pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πλημμύρες: Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr – Έως τις 9 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ενταχθούν όλες οι περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας

12/09/2023 - 12:11μμ
Κάτοικοι στο χωριό Σωτηρία της Θεσσαλίας έχουν βγάλει όλα τους τα υπάρχοντα από το πλημμυρισμένο σπίτι τους σε μια προσπάθεια να το καθαρίσουν από τις λάσπες (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Κάτοικοι στο χωριό Σωτηρία της Θεσσαλίας έχουν βγάλει όλα τους τα υπάρχοντα από το πλημμυρισμένο σπίτι τους σε μια προσπάθεια να το καθαρίσουν από τις λάσπες (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανοιχτή είναι από χθες, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες. Μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν ήδη κατατεθεί 1.180 οριστικές και 1.380 προσωρινές αιτήσεις, ενώ επισημαίνεται πως όλοι όσοι επλήγησαν δικαιούνται κρατικής αρωγής.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν:

  • Επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης.
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής.
  • Νοικοκυριά προκειμένου να λάβουν ενίσχυση για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή / και την αντικατάσταση οικοσκευής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικών κοινών αποφάσεων των υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά περίπτωση (ΦΕΚ Β’ 5404, Β’ 5405, Β’ 5406/11.09.2023).

Για την καταβολή των ενισχύσεων ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr, η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την 9η Οκτωβρίου 2023.

Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες που δικαιούνται τις ενισχύσεις να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν άμεσα τη στήριξη που τους αναλογεί έπειτα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διασταυρώσεων.

Αιτήσεις, άμεσα, μπορούν να υποβάλλουν οι πληγέντες που βρίσκονται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στην πλατφόρμα θα ενταχθούν μέχρι την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και οι περιοχές των ΠΕ Λάρισας και Φθιώτιδας.

Σταδιακά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα ενταχθούν και οι λοιπές περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για σοβαρές υλικές ζημιές και 4.000 ευρώ για πολύ σοβαρές υλικές ζημιές σε στοιχεία του ενεργητικού.

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς -με την εξαίρεση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων- αλλά συμπεριλαμβανομένων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί και βρίσκονται στις ως άνω περιοχές.

Για τη χορήγηση της ενίσχυσης θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία που υποβάλλονται στην οικεία περιφέρεια για εκτίμηση και καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής.

Το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε επιχείρηση συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής επιχορήγησης, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά την καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της περιφέρειας.

Θα ακολουθήσει το τελικό ποσό της επιχορήγησης για την κάλυψη μέρους των ζημιών στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τις επιτροπές κρατικής αρωγής των περιφερειών, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτών, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες με υψηλές ταχύτητες.

Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ανέρχεται σε 10.000 ευρώ για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί βαριές βλάβες που τις καθιστούν επικίνδυνες για χρήση ή επικινδύνως ετοιμόρροπες ή ολοσχερώς κατεστραμμένες («ΚΟΚΚΙΝΟ») ή σε 5.000 ευρώ για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες που τις καθιστούν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ»).

Δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες, κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα, κτιριακών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κατοικιών και λοιπών μη επαγγελματικής χρήσης κτιρίων, που υπέστησαν βλάβες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις ως άνω περιοχές, που πρόκειται να υποβάλουν και αιτήσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Το ακίνητο θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Κατά την αίτηση προσυμπληρώνονται τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις ως άνω περιοχές, από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από την τελευταία δήλωση Ε9 και σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην ΚΥΑ. Κατά την υποβολή της αίτησης πρέπει να επισυναφθεί και το αντίστοιχο δελτίο ή έκθεση ή πρωτόκολλο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία των δελτίων επανελέγχου και τις εκθέσεις αυτοψίας της ΓΔΑΕΦΚ για τον χαρακτηρισμό των κτιρίων.

Το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών θα οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και θα χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτιρίων, η οποία θα αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σε αυτό το πλαίσιο, από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τόσο για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής όσο και για την πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε περίπτωση που ο λαβών την ενίσχυση υποβάλει ψευδή δήλωση ή δεν υποβάλει σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες ή δεν κριθεί τελικά δικαιούχος ή το ποσό που δικαιούται είναι μικρότερο, προβλέπεται η επιστροφή του συνολικού ποσού ή του υπερβάλλοντος ποσού στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αντιμετώπιση πρώτων αναγκών, επισκευαστικές εργασίες, αντικατάσταση οικοσκευής

Το ύψος της ενίσχυσης για απλές επισκευαστικές εργασίες ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής κυμαίνεται από 2.000 ευρώ έως 6.000 ευρώ για κύρια κατοικία, ανάλογα με την καταγραφή της σοβαρότητας των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΔΑΕΦΚ, ενώ για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες ανέρχεται στα 600 ευρώ για κύρια κατοικία.

Αθροιστικά το ποσό των ενισχύσεων διαμορφώνεται από 2.600 ευρώ έως 6.600 ευρώ ανά κύρια κατοικία.

  • Το ύψος των ενισχύσεων ανέρχεται σε 6.600 ευρώ αθροιστικά, όταν το ακίνητο (i) έχει ελεγχθεί από τη ΓΔΑΕΦΚ και έχει κριθεί επικίνδυνο για χρήση («ΚΟΚΚΙΝΟ») ή (ii) έχει ελεγχθεί από τη ΓΔΑΕΦΚ και έχει κριθεί προσωρινά ακατάλληλο για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ»), ή (iii) έχει υποστεί ελαφρές βλάβες αλλά η οικοσκευή έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.
  • Σε 4.600 ευρώ αθροιστικά, όταν το ακίνητο έχει ελαφρές ζημιές και η οικοσκευή έχει υποστεί μεσαίες ζημιές.
  • Σε 2.600 ευρώ αθροιστικά, όταν το ακίνητο έχει ελαφρές ζημιές και η οικοσκευή έχει υποστεί μικρές ζημιές.

Ειδικά για κατοικίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν καθολικά από τις πλημμύρες, όπως αυτές προσδιορίζονται από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι ενισχύσεις ανέρχονται σε 6.600 ευρώ αθροιστικά, χωρίς να απαιτείται καταγραφή από τη ΓΔΑΕΦΚ.

Οι εν λόγω ενισχύσεις ισχύουν και για δευτερεύουσες κατοικίες, περιοριζόμενες στο 50% των ποσών που καταβάλλονται για τις κύριες κατοικίες.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι φυσικά πρόσωπα – νοικοκυριά που έχει πληγεί η κατοικία τους, είτε έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία είτε είναι μισθωτές (με εξαίρεση τους μισθωτές των βραχυχρόνιων μισθώσεων) είτε η κατοικία τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν (εφόσον υπάρχει δήλωση μίσθωσης).

Η αίτηση αποτελεί μέρος της συνολικής αίτησης που υποβάλλεται ταυτόχρονα και για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής.

Ειδικά για μακροχρόνια μισθωμένα ακίνητα ή ακίνητα υπό δωρεάν παραχώρηση, η χορήγηση των ενισχύσεων γίνεται με βάση την αίτηση που υποβάλλει ο ιδιοκτήτης – εκμισθωτής για το ακίνητο, ως δικαιούχος της στεγαστικής συνδρομής. Στη συνέχεια, ο μισθωτής ή παραχωρησιούχος, ως δικαιούχος της αποζημίωσης για την οικοσκευή, ενημερώνεται αυτοματοποιημένα προκειμένου να αποδεχθεί τη σχετική αίτηση και να συναινέσει στην επεξεργασία και διαβίβαση των απαραίτητων στοιχείων ώστε στη συνέχεια να καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση στον μισθωτή ή παραχωρησιούχο.

Για τη χορήγηση των ενισχύσεων θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία της ΓΔΑΕΦΚ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/Forecast Weather Greece)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος κλοιός στην Ιεράπετρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

3/07/2025 - 12:48πμ
(Πηγή: youtube.com/@ert)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Αγώνας για να σωθεί το πευκοδάσος κοντά στη Βουρβουρού της Σιθωνίας

3/07/2025 - 12:16πμ
(Φωτ. αρχείου: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Προπονητής πολεμικών τεχνών συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη αθλήτρια

2/07/2025 - 11:25μμ
Η φωτιά στην Αχλιά Λασιθίου (φωτ.: Facebook / Pantelis Sariklakis)
ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνη φωτιά στην Αχλιά Λασιθίου Κρήτης

2/07/2025 - 6:58μμ
Η φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece / Liakos Karras)
ΕΛΛΑΔΑ

Πευκοδάσος καταπίνει η φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής – Εκκενώθηκε κάμπινγκ, απειλήθηκαν σπίτια

2/07/2025 - 6:36μμ
Το κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιώνας σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, επιδοτήσεις για χασισοκαλλιέργειες

2/07/2025 - 6:10μμ
Η Κυριακή Γρίβα σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: «Ήταν χειριστικός και τεμπέλης, της έπαιρνε τα λεφτά» – Ξέσπασε ο πατέρας της στο δικαστήριο

2/07/2025 - 4:58μμ
Η φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece / Maria Xari)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά καίει δάσος στη Χαλκιδική, στη Βουρβουρού

2/07/2025 - 4:31μμ
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τζάνειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση αίματος – Δωρίζει τα όργανα η οικογένεια

2/07/2025 - 2:36μμ
Ο καπνός είναι από τη φωτιά στην περιοχή Ριζάρι του Μαραθώνα (φωτ.: Facebook / Kostas Theofilopoulos)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Μαραθώνα, σε χαμηλή βλάστηση

2/07/2025 - 2:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/Forecast Weather Greece)

Πύρινος κλοιός στην Ιεράπετρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

6 ώρες πριν
(Πηγή: youtube.com/@ert)

Χαλκιδική: Αγώνας για να σωθεί το πευκοδάσος κοντά στη Βουρβουρού της Σιθωνίας

6 ώρες πριν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθύνεται στους ευρωβουλευτές (φωτ. αρχείου: Twitter / 
Ursula von der Leyen)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής ακροδεξιών ευρωβουλευτών

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: astynomia.gr)

Προπονητής πολεμικών τεχνών συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη αθλήτρια

7 ώρες πριν
Στο βάθρο της κατηγορίας U20 -72kg της πάλης ανέβηκαν ο Γεωργιανός Αλεξάντερ Ρουσιτασβίλι (χρυσό), ο Αρμένιος Γκασπάρ Τερτεριάν (ασημένιο), ο Ουκρανός Ανατόλι Πασνάκ (χάλκινο) και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος (χάλκινο) (φωτ.: elop.gr)

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Επιστρέφει με χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U20

7 ώρες πριν
Διαδήλωση υπέρ των Αβορίγινων στο Μπρίσμπεϊν στη διάρκεια των εθνικών εορτασμών της Αυστραλίας στις 26 Ιανουαρίου, επέτειος της ημέρας που έφθασαν οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι στο νησί (φωτ.: EPA/Jono Searle)

Αυστραλία: Οι αυτόχθονες Αβορίγινες υπήρξαν θύματα γενοκτονίας

8 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign