pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Παύση» του πολέμου ζήτησε ο Μπάιντεν για να απομακρυνθούν οι όμηροι από τη Λωρίδα της Γάζας

Αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ ακόμα και από Εβραίους για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και τη στήριξή τους από την αμερικανική κυβέρνηση

2/11/2023 - 9:32πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο, 31 Οκτωβρίου 2023 (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνει δηλώσεις στο Λευκό Οίκο, 31 Οκτωβρίου 2023 (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ακόμα και από Εβραίους, προκαλούν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και η στήριξή τους από την αμερικανική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που συνέβη χθες σε ομιλία του Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση,(ο ογδοντάρης Δημοκρατικός θα διεκδικήσει νέα θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024) όταν μια γυναίκα του φώναξε: «Ως ραβίνος, σας ζητώ να καλέσετε να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός».

Όπως δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους ονομάζεται ραβίνος Τζέσικα Ρόζενμπεργκ ενώ μετά την… υπόδειξη στον Μπάιντεν η προεδρική ασφάλεια τη «συνόδευσε» έξω από το χώρο της εκδήλωσης καθώς επαναλάμβανε ρυθμικά το σύνθημα «κατάπαυση του πυρός τώρα!».

Το κλίμα αυτό προφανώς έχει εισπράξει και ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος φαίνεται να μετακινείτε από τη θέση που εξέφραζε μέχρι σήμερα σύμφωνα με την οποία μια κατάπαυση του πυρός θα ευνοούσε αποκλειστικά τη Χαμάς.

«Νομίζω πως χρειάζεται παύση. Παύση σημαίνει (πως θα υπάρξει) χρόνος για να φύγουν αιχμάλωτοι», ήταν η αντίδραση του κ. Μπάιντεν στις φωνές της ραβίνου.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διευκρινίσει πως με τον όρο «αιχμάλωτοι» ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν στους ομήρους του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαι αυτός που έπεισε τον Μπίμπι (σ.σ. τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου) να υπάρξει παύση για να φύγουν αιχμάλωτοι. Είμαι αυτός που μίλησε στον (σ.σ. αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ) Σίσι για να τον πείσει να ανοίξει την πόρτα», είπε, εμφανώς σε άμυνα, ο αμερικανός πρόεδρος, προφανώς αναφερόμενος στη διέλευση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η αμερικανική προεδρία διευκρίνισε επιπλέον πως ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν με τις συγκεκριμένες φράσεις στην πρόσφατη απελευθέρωση δυο Αμερικανίδων οι οποίες κρατούνταν όμηροι της Χαμάς.

Τουλάχιστον 8.796 Παλαιστίνιοι νεκροί, ανάμεσά τους 3.648 παιδιά

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς, από την 7η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς του στρατού του Ισραήλ τουλάχιστον 8.796 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 3.648 παιδιά. Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως στους δυο βομβαρδισμούς στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 195 άνθρωποι και παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια άλλοι 120.

Ο ισραηλινός βομβαρδίζει ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας των 2,4 εκατ. κατοίκων μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς εναντίον της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου με απολογισμό πάνω από 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους άμαχους· ήταν η πιο πολύνεκρη από καταβολής κράτους το 1948. Διακηρυγμένος στόχος της ισραηλινής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας είναι ο «αφανισμός» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένοπλος μαχητής στη Συρία (φωτ. αρχείου: EPA/Bilal Al Hammoud)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Μέλος των συριακών δυνάμεων ασφαλείας ο δράστης της επίθεσης κατά Αμερικανών

14/12/2025 - 12:38μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ένοπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

14/12/2025 - 8:35πμ
(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό χτύπημα στη Συρία και απειλές για αντίποινα από τον Λευκό Οίκο

13/12/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκρηκτικό κλίμα στη Μαύρη Θάλασσα – Νέο επικίνδυνο επεισόδιο στο μέτωπο της Ουκρανίας

13/12/2025 - 9:14μμ
Από αριστερά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ – Συνάντηση με τον Πούτιν στο Τουρκμενιστάν

13/12/2025 - 2:00μμ
Ουκρανοί κρατούν πανό που αναγράφει «Χρησιμοποιείστε ρωσικά κεφάλαια: Ένας νόμιμος και σωστός τρόποος να υπερασπιστείτε την Ουκρανία» έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Παγώνουν επ’ αόριστον τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη

12/12/2025 - 11:31μμ
Υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κρατούν φωτογραφίες του Εκρέμ Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου – Αντιμετωπίζει ποινή… 2.352 ετών

12/12/2025 - 8:48μμ
Το τουρκικής ιδιοκτησίας «CENK T» στο λιμάνι Τσερνομόρσκ, στις φλόγες έπειτα από τη ρωσική επίθεση (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική επίθεση σε λιμάνι της Οδησσού: Ζημιές σε τρία τουρκικά πλοία

12/12/2025 - 8:12μμ
Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν, στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ Ειρήνης και Ασφάλειας, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν σε Πούτιν: Εκεχειρία σε ενέργεια και λιμάνια ως πρώτο βήμα στην Ουκρανία

12/12/2025 - 7:00μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στο Χέρφορντ της Γερμανίας: 16χρονος τραυματίστηκε βαριά με μαχαίρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά

12/12/2025 - 1:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένοπλος μαχητής στη Συρία (φωτ. αρχείου: EPA/Bilal Al Hammoud)

Συρία: Μέλος των συριακών δυνάμεων ασφαλείας ο δράστης της επίθεσης κατά Αμερικανών

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

Ποντιακή φιλανθρωπική βραδιά από την «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης

51 λεπτά πριν
Ο Παναγιώτης Σπύρου σε μια από τις προσπάθειές του (φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Δράμα: 16 πανελλήνια ρεκόρ σε μια ημέρα από τη νέα γενιά της άρσης βαρών

1 ώρα πριν
Αγρότες επί της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα σε Δυτική Ελλάδα και Αχαΐα – Συμβολικοί αποκλεισμοί

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Αντώνης Μαυρίδης)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Οι Κοτσαμάνοι συναντούν το μέλλον της παράδοσης

3 ώρες πριν
Από το Ροδοχώρι στην Κω, για τα 8α «Διογένεια». Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: KOS-TV)

Μωμόγεροι, γέλιο και παράδοση στην Κω – Το πιο κεφάτο στιγμιότυπο στα 8α «Διογένεια»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign