pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Παύση» του πολέμου ζήτησε ο Μπάιντεν για να απομακρυνθούν οι όμηροι από τη Λωρίδα της Γάζας

Αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ ακόμα και από Εβραίους για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και τη στήριξή τους από την αμερικανική κυβέρνηση

2/11/2023 - 9:32πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο, 31 Οκτωβρίου 2023 (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο, 31 Οκτωβρίου 2023 (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ακόμα και από Εβραίους, προκαλούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και η στήριξή τους από την αμερικανική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που συνέβη χθες σε ομιλία του Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση,(ο ογδοντάρης Δημοκρατικός θα διεκδικήσει νέα θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024) όταν μια γυναίκα του φώναξε: «Ως ραβίνος, σας ζητώ να καλέσετε να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός».

Όπως δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους ονομάζεται ραβίνος Τζέσικα Ρόζενμπεργκ ενώ μετά την… υπόδειξη στον Μπάιντεν η προεδρική ασφάλεια τη «συνόδευσε» έξω από το χώρο της εκδήλωσης καθώς επαναλάμβανε ρυθμικά το σύνθημα «κατάπαυση του πυρός τώρα!».

Το κλίμα αυτό προφανώς έχει εισπράξει και ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος φαίνεται να μετακινείτε από τη θέση που εξέφραζε μέχρι σήμερα σύμφωνα με την οποία μια κατάπαυση του πυρός θα ευνοούσε αποκλειστικά τη Χαμάς.

«Νομίζω πως χρειάζεται παύση. Παύση σημαίνει (πως θα υπάρξει) χρόνος για να φύγουν αιχμάλωτοι», ήταν η αντίδραση του κ. Μπάιντεν στις φωνές της ραβίνου.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διευκρινίσει πως με τον όρο «αιχμάλωτοι» ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν στους ομήρους του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαι αυτός που έπεισε τον Μπίμπι (σ.σ. τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου) να υπάρξει παύση για να φύγουν αιχμάλωτοι. Είμαι αυτός που μίλησε στον (σ.σ. αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ) Σίσι για να τον πείσει να ανοίξει την πόρτα», είπε, εμφανώς σε άμυνα, ο αμερικανός πρόεδρος, προφανώς αναφερόμενος στη διέλευση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η αμερικανική προεδρία διευκρίνισε επιπλέον πως ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν με τις συγκεκριμένες φράσεις στην πρόσφατη απελευθέρωση δυο Αμερικανίδων οι οποίες κρατούνταν όμηροι της Χαμάς.

Τουλάχιστον 8.796 Παλαιστίνιοι νεκροί, ανάμεσά τους 3.648 παιδιά

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς, από την 7η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς του στρατού του Ισραήλ τουλάχιστον 8.796 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 3.648 παιδιά. Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως στους δυο βομβαρδισμούς στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 195 άνθρωποι και παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια άλλοι 120.

Ο ισραηλινός βομβαρδίζει ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας των 2,4 εκατ. κατοίκων μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς εναντίον της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου με απολογισμό πάνω από 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους άμαχους· ήταν η πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους το 1948. Διακηρυγμένος στόχος της ισραηλινής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας είναι ο «αφανισμός» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

1/07/2025 - 10:34μμ
Διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονται για τη δημοσίευση του σκίτσου που θεωρούν ότι δείχνει τον προφήτη Μωάμεθ με τον Μωυσή (φωτ.: EPA/Tolga Bozoglu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σατιρικό σκίτσο προκάλεσε οργή και ταραχές στην Κωνσταντινούπολη – «Άθλια προβοκάτσια» το χαρακτήρισε ο Ερντογάν

1/07/2025 - 6:09μμ
Ουκρανός τραυματίας και αιχμάλωτος πολέμου επιστρέφει στην χώρα του, στη διάρκεια ανταλλαγής αιχμαλώτων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία τον Ιούνιο (φωτ.: EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το Κίεβο – Φήμες για αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία

1/07/2025 - 3:22μμ
(Φωτ.: Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νέος σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την Κίο – «Κουνήθηκαν» ξανά Κωνσταντινούπολη και Προύσα

1/07/2025 - 2:10μμ
Με το κόκκινο αστέρι απεικονίζεται το επίκεντρο του σεισμού (φωτ.: emsc.eu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4 βαθμών στη Θάλασσα του Μαρμαρά – Έγινε αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Προύσα

1/07/2025 - 1:01μμ
Ο τέως δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ (φωτ.: x.com/ulkucuresmitc)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ο τέως δήμαρχος Σμύρνης με τις ίδιες κατηγορίες που είχε συλληφθεί ο Ιμάμογλου

1/07/2025 - 11:14πμ
Στιγμιότυπο από τη σύλληψη των Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν (φωτ.: Χ/BrashNews)
ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων κλιμακώνουν την ένταση με τη Μόσχα

30/06/2025 - 11:57μμ
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Οζγκιούρ Οζέλ κινδυνεύει με καθαίρεση το δικαστήριο κρίνει άκυρο το συνέδριο μέσω του οποίου εξελέγη επικεφαλής του κόμματος (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

30/06/2025 - 9:15μμ
Κούρδος διαδηλωτής κρατά σημαία με το πρόσωπο του Οτζαλάν (φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Με συμβολική τελετή θα ξεκινήσει ο αφοπλισμός των μελών του PKK

30/06/2025 - 8:07μμ
Ο Ράιλαντ Χέντλι και η Λουίζα Νταν
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 92χρονος καταδικάστηκε για βιασμό και φόνο που διέπραξε πριν από 58 χρόνια

30/06/2025 - 7:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ωραιόκαστρο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Μεσαίο – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι μετά από μήνυμα του 112

5 ώρες πριν
Εικόνα από βίντεο στην ιστοσελίδα της NASA που αναγράφει «η ζωντανή μετάδοση θα αρχίσει σε λίγο» (φωτ.: NASA)

NASA: Διαστημικοί περίπατοι αστροναυτών και εκτοξεύσεις πυραύλων σε ζωντανή μετάδοση στο… Netflix

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / ANSA / Ciro Fusco)

Καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδί πέθανε μέσα σε αυτοκίνητο στην Ισπανία – Νεκρούς μετρά και η Ιταλία

6 ώρες πριν
(Φωτ,: facebook/ Ξενιτέας Ποντίων Σταυρού)

Ο «Ξενιτέας» ετοιμάζεται να γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά στον Σταυρό

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EYROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών, Τετάρτη και Πέμπτη

7 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign