pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς απειλεί με εκτελέσεις ομήρων

«Η εκδίκηση μόλις άρχισε»: Η Γάζα φλέγεται, η Χαμάς τρομοκρατεί, οι νεκροί ξεπερνούν τους 1.600

10/10/2023 - 9:46πμ
Πυκνοί καπνοί υψώνονται μετά την αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Πυκνοί καπνοί υψώνονται μετά την αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το σχέδιο… ισοπέδωσης της Λωρίδας της Γάζας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη νύχτα πυραυλικές επιθέσεις σε μια περιοχή που βιώνει ακόμα πιο σκληρό αποκλεισμό, χωρίς ηλεκτρικό, νερό και καύσιμα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία, σχεδόν 700 είναι οι νεκροί στη Γάζα και σχεδόν 900 στο Ισραήλ μέσα σε τρεις ημέρες – άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αιχμαλώτων. Η ισραηλινή κυβέρνηση υπολογίζει ότι έχουν απαχθεί σχεδόν 150 άτομα.

Στο χθεσινό διάγγελμά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου –ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα υποβάθμισε την προειδοποίηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου–, είπε ότι αυτό που αντιμετωπίζει η Χαμάς «είναι μόνο η αρχή», υπογραμμίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί η απόλυτη δύναμη εναντίον της.

Από τη μεριά του, το ένοπλο παλαιστινιακό κίνημα απείλησε χθες το βράδυ να εκτελέσει Ισραηλινούς ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα.

Η Λωρίδα της Γάζας ελέγχεται από τη Χαμάς από το 2007 – η άνευ προηγουμένου επίθεσή της στο ισραηλινό έδαφος από το Σάββατο, από γη, θάλασσα και αέρα, είναι η πλέον πολύνεκρη από καταβολής κράτους και συγκρίνεται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. «Ο εχθρός δεν καταλαβαίνει την ανθρωπιστική και ηθική γλώσσα, επομένως θα του μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνει», είναι το μήνυμα για τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως πήρε και πάλι τον «έλεγχο» κοινοτήτων στο νότιο τμήμα της χώρας όπου επιτέθηκαν Παλαιστίνιοι μαχητές· σήμερα διαβεβαίωσε πως και ανέκτησε τον έλεγχο «των συνόρων» με τον παλαιστινιακό θύλακα

Μιλώντας στην ισραηλινή ραδιοφωνία, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί δήλωσε πως τοποθετούνται νάρκες σε τμήματα του «φράκτη» (του τείχους) στη μεθόριο που κατεδαφίστηκαν από τους μαχητές της Χαμάς. Ο ανώτατος αξιωματικός διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε καμιά νέα παρείσφρηση μαχητών από χθες και διέψευσε φήμες πως οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποίησαν υπόγειες διασυνοριακές σήραγγες.

Οι ΗΠΑ –οι οποίες άρχισαν την Κυριακή να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, κυρίως πυρομαχικά–  και διέταξαν αεροναυτική δύναμη κρούσης να πλεύσει προς την κατεύθυνσή του στη Μεσόγειο, ξεκαθάρισαν χθες βράδυ πως δεν έχουν «καμιά πρόθεση» να αναπτύξουν στρατεύματα «στο πεδίο», διά στόματος εκπροσώπου του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συζήτησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον διαβεβαίωσε πως εργάζεται για να αποτρέψει τον κίνδυνο «επέκτασης» της σύρραξης, σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Σφαγή»

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πάνω από 900 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της το Σάββατο. Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του έκανε λόγο για 2.616 τραυματίες.

Πάνω από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν σε ρέιβ πάρτι σε περιοχή που καλύπτεται από έρημο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. «Σφαγίασαν κόσμο εν ψυχρώ κατά τρόπο εντελώς αδιανόητο», δήλωσε ο Μοτί Μπουκτζίν, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Zaka που συμμετείχε στην περισυλλογή των πτωμάτων.

Στην παλαιστινιακή πλευρά, έχουν σκοτωθεί 687 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 3.727, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, τον μικροσκοπικό θύλακα όπου ζουν υπό ασφυκτικές συνθήκες 2,3 εκατ. Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ είχε αποσύρει τα στρατεύματά του και είχε απομακρύνει τους εποίκους από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, αφού κατείχε την συγκεκριμένη περιοχή από το 1967. Όμως διατηρεί τον έλεγχο του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων και επιβάλλει αποκλεισμό από το 2007, ελέγχοντας αυστηρά τις κινήσεις προσώπων και εμπορευμάτων προς τη μια και προς την άλλη πλευρά.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες βράδυ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε «τους ηγέτες της αντιπολίτευσης» να συμφωνήσουν «να σχηματιστεί αμέσως κυβέρνηση εθνικής ενότητας (και) εκτάκτου ανάγκης χωρίς προϋποθέσεις».

Ο ισραηλινός στρατός υπολογίζει ότι στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς το Σάββατο, αυτή που εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «εισβολή στο Ισραήλ», πήραν μέρος περίπου 1.000 μαχητές. Επιπλέον ανέφερε ότι σκότωσε «ύποπτους ένοπλους» που εισέβαλαν στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες πως βομβάρδισε δυο στρατόπεδα του Ισραήλ σε αντίποινα για τους θανάτους τριών μελών του στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε παραμεθόρια περιοχή στον νότιο Λίβανο, με φόντο τις ανησυχίες πως θα ανοίξει κι άλλο μέτωπο.

Η επίθεση της Χαμάς εξαπολύθηκε ακριβώς 50 χρόνια και μια μέρα έπειτα από ισραηλινοαραβικό πόλεμο του 1973, ο οποίος επίσης είχε αιφνιδιάσει το Ισραήλ και είχε στοιχίσει 2.600 ζωές στην ισραηλινή πλευρά σε τρεις εβδομάδες εχθροπραξιών.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ για «να βάλει τέλος στα εγκλήματα των δυνάμεων κατοχής».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντριου Φ. Πάζντερ (φωτ.: European Union, 2026 / Claudio Centonze/Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 (CC BY 4.0))
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απειλές για «καταστροφικά» αντίποινα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίσει την πρόσβαση αμερικανικών εταιρειών

19/10/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: Emmanuel Macron/youtube)
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Μακρόν: «Οι ταραξίες θα λογοδοτήσουν» – Καταδικάζει τη βία και ζητά ενότητα στη Γαλλία

18/10/2026 - 10:42μμ
Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

18/10/2026 - 8:00μμ
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

18/10/2026 - 7:36μμ
Το άγαλμα της Δημοκρατίας με κίτρινο γιλέκο, μετά τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη: Τα αιτήματα, οι άνθρωποι και η κλιμάκωση της βίας

18/10/2026 - 6:53μμ
Διαδηλωτές με αλβανικές σημαίες αντιπαρατίθενται με αστυνομικούς στα Τίρανα, στις 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra).
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νέα επεισόδια στα Τίρανα και επίθεση στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

18/10/2026 - 5:41μμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ. αρχείου: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν μετά τη νύχτα «χάους» και τις μαζικές διαδηλώσεις

18/10/2026 - 3:41μμ
Διαδηλωτής κλωτσάει δακρυγόνο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε διαμαρτυρία ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες στο Παρίσι, Γαλλία (φωτ.: EPA/ MOHAMMED BADRA)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια – Εκατοντάδες συλλήψεις και σοβαρά επεισόδια

18/10/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

18/10/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

17/10/2026 - 11:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε Cadet, Junior & U21: Δύο ασημένια μετάλλια για την Ελλάδα

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Κολωνίας - Verein der Griechen aus Pontos in Köln/Facebook)

Γερμανία: Η αγάπη για την παράδοση, τη μουσική και τον χορό ένωσε τους Πόντιους του Ρόιτλινγκεν και της Κολωνίας

40 λεπτά πριν
(Πηγή: Αρχείο Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού/ ΓΕΣ)

Γιαννιτσά 1912: Η κρισιμότερη σύγκρουση του Α’ Βαλκανικού Πολέμου που έκρινε την τύχη της Θεσσαλονίκης

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Τραγωδία στη Λέσβο: Έξι νεκροί αλλοδαποί μετά από σύγκρουση ταχύπλοου με σκάφος του Λιμενικού

1 ώρα πριν
Ψηφιακή μακέτα του χώρου όπου φιλοξενείται ο υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», προβάλλεται σε οθόνη υπολογιστή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Υπερυπολογιστής «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»: Σήμερα τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Μετσόβιου

2 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντριου Φ. Πάζντερ (φωτ.: European Union, 2026 / Claudio Centonze/Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού 4.0 (CC BY 4.0))

ΗΠΑ: Απειλές για «καταστροφικά» αντίποινα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίσει την πρόσβαση αμερικανικών εταιρειών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV