pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Αναβλήθηκε η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα στον Άρειο Πάγο

Ένταση στη δικαστική αίθουσα

7/11/2023 - 7:25μμ
Λεπτομέρεια από το κτήριο του Άρειου Πάγου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λεπτομέρεια από το κτήριο του Άρειου Πάγου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επεισοδιακά έληξε πριν καλά-καλά αρχίσει η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την αναίρεση που έχει ασκηθεί ως προς την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 9 Ιανουαρίου του 2024 με την πλευρά Γρηγορόπουλου να τονίζει πως «Εξυπηρετείτε τον Κορκονέα», υπογραμμίζοντας ότι δικονομικά θα έπρεπε να συνεχίσει η διαδικασία με νέα πρόεδρο και όχι να αναβληθεί.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπουλου, μαζί με τη Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου, βρέθηκαν ενώπιον του Στ’ τμήματος του Αρείου Πάγου, προκειμένου για δεύτερη φορά να αντικρούσουν το σκεπτικό του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με το οποίο αφέθηκε ξανά ελεύθερος ο Επαμ. Κορκονέας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση, εξαιτίας της απόφασης της προέδρου να μην προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να προσέλθει στη δικαστική αίθουσα η Τζίνα Τσαλικιάν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αυτό που είναι ευκρινές, είναι ότι η δικαιοσύνη έχει παίξει με την οικογένεια» υποστήριξε η πληρεξούσιος δικηγορος μόλις έλαβε το λόγο, ζητώντας να συγκροτηθεί το δικαστήριο «από αμερόληπτους δικαστές». Στρεφόμενη προς το δικαστήριο είπε: «η συμπεριφορά σας είναι ακραία μεροληπτική και παίζετε με το γεγονός ότι η οικογένεια θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτή η μάνα που κάθε φορά μαζεύει τις δυνάμεις της για να εμφανιστεί μπροστά στους εκπροσώπους της δικαιοσύνης, περιμένει την αμετάκλητη απόφαση».

Οι διακοπές της προέδρου την ώρα που οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας επιχειρούσαν να αναπτύξουν την προσφυγή τους, προκάλεσαν νέες αντιδράσεις.

-Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ο νηφάλιος και αμερόληπτος δικαστής ακούει, δε διακόπτει.
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: Διαπράττετε βαρύτατη παρεμπόδιση στο έργο του συνηγόρου. Αυτό θέλετε; Έδρα να κάνει bullying σε δικηγόρους; Αυτή η μανα 15 χρόνια περιμένει την αμετάκλητη δικαίωση. Από την πρώτη δίκη και μετά παρεμποδίζεται. Προφανώς σας έχουν ενοχλήσει για να μην ασχοληθείτε. Εσείς θα πείτε ποιος σας έχει ενοχλήσει…. Ένα 15χρονο παιδί έπεσε νεκρό με σφαίρα στην καρδιά. Γιατί αστυνομικός του ελληνικού κράτους οπλοφορώντας το σκότωσε με σφαίρα στην καρδιά Σάββατο βράδυ στη γιορτή του φίλου του. Μεροληπτείτε, δε θα έπρεπε να προέδρευετε. Προσφεύγω στο δικαστήριο, επί σαράντα λεπτά η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας προσπαθεί να αναπτύξει τις θέσεις της και κατά ριπάς διακόπτετε.

Η πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αντιδρά καθώς δεν είχε ολοκλήρωση την τοποθέτησή της. Με την έναρξη της διαδικασίας και παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας Γρηγορόπουλου αφού –όπως επισημάνθηκε– δεν είχε ολοκληρώσει την προσφυγή της, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Παπαδάς, προχώρησε στην εισήγηση του και αναφέρθηκε στο αίτημα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας, προτείνοντας την απόρριψή του.

«Η ελληνική έννομη τάξη ως προς τα ελαφρυντικά που καθορίζουν το ύψος της ποινής, επιτρέπει στον υποστηρίζοντα την κατηγορία να έχει λόγο; Η Ολομέλεια είπε όχι. Εδώ ακούγονται τα αντεπιχειρήματα. Θα ήταν αντικείμενο έρευνας αν είχε συμπεριληφθεί ως λόγος αναίρεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πράγμα που δεν έγινε», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξηγώντας πως για αυτό το λόγο ήταν «αλυσιτελής η αναμονή της κυρίας που είχε τον μεγάλο πόνο που έχασε το παιδί της».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπουλου κατήγγειλε «δικονομική λαθροχειρία» και «μεθοδεύσεις απόπειρας φίμωσης». Για ακόμα μία φορά, η πρόεδρος της έδρας έδωσε το λόγο στην υπεράσπιση προτού η πλευρά της οικογένειας ολοκληρώσει την αγόρευση της, με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση που οδήγησε σε ακόμα μία διακοπή.

Εν συνεχεία, η πρόεδρος της έδρας δήλωσε ότι προτίθεται να απέχει για λόγους ευπρέπειας, εξαιτίας των όσων ακούστηκαν σε βάρος της, ενώ ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε «υποχρεωτικά την αναβολή της συζήτησης».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για «μεθόδευση έκβασης της δίκης προς όφελος του κατηγορούμενου. Άλλοι δυο μήνες χωρίς φυλακή για τον καταδικασμένο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο». Τόνισε ότι «πρόθεση να υποβάλω δήλωση δεν υπάρχει δικονομικά. Φαλκιδεύεται η αρχή της δίκαιης δίκης. Μετατρέπεται η προσωπική θέληση σε αυθαίρετη απόφαση και μάλιστα σε μια υπόθεση κραυγαλέας ιστορικότητας. Αυτή είναι η έννοια του κράτους δικαίου; Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει».

⇒ Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παν. Τσιμπούκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φθινοπωρινά στιγμιότυπα από το Ναύπλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινός ο καιρός και σήμερα – Βροχές, νεφώσεις και νοτιάδες

22/10/2025 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 17χρονου που απείλησε μαθητή με πιστόλι

22/10/2025 - 12:04πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος Τούρκος – Κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες

21/10/2025 - 9:05μμ
Αστυνομικοι έξω από το σπίτι της άτυχης γυναίκας, στα Τρίκαλα (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα: 18χρονος έπνιξε με πετσέτα τη μητέρα του – Τι είπε στους αστυνομικούς

21/10/2025 - 5:25μμ
Σέρρες: Με τιμή και συγκίνηση η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Με τιμή και συγκίνηση η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα

21/10/2025 - 3:02μμ
Τα κάγκελα αποτελούν συνέχεια της εισόδου του μνημείου, που βρίσκεται στην πλατεία Ναυαρίνου (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διευκρινίσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα κάγκελα στο Γαλεριανό Συγκρότημα – Πρέπει να τροποποιηθούν η θέση και το ύψος τους

21/10/2025 - 1:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

21/10/2025 - 8:00πμ
Αριστερά ο Νίκος Ηλιάδης, λαχειοπώλης στην Καβάλα (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Μεγάλος Λαχνός του Εθνικού Λαχείου που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ

20/10/2025 - 3:43μμ
Το ψυγείο στο πορμπαγκάζ του περιπολικού (πηγή: TikTok)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τη μεταφορά… ψυγείου με περιπολικό!

20/10/2025 - 3:26μμ
Η είσοδος στη Σήραγγα Κατερίνης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραδίδεται το απόγευμα η αναβαθμισμένη Σήραγγα Κατερίνης

20/10/2025 - 2:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έμβλημα του νέου συλλόγου φέρει την υπογραφή της Σοφίας Αμπερίδου

«Αροθυμία»: Ένας νεοσύστατος Σύλλογος Ποντίων και Φίλων στο Ρέθυμνο – Η συμβολή της Σοφίας Αμπερίδου

29 λεπτά πριν
Φθινοπωρινά στιγμιότυπα από το Ναύπλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Φθινοπωρινός ο καιρός και σήμερα – Βροχές, νεφώσεις και νοτιάδες

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ελευσίνα: Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 17χρονου που απείλησε μαθητή με πιστόλι

9 ώρες πριν
Με επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Brunswick από τους ομογενείς της Μελβούρνης

Μελβούρνη: Με επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Brunswick από τους ομογενείς

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείο ΕΡΤ)

«Ο πατέρας μου ο Μπάτης ήρθ’ απ’ τη Σμύρνη το ’22» – Ο Διονύσης Σαββόπουλος για την προσφυγική καταγωγή του

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)

EuroCup: Λύγισε από τη Μανρέσα ο Άρης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign