pontosnews.gr
Κυριακή, 21/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκρέκας για την ακρίβεια: Έχουν μειωθεί οι τιμές σε 213 προϊόντα, στόχος να φτάσουμε τα 500

Ο υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να λάβει μέτρα για τις... τιμές-φωτιά στα σουπερμάρκετ

24/10/2023 - 10:46πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο τετράπτυχο που έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για να γίνουν πολλά ακόμη, στάθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε χαρακτηριστικά: «Τα πρώτα δειλά βήματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Όχι βέβαια στην τσέπη του νοικοκυριού. Νομίζω το επόμενο διάστημα θα φανεί ακόμα περισσότερο».

Παραδέχθηκε ότι το πρωταρχικό πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια είναι η ακρίβεια και ο εισαγόμενος πληθωρισμός, και τόνισε: «Έχουν μειωθεί οι τιμές σε 213 προϊόντα. Στόχος να φτάσουμε τα 500».

Σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα είπε ότι είναι η στήριξη του εισοδήματος, ο έλεγχος της αγοράς και η πάταξη της αισχροκέρδειας, η τόνωση του ανταγωνισμού και η ενδυνάμωση του καταναλωτή. «Η αιχμή των μέτρων που εφαρμόζει το υπουργείο Ανάπτυξης έχει να κάνει με την εξάλειψη του φαινομένου του πληθωρισμού και της απληστίας», πρόσθεσε.

Ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε ακόμα ότι διενεργούνται έλεγχοι και υπενθύμισε ότι υπάρχει ένα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών. «Όποια εταιρεία, όποιος προμηθευτής, ξεπερνάει το περιθώριο κέρδους το οποίο προσδιορίζεται από το νόμο, τότε επιβάλλονται βαριά πρόστιμα και ανακοινώνονται ποιοι είναι οι παραβάτες. Αυτό το έχουμε κάνει ήδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις διαφορετικές τιμές σε ίδια προϊόντα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και τα απορρυπαντικά, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα. «Αυτή τη στιγμή ελέγχονται και οι πολυεθνικές εταιρείες που εισάγουν απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Ελέγχονται για το περιθώριο κέρδους και εφόσον διαπιστωθεί ότι βγάζουν παραπάνω χρήματα από το 2023 σε σχέση με το 2021 θα επιβληθούν πολύ ισχυρά πρόστιμα και δεν θα διστάσουμε να το ανακοινώσουμε», είπε.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε, διενεργεί μια μελέτη για το ποια από προϊόντα που πωλούνται στην ελληνική αγορά έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ. «Εφόσον οι εξηγήσεις που θα λάβουμε δεν θα είναι δικαιολογημένες, τότε θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα» υπογράμμισε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα όπου χρειάζεται.

Ερωτηθείς για το εάν έχει καθυστερήσει η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το θέμα της ακρίβειας, τόνισε ότι δεν ισχύει αυτό. «Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ελληνική αγορά δεν είναι “μπάτε σκύλοι αλέστε”. Θα προστατεύσουμε τους Έλληνες καταναλωτές και την ελληνική οικογένεια και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε αυτό», διαβεβαίωσε.

Τέλος ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στη μόνιμη μείωση της τιμής των προϊόντων στα σουπερμάρκετ, λέγοντας: «Τους δίνουμε λοιπόν την ευκαιρία να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους για τουλάχιστον έξι μήνες και για τουλάχιστον 5%, το επόμενο διάστημα στο ράφι, ώστε να βοηθήσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Μια πρωτοβουλία στην οποία έχουν μέχρι στιγμής ενταχθεί 213 προϊόντα εταιρειών, μεταξύ των οποίων και πολυεθνικών».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο μέτρο που έχει αρχίσει να ισχύει εδώ και 10 ημέρες, δήλωσε ότι ήδη έχει αποτελέσματα. «Έχουμε 213 διαφορετικά προϊόντα [σ.σ. με μείωση τιμών] και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα 500 προϊόντα στα ράφια των σουπερμάρκετ, όπου δεν θα σταθεροποιηθούν απλά οι τιμές, αλλά θα μειωθούν οι τιμές για τουλάχιστον έξι μήνες και για τουλάχιστον 5%. Βλέπουμε ότι οι μειώσεις ξεκινάνε από 5% και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 12%», κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται 7 νέα μέτρα στήριξης: Ποιοι θα δουν χρήματα, αυξήσεις και διευκολύνσεις από τον Ιούλιο

20/06/2026 - 4:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές άνω του 1,38 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

20/06/2026 - 11:20πμ
(Φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάσα για τους οδηγούς: Βουτιά στις τιμές των καυσίμων μετά την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

20/06/2026 - 9:18πμ
Οι σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν στο Μουσκάτ του Ομάν, στις 25 Απριλίου 2025, πριν από τον τρίτο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Ali Haider)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ-Ιράν: Αμερικανικές πηγές επιβεβαιώνουν το κείμενο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για πετρέλαιο, κυρώσεις και πυρηνικά

17/06/2026 - 7:16μμ
Καταναλωτής ψωνίζει σε σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PosoKanei: Η νέα πλατφόρμα που συγκρίνει τιμές σε 10.000 προϊόντα σουπερμάρκετ

17/06/2026 - 4:57μμ
Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχέσεις: Το νέο νομοσχέδιο που απελευθερώνει τραπεζικούς λογαριασμούς και αυξάνει το ακατάσχετο

17/06/2026 - 9:01πμ
Στιγμιότυπο απο την ημερίδα που διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Συναλλαγών Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόκκινα» δάνεια: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων

16/06/2026 - 1:42μμ
(Φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνείς αγορές: Ράλι στα χρηματιστήρια, βουτιά για την τιμή του πετρελαίου

15/06/2026 - 4:23μμ
Ακίνητα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα – Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για 25.000 σπίτια

14/06/2026 - 7:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ 2026: Κατάργηση τεκμηρίων για ελεύθερους επαγγελματίες, μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις

14/06/2026 - 6:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αεροσκάφος με το οποίο έφθασε η ιρανική αντιπροσωπεία στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας (πηγή: x.com/SwissMFA/status/2068431300373962786)

ΗΠΑ-Ιράν: Αρχίζουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις εν μέσω απειλών για «αμερικανικά διόδια» στα Στενά του Ορμούζ

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ειρήνη Μουρτζούκου: Καταπέλτης η εισαγγελική πρόταση για τις δολοφονίες των βρεφών

6 ώρες πριν
Λιβανέζοι διασώστες και πολίτες στο σημείο ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στην πόλη Καναρίτ, στην περιοχή της Σιδώνας του νοτίου Λιβάνου (φωτ.: EPA/STRINGER)

Λίβανος: Εντολή στον ισραηλινό στρατό για αμυντική στάση έναντι της Χεζμπολάχ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Πρώτος με ένα άλμα ο Τεντόγλου – Νίκη για Στεφανίδη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/pontiaki.estia)

Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης: Μεγάλο καλοκαιρινό γλέντι νεολαίας τον Ιούλιο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: Ολλανδική πανδαισία με 5άρα στη Σουηδία

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign