pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Υποκλοπή μεταφορικού έργου καταγγέλλουν επαγγελματίες οδηγοί ταξί – Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε εταιρεία με έδρα την Κύπρο

20/07/2023 - 9:03πμ
Ταξί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ταξί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά ιδιωτικής εταιρείας που –όπως καταγγέλλουν– προσφέρει παράνομα, με τη διαδικασία της δημοπρασίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, υπηρεσίες μεταφορικού έργου με αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως.

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε προ ημερών δικαστήριο, διατάχθηκε η αναστολή λειτουργίας τόσο της εφαρμογής όσο και της ιστοσελίδας της συγκεκριμένης εταιρείας, μέχρι να συζητηθεί η κύρια υπόθεση, στο πλαίσιο αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, κάνει λόγο για «υποκλοπή του μεταφορικού έργου», επισημαίνοντας την οικονομική ζημιά που υφίσταται ο κλάδος του.

Όπως αναφέρει, η πλατφόρμα –η οποία φαίνεται πως ανήκει σε ΕΠΕ με έδρα τη Λάρνακα– ξεκίνησε να δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, επεκτείνοντας τη λειτουργία της και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, ο Κλ. Λεοντιάδης αναφέρει ότι οι χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούν να μετακινηθούν από ένα σημείο της πόλης σε άλλο μπορούν να ζητήσουν τη μεταφορά τους σε συγκεκριμένη ώρα από συγκεκριμένο σημείο επιβίβασης μέχρι συγκεκριμένο σημείο αποβίβασης, και θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά απάντηση με τη χρέωση και τα στοιχεία του οχήματος που θα τους παραλάβει.

«Δημοπρασία για μια κούρσα»

«Το κόμιστρο είναι πολλαπλάσιο του πραγματικού που χρεώνουν οι επαγγελματίες ταξί» επισημαίνει, και προσθέτει ότι συνήθως χρήστες είναι τουρίστες που γνωρίζουν την υπηρεσία από ανάλογες εφαρμογές του εξωτερικού και επιθυμούν να μετακινηθούν για παράδειγμα από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης ή σε παραθαλάσσια μέρη όμορων νομών, όπως τη Χαλκιδική ή την Πιερία.

«Ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί τα στοιχεία του δρομολογίου και ακολουθούν προσφορές από οδηγούς που εκτελούν τις μεταφορές. Κάποιος μπορεί να ζητήσει για παράδειγμα 55 ευρώ, άλλος 50, και αυτός που θα κάνει την καλύτερη προσφορά παίρνει την κούρσα», σημειώνει ο Κλήμης Λεοντιάδης, προσθέτοντας ότι η μεταφορά γίνεται με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα, ενώ τα κόμιστρα ακολουθούν συνήθως τις χρεώσεις που ισχύουν στο εξωτερικό.

Ασφαλιστικά μέτρα και μηνυτήρια αναφορά

Παρακολουθώντας το φαινόμενο αυτό και μετά από σχετικές καταγγελίες σωματείων του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΤΑ) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την αναστολή λειτουργίας της εφαρμογής αλλά και της ιστοσελίδας, μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ως «μια πρώτη νίκη» στον αγώνα του κλάδου για την προστασία του μεταφορικού έργου από πολυεθνικές εταιρείες που επιχειρούν να μπουν παράνομα στον κλάδο, χαρακτηρίζει την παραπάνω εξέλιξη ο Κλ. Λεοντιάδης.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου της Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητείται να ασκηθεί δίωξη τόσο εναντίον των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας όσο και των εκτελούντων μέσω αυτής το μεταφορικό έργο, για τα αδικήματα της υποκλοπής μεταφορικού έργου και της παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας.

«Δεν είναι μόνο για την οικονομική ζημιά του κλάδου, αλλά και τη φοροδιαφυγή και την ασφάλεια των επιβατών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος Παναγιώτης Καπετανόπουλος που χειρίστηκε τη μηνυτήρια αναφορά, για την οποία διατάχθηκε ποινική έρευνα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21/12/2025 - 4:15μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Διαλευκάνθηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

21/12/2025 - 1:20μμ
Αγρότες στα διόδια Μακρυχωρίου μοίρασαν μήλα στους οδηγούς (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Πώς θα κινηθούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 11:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Πυρκαγιά στο Ανήλιο κατέκαψε δυο σπίτια, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τρίτο

21/12/2025 - 11:28πμ
Από τις καρτ ποστάλ που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο του ΙΜΜΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ένας περίπατος στην παλιά Θεσσαλονίκη, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου «Θεσσαλονικέων ενθυμήματα 1896-1912»

21/12/2025 - 10:32πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Έτοιμη να υποδεχτεί τους Μωμόγερους των «Τσαγούσιδων» και να σηκώσει την πόλη στο πόδι

21/12/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων στην Αττική – Εξαρθρώθηκε συμμορία

21/12/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

21/12/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε η Λίλα Μαραγκού, σημαντική μορφή της ελληνικής αρχαιολογίας

21/12/2025 - 12:15πμ
Ακινητοποιημένα φορτηγά διεθνών μεταφορών στο τελωνείο του Προμαχώνα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό – Ακυρώσεις στο 50% των κρατήσεων

20/12/2025 - 8:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Instagram gezegeningezgini)

Η Χρυσή Πύλη της Κωνσταντινούπολης: Το θρυλικό μνημείο των αυτοκρατορικών θριάμβων

30 λεπτά πριν
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

48 λεπτά πριν
(Πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/)

Περί «τουρκικού» έθνους συνέχεια

1 ώρα πριν
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Ματσιώλα)

Περιβάλλον: Μια μουσική αλλιώτικη – Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα;

2 ώρες πριν

Καλλιθέα: Ήρθε η ώρα των Μωμόγερων – Και του ποντιακού γλεντιού, φυσικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ιnstagram klavdiaitiz)

Κλαυδία: Θυμάται με συγκίνηση τα παιδικά της χρόνια στον Ασπρόπυργο και τις ιστορίες της γιαγιάς της από τον Πόντο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign