pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτοκτονίας

Μηνύματα αλληλεγγύης από διάφορες χώρες – Δεν κινδυνεύει η ζωή των δύο τραυματισμένων αστυνομικών

1/10/2023 - 6:58μμ
Πυροτεχνουργός της αστυνομίας ελέγχει όχημα κοντά στο σημείο της επίθεσης αυτοκτονίας στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Πυροτεχνουργός της αστυνομίας ελέγχει όχημα κοντά στο σημείο της επίθεσης αυτοκτονίας στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μια ενέργεια αυτοθυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, χωρίς όμως η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά. Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα επιτήρησης δείχνει ένα όχημα να προσεγγίζει αργά και να σταθμεύει μπροστά στην κύρια είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο επιβάτης που κάθεται μπροστά βγαίνει από το αυτοκίνητο και προχωρεί με το όπλο στο χέρι, πυροβολεί και ανατινάζεται μπροστά από το φυλάκιο του αστυνομικού στη σκοπιά.

Ένας δεύτερος άνδρας τρέχει με τη σειρά του αλλά εξαφανίζεται από την εικόνα προτού σκοτωθεί από την αστυνομία.

Από την πλευρά της η γενική εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι αρχίζει έρευνα για την επίθεση και απαγόρευσε σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά δίκτυα, να μεταδίδουν εικόνες από τον τόπο της επίθεσης.

Two suicide bombers detonate detonated themselves near Turkish government buildings in #Ankara.#Ankara #Turkey #Suicidebombing#TurkeyBlast pic.twitter.com/bSVMFWRmqj

— Nitish Verma (@nitsonnet) October 1, 2023

Πολλοί ξένοι αξιωματούχοι προσέφεραν την υποστήριξή τους στην Τουρκία, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» τους και καταδικάζοντας την επίθεση, αρχίζοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση: ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε «συγκλονισμένος». Η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία, καθώς και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα καταδίκασαν επίσης την επίθεση.

Άλλες επιθέσεις

Η Άγκυρα υπήρξε το θέατρο πολλών επιθέσεων το 2015-2016 την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Στην τελευταία από αυτές, τον Μάρτιο του 2016, παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην κεντρική συνοικία Κιζιλάι, προκαλώντας τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 125. Η ευθύνη για την επίθεση αποδόθηκε στην TAK, μια μικρή ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο PKK.

Τον Οκτώβριο του 2015, μια επίθεση μπροστά στον κεντρικό σταθμό της Άγκυρας η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε στο ΙΚ προκάλεσε τον θάνατο 109 ανθρώπων.

Για την τελευταία επίθεση που καταγράφηκε στο τουρκικό έδαφος στις 13 Νοεμβρίου 2022, σε εμπορική αρτηρία της Κωνσταντινούπολης (έξι νεκροί, 81 τραυματίες), δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης αλλά αποδόθηκε από τις αρχές στο PKK.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ομιλία Ερντογάν στη διευρυμένη σύνοδο των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (φωτ.: Χ / AK Parti)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά της Τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Δεν μας δεσμεύουν συμφωνίες και μηνύματα

24/12/2025 - 5:21μμ
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διακρίνεται μπροστά από τη Σελήνη (φωτ. αρχείου: EPA/Peter Komka)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σχέδια για πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη εντός δεκαετίας – Η ανακοίνωση της Roscosmos

24/12/2025 - 3:55μμ
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο σημείο του δυστυχήματος ενώ συνεχίζονται οι έρευνγες στα συντρίμια του Falcon-50 (φωτ.: EPA/ NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» και ο καταγραφέας ήχου του Falcon 50

24/12/2025 - 1:23μμ
O Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ αλ Χαντάντ σε στιγμιότυπο από τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ. Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Συντριβή Falcon έξω από την Άγκυρα

23/12/2025 - 10:58μμ
Καπνοί από το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο «REK Bitola», τον μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Μακεδονία (φωτ.: EPA / Georgia Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: «Κατάσταση κρίσης» στην ηλεκτροπαραγωγή λόγω έλλειψης μαζούτ από την Ελλάδα

23/12/2025 - 10:12μμ
To Falcon 50 (φωτ.: αρχείο EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χάθηκε η επικοινωνία με τζετ που μετέφερε τον αρχηγό του Στρατού της Λιβύης

23/12/2025 - 9:38μμ
(Φωτ.: x.com/anadoluagency)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμάχων

22/12/2025 - 6:47μμ
Το προξενείο των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νουούκ (φωτ.: EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Γροιλανδία: Ο Τραμπ ορίζει απεσταλμένο και ανάβει φωτιές με τη Δανία

22/12/2025 - 1:56μμ
Στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, τελετή παράδοσης ενός υποβρυχίου. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιγαντώνει το ναυτικό της η Τουρκία με αεροπλανοφόρο 300 μέτρων

22/12/2025 - 12:19μμ
Δεξιά το αυτοκίνητο του Φανίλ Σαρβάροφ και αριστερά ο παρασημοφορημένος Ρώσος υποστράτηγος (πηγή: Χ / UkraineWorld)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στη Μόσχα: Νεκρός Ρώσος στρατηγός σε έκρηξη αυτοκινήτου

22/12/2025 - 11:27πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Χριστούγεννα με καταρρακτώδεις βροχές: Πλημμυρικά φαινόμενα σε Αττική και δυτική Ελλάδα

13 λεπτά πριν
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Δημόσιο – ασφαλιστικές: Έρχεται το πρώτο νοσοκομείο με μοντέλο τύπου ΣΔΙΤ

37 λεπτά πριν
Παρόλου που «γεννήθηκε» μέσα στο χειμώνα, η Σάρτη αγαπά το φως του καλοκαιρινού ήλιου (φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρτης «Η Αφησιά»)

Σάρτη Χαλκιδικής: Η προσφυγική «γέννηση» ενός χωριού, παραμονή Χριστουγέννων

1 ώρα πριν
Σιταροχώραφα στην περιοχή Κρόκος Κοζάνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Στραβού)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα 50 αγρότες για μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων από το Ε9

1 ώρα πριν
Κάλαντα σε live μετάδοση, από το Σύλλογο Ποντίων Μονάχου (πηγή: Glomex)

Όπου υπάρχει Ελλάδα, ακούγονται ποντιακά κάλαντα: Από το Μόναχο, παραμονή Χριστουγέννων

2 ώρες πριν
Ομιλία Ερντογάν στη διευρυμένη σύνοδο των επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (φωτ.: Χ / AK Parti)

Ερντογάν κατά της Τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ: Δεν μας δεσμεύουν συμφωνίες και μηνύματα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign