pontosnews.gr
Σάββατο, 13/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Σε εμφύλιο οι Σπαρτιάτες μετά τη διαγραφή τριών βουλευτών – «Σύγχρονο δικτατορίσκο» χαρακτηρίζουν τον Βασίλη Στίγκα

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας Κόντης, Δημητροκάλης και Χατζηβαρδάς

31/08/2023 - 10:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τους βουλευτές Κόντη, Δημητροκάλη και Χατζηβαρδά αποφάσισε να διαγράψει ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος των Σπαρτιατών, κι έτσι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος βρίσκεται πλέον στον «αέρα».

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, ο Βασίλης Στίγκας εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών του κόμματός του που απουσίαζαν από τα έδρανα:

«Μπήκα στα ρεκόρ Γκίνες, με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε. Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πώς θα το κάνουν. Στέκομαι όρθιος. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν», σημείωσε.

Στη συνέχεια, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, συνέχισε τις καταγγελίες λέγοντας ότι άπτονται εισαγγελικής έρευνας. «Θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση, αλλά εγώ είμαι υπόλογος για κάθε ευρώ που δίνω. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Διέγραψα αυτούς που πρωτοστατούσαν. Η κατάσταση ήταν ανυπόφορη» δήλωσε, ενώ υπονόησε ότι έχει και άλλα στοιχεία.

Με ανακοίνωσή τους, 11 βουλευτές των Σπαρτιατών (Δημητροκάλης, Κόντης, Κατσιβαρδάς, Φλώρος, Μανούσος, Δημητριάδης, Βαλτογιάννης, Χαλκιάς, Ασπιώτης, Ζερβέας, Γαυγιωτάκης) απάντησαν στις κατηγορίες του Βασίλη Στίγκα:

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές του κόμματος, ενώ σημειώνουν: «Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

Αργότερα τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, τα οποία διέγραψε με απόφασή του ο Β. Στίγκας, προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου συντηρώντας την ένταση που έχει λάβει χαρακτήρα «τσουνάμι» και απειλεί ευθέως την ενότητα των «Σπαρτιατών», αν δεν την έχει υποσκάψει πλέον ανεπίστρεπτα:

Γιάννης Κόντης: «Η ελληνική κοινωνία με γνωρίζει περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα λέει ο κ. Στίγκας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι. Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200.000 ψήφων. Είναι ντροπιαστικό για πρόεδρο του κόμματος να λέει τέτοια πράγματα. Ζητήσαμε να συσταθούν τα όργανα του κόμματος, όπως το καταστατικό προβλέπει. Αυτό μόνο ζητήσαμε, όπως είχαμε κάθε δικαίωμα. Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο, και δεν το γνωρίζαμε. Προσωπικά, ήθελα να κατέβω με τους “Έλληνες”, η Δικαιοσύνη δεν με άφησε και κατέβηκα με τους “Σπαρτιάτες”. Παραμένουμε στο κόμμα, είμαστε μέλη του κόμματος».

Ιωάννης Δημητροκάλης: «Ο Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό. Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους “Σπαρτιάτες”, το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν… Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς: «Ο κ. Στίγκας διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα. Περιφρονεί ως οιονεί σύγχρονος δικτατορίσκος τους ψηφοφόρους. Ο κ. Στίγκας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά εκλεγμένων βουλευτών. Διατελεί ένα ρόλο σύγχρονου Εφιάλτη. Έστω και ανεξάρτητοι, τιμούμε τον ελληνικό λαό».

• Πηγές: ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά τον μίνι ανασχηματισμό

12/06/2026 - 1:39μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Εκλογές το 2027» – Το σχέδιο για αυτοδυναμία και η «Ατζέντα 2030»

10/06/2026 - 7:39μμ
Εικόνα από συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ του NATO στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη Σόφια: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

10/06/2026 - 4:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το σχέδιο προεκλογικής συσπείρωσης, η στρατηγική Μητσοτάκη και το «χρίσμα» στον Κυρανάκη

10/06/2026 - 2:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρεμιέρα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Ο «οδικός χάρτης» και τα επόμενα βήματα

10/06/2026 - 8:33πμ
Εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Σουφλιά στο κοιμητήριο Παπάγου, Δευτέρα 8/6/2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σουφλιάς: Στο κοιμητήριο Παπάγου τον αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι

8/06/2026 - 2:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Γιώργος Κώτσηρας, υφυπουργός Εξωτερικών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

8/06/2026 - 2:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάνζιαρης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Σουφλιάς: Σήμερα η κηδεία του ιστορικού στελέχους της ΝΔ, στο κοιμητήριο Παπάγου

8/06/2026 - 9:04πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Kώστα Τασούλα, Τέταρτη 20 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η «Ελλάδα του 2030» περνά από αλλαγές σε Σύνταγμα, Δημόσιο και πανεπιστήμια

7/06/2026 - 11:16πμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 6 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI /  Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος λέει «δίπλα» στον Τσίπρα, ο Πολάκης ζητά αυτόνομη πορεία

6/06/2026 - 1:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Eduardo Lima)

Μουντιάλ 2026: O Καναδάς έσωσε τον βαθμό κόντρα στη Βοσνία

4 ώρες πριν
Δύτες ντυμένοι με στολή «χορού του λιονταριού» παρατηρούν μια θαλάσσια χελώνα μέσα στο ενυδρείο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 21 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)

«Χελώνες κατάσκοποι» στα κινεζικά νερά; Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τρόπο συλλογής μυστικών δεδομένων

4 ώρες πριν
(Φωτ:. Klodian Lato/ EUROKINISSI)

LEN Champions League γυναικών: Βασίλισσες της Ευρώπης ξανά οι «ερυθρόλευκες» – Ο Ολυμπιακός ανέβηκε για τέταρτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σχολεία, πλατείες και ανήλικοι «βαποράκια»: Οι σοκαριστικοί διάλογοι πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»/Facebook)

Ρέθυμνο: Η ιστορία του Πόντου ζωντάνεψε μέσα από ένα τριήμερο μνήμης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Περιπέτεια για τον πάπα Λέοντα στο ταξίδι του στην Ισπανία: Επέστρεψε στη Ρώμη με το αεροσκάφος του βασιλιά Φελίπε

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign