών ημερολογίων.

Ο ομογενής Μιχάλης Γαλανός φωτογραφήθηκε εν ώρα δράσης (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

«Τρομακτικό, αλλά και διασκεδαστικό»

Ως ένας «απλός πυροσβέστης», ο Μιχάλης Γαλανός παραδέχεται ότι η ιδέα του «να βγάλεις την μπλούζα σου και να έχεις μια κάμερα στο πρόσωπό σου είναι αρχικά αρκετά τρομακτική».

«Η ομάδα και οι υπόλοιποι πυροσβέστες, ορισμένοι από τους οποίους φωτογραφίζονται για αυτό το ημερολόγιο για πολλά χρόνια, δημιούργησαν ένα διασκεδαστικό και χαλαρό περιβάλλον, και μόλις φύγει η αρχική νευρικότητα, τότε είναι απλά απίστευτα διασκεδαστικό» δήλωσε στην ομογενειακή ιστοσελίδα «Νέος Κόσμος».

Η κλασσική έκδοση του ημερολογίου (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Ο Ελληνοαυστραλός πυροσβέστης αναφέρει ότι μια από τις αγαπημένες του στιγμές της φωτογράφισης ήταν το ότι του δόθηκε η «ευκαιρία να κρατήσει και να αλληλεπιδράσει με άγρια ζώα», ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή του όσον αφορά την φιλανθρωπική πτυχή των συγκεκριμένων ημερολογίων.

Ο πατέρας του με ρίζες από την Καβάλα, βρέθηκε μετανάστης στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και ο Μιχάλης Γαλανός σημείωσε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξε να γίνει πυροσβέστης ήταν η επιθυμία του να κάνει τη διαφορά, βοηθώντας και προστατεύοντας τους ανθρώπους.

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος εμφανίζεται και στις έξι εκδόσεις των φετινών ημερολογίων (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

«Εξωπραγματική εμπειρία»

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Γιαννόπουλος από τον Καναδά, ένας από τους λίγους πυροσβέστες που εμφανίζονται και στις έξι εκδόσεις των ημερολογίων του 2024, περιέγραψε την εμπειρία του με την ομάδα ημερολογίου ως «εξωπραγματική».

Η συμμετοχή του στο ημερολόγιο, σηματοδότησε επίσης το πρώτο του ταξίδι στην Αυστραλία, ένα μέρος το οποίο ήταν ανέκαθεν στη λίστα προορισμών που ήθελε να επισκεφθεί κάποια στιγμή στη ζωή του.

Η έκδοση με τις γάτες (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

«Γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους που εργάζονταν στα παρασκήνια και καταπληκτικούς πυροσβέστες. Επίσης, δεν είχα κρατήσει ποτέ στη ζωή μου κοάλα, κάτι που το βρήκα ιδιαίτερα ωραίο. Συνολικά, η εμπειρία ήταν φοβερή και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα τώρα που τα ημερολόγια έχουν κυκλοφορήσει», δήλωσε ο Σταύρος Γιαννόπουλος στον «Νέο Κόσμο».

Ο Ελληνοκαναδός πυροσβέστης, με ρίζες από Σπάρτη από τη μεριά του πατέρα του, διατηρεί ζωντανούς τους δεσμούς με την ελληνική του κληρονομιά, καθώς, μεγαλώνοντας στον Καναδά, φοίτησε σε ιδιωτικό ελληνικό σχολείο στο δημοτικό, περιτριγυρισμένος από φίλους που ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες.

Η έκδοση με τα άλογα (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Ο ίδιος μοιράζεται ότι το να γίνει πυροσβέστης ήταν το «όνειρό» του από τότε που «ήταν μικρό παιδί».

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πυροσβεστικό όχημα και όχι πυροσβέστης, αυτό είναι ένα αστείο που αναφέρεται συχνά στην οικογένειά μας. Στη συνέχεια μεγάλωσα και συνειδητοποίησα ότι οι πυροσβέστες δεν είναι υπερήρωες, αλλά πραγματικοί άνθρωποι και ότι είναι μια πραγματική δουλειά. Αυτό με προσέλκυσε ακόμη περισσότερο και μόλις μπήκα στην πυροσβεστική ακαδημία, απλά ερωτεύτηκα τη δουλειά, και δεν κοίταξα ποτέ πίσω».

Η έκδοση του ημερολογίου με τους πυροσβέστες εν ώρα δράσης, η οποία έχει ήδη εξαντληθεί (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Φέτος μια νέα έκδοση ημερολογίων, εν ώρα δράσης

Εκτός από το κλασσικό ημερολόγιο (Classic Calendar), στο οποίο κάθε άνδρας φωτογραφίζεται μπροστά από τον φακό χωρίς μπλούζα, φέτος η νέα έκδοση του ημερολογίου «Ήρωας» (Hero Calendar), πρόσθεσε μια δυναμική χροιά, καθώς οι πυροσβέστες φωτογραφήθηκαν εν δράση – να ξετυλίγουν λάστιχα, να σκαρφαλώνουν σκάλες και να στέκονται μέσα στις φλόγες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκδοση ήταν η πρώτη που εξαντλήθηκε.

Η έκδοση με τα διάφορα ζώα (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Οι θαυμαστές του ημερολογίου του 2024, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε άλλες πέντε εκδόσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και αυτές με τα ζώα, δηλαδή με γάτες, (Cat edition), σκύλους (Dog edition), άλογα (Horses edition), καθώς και η έκδοση με διάφορα ζώα (Mixed Animals), η οποία περιλαμβάνει από «αγαπησιάρικα κοάλα μέχρι παιχνιδιάρικα γατάκια».

Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3,4 εκατ. δολάρια

Από το 1993, το ημερολόγιο δεν αποτελεί μόνο «χάρμα οφθαλμών», αλλά και μία δύναμη καλού σκοπού, καθώς έχει συνεισφέρει στη συγκέντρωση άνω 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (2,04 εκατ. ευρώ) προς υποστήριξη διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων σε όλη την Αυστραλία, όπως καταφύγια ζώων και προστασίας της άγριας ζωής, καθώς και συλλόγους κατά του παιδικού καρκίνου.

Η έκδοση με τα σκυλιά (φωτ.: australianfirefighterscalendar.com)

Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες των ημερολογίων, τα οποία κοστίζουν γύρω στα 12 ευρώ, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

• Πηγή: neoskosmos.com.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το Νόργουκ θα γεμίσει ελληνικό και ποντιακό «Κέφι»

11/09/2025 - 5:56μμ
Φωτογραφία με Μικρασιάτες πρόσφυγες από το εξώφυλλο του βιβλίου
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καμπέρα: Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες μέσα από τις φωτογραφίες του Τζορτζ Τρελόαρ

10/09/2025 - 12:28μμ
Το αδιαχώρητο επικράτησε στο περσινό φεστιβάλ όταν άρχισαν οι χοροί (φωτ.: facebook/Let's Go Greek Festival Parramatta)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η Παραμάτα θα γεμίσει Ελλάδα στο φεστιβάλ Let’s Go Greek

9/09/2025 - 10:07πμ
(Φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Ο «Ποντοξενιτέας» παρουσιάζει το βιβλίο του Τζορτζ Τρελόαρ

7/09/2025 - 10:05μμ
Σημαίες της Κύπρου, της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου ανάμεσα στους μιναρέδες που τοποθετήθηκαν στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΗΠΑ: Ομογενείς βουλευτές ζητούν παρέμβαση Ρούμπιο για την απελευθέρωση των πέντε Ελληνοκυπρίων από τα κατεχόμενα

7/09/2025 - 1:25μμ
Ο άτυχος ομογενής Μερκούρης Ψυλλάκης
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ο ομογενής Μερκούρης Ψυλλάκης έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία

6/09/2025 - 2:45μμ
Οι βραβευθέντες μαθητές με τα διπλώματά τους (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Μαθητές της Βικτόριας μίλησαν ελληνικά και βραβεύτηκαν στο 7ο Φεστιβάλ Προφορικού Λόγου

6/09/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: facebook / Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Διπλή δόση Πόντου στο χορό της Ποντιακής Αδελφότητας Δυτικής Αυστραλίας – Η συγκινητική στιγμή με το «’Πάρθεν η Ρωμανία»

4/09/2025 - 2:23μμ
Μέλη του «Ποντοξενιτέα» με τον αρχιμανδρίτη Χριστόφορο (φωτ.: facebook/Pontoxeniteas NSW)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ευχές του «Ποντοξενιτέα» στον νέο Επίσκοπο Κερασούντας

4/09/2025 - 12:26μμ
Οι Ίβριοι του Σίδνεϊ στολίζουν την εικόνα της Παναγίας (φωτ.: greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Ίμβριοι του Σίδνεϊ και της Νέας Νότιας Ουαλίας γιόρτασαν την Παναγία Ιμβριώτισσα

4/09/2025 - 11:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Για το χάλκινο η Εθνική – Δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδόκων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος»)

Μια περιδιάβαση μνήμης στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας από τον Πανευβοϊκό Σύλλογο Καππαδόκων

45 λεπτά πριν

Αδελφότης Κρωμναίων: Μαθήματα ποντιακής παράδοσης για όλες τις ηλικίες

1 ώρα πριν
Τα φέρετρα με τις σορούς ήταν τυλιγμένα με την παλαιστινιακή σημαία (φωτ.: Al Jazeera)

Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της επέζησε από το χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα

2 ώρες πριν
(Πηγή: mus.gen.tr)

Εντίλ εκούζ: Με νταούλια και… πονηριές οι αγώνες των βοδιών στον Πόντο

2 ώρες πριν

Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών: Πλησιάζει η ώρα για την έναρξη των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign