pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Υποκλοπή μεταφορικού έργου καταγγέλλουν επαγγελματίες οδηγοί ταξί – Προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε εταιρεία με έδρα την Κύπρο

20/07/2023 - 9:03πμ
Ταξί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ταξί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά ιδιωτικής εταιρείας που –όπως καταγγέλλουν– προσφέρει παράνομα, με τη διαδικασία της δημοπρασίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, υπηρεσίες μεταφορικού έργου με αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσεως.

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε προ ημερών δικαστήριο, διατάχθηκε η αναστολή λειτουργίας τόσο της εφαρμογής όσο και της ιστοσελίδας της συγκεκριμένης εταιρείας, μέχρι να συζητηθεί η κύρια υπόθεση, στο πλαίσιο αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, κάνει λόγο για «υποκλοπή του μεταφορικού έργου», επισημαίνοντας την οικονομική ζημιά που υφίσταται ο κλάδος του.

Όπως αναφέρει, η πλατφόρμα –η οποία φαίνεται πως ανήκει σε ΕΠΕ με έδρα τη Λάρνακα– ξεκίνησε να δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, επεκτείνοντας τη λειτουργία της και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, ο Κλ. Λεοντιάδης αναφέρει ότι οι χρήστες του διαδικτύου που επιθυμούν να μετακινηθούν από ένα σημείο της πόλης σε άλλο μπορούν να ζητήσουν τη μεταφορά τους σε συγκεκριμένη ώρα από συγκεκριμένο σημείο επιβίβασης μέχρι συγκεκριμένο σημείο αποβίβασης, και θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά απάντηση με τη χρέωση και τα στοιχεία του οχήματος που θα τους παραλάβει.

«Δημοπρασία για μια κούρσα»

«Το κόμιστρο είναι πολλαπλάσιο του πραγματικού που χρεώνουν οι επαγγελματίες ταξί» επισημαίνει, και προσθέτει ότι συνήθως χρήστες είναι τουρίστες που γνωρίζουν την υπηρεσία από ανάλογες εφαρμογές του εξωτερικού και επιθυμούν να μετακινηθούν για παράδειγμα από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης ή σε παραθαλάσσια μέρη όμορων νομών, όπως τη Χαλκιδική ή την Πιερία.

«Ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί τα στοιχεία του δρομολογίου και ακολουθούν προσφορές από οδηγούς που εκτελούν τις μεταφορές. Κάποιος μπορεί να ζητήσει για παράδειγμα 55 ευρώ, άλλος 50, και αυτός που θα κάνει την καλύτερη προσφορά παίρνει την κούρσα», σημειώνει ο Κλήμης Λεοντιάδης, προσθέτοντας ότι η μεταφορά γίνεται με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα, ενώ τα κόμιστρα ακολουθούν συνήθως τις χρεώσεις που ισχύουν στο εξωτερικό.

Ασφαλιστικά μέτρα και μηνυτήρια αναφορά

Παρακολουθώντας το φαινόμενο αυτό και μετά από σχετικές καταγγελίες σωματείων του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΤΑ) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την αναστολή λειτουργίας της εφαρμογής αλλά και της ιστοσελίδας, μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ως «μια πρώτη νίκη» στον αγώνα του κλάδου για την προστασία του μεταφορικού έργου από πολυεθνικές εταιρείες που επιχειρούν να μπουν παράνομα στον κλάδο, χαρακτηρίζει την παραπάνω εξέλιξη ο Κλ. Λεοντιάδης.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου της Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητείται να ασκηθεί δίωξη τόσο εναντίον των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας όσο και των εκτελούντων μέσω αυτής το μεταφορικό έργο, για τα αδικήματα της υποκλοπής μεταφορικού έργου και της παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας.

«Δεν είναι μόνο για την οικονομική ζημιά του κλάδου, αλλά και τη φοροδιαφυγή και την ασφάλεια των επιβατών» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος Παναγιώτης Καπετανόπουλος που χειρίστηκε τη μηνυτήρια αναφορά, για την οποία διατάχθηκε ποινική έρευνα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

3/04/2026 - 8:04πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Άσκηση ετοιμότητας σε σταθμούς της Γραμμής 1 του μετρό την Παρασκευή

2/04/2026 - 10:50μμ
Η δικηγόρος  συγγενών των θυμάτων των Τεμπών Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του συγκροτήματος «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος  Χατζηπολίτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό των Τεμπών – Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου

2/04/2026 - 9:10μμ
Καταστροφές στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία Erminio (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία σε Πεντέλη και Ραφήνα

2/04/2026 - 6:15μμ
Αφρικανική σκόνη πάνω από το Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ιστορικό «ρεκόρ» αφρικανικής σκόνης με τιμές 76 φορές πάνω από το όριο

2/04/2026 - 5:50μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος /Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βέροια: Έφυγε από τη ζωή ο 7χρονος που είχε τραυματιστεί σε πάρκο

2/04/2026 - 12:20μμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία "Erminio", Πέμπτη 2 Απριλίου 2026. (Θανάσης Δημόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές στην Αττική ο απολογισμός

2/04/2026 - 9:04πμ
Πυκνή ομίχλη καλύπτει το Ναύπλιο, Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κόκκινο συναγερμό στην Κρήτη – Πού θα «χτυπήσουν» τα πιο έντονα φαινόμενα

2/04/2026 - 8:08πμ
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

1/04/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: Μαριάννα Κασσωτάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφρικανικός» εφιάλτης σε Κρήτη και Κυκλάδες: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τη σκόνη από τη Σαχάρα

1/04/2026 - 8:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημοτική Κοινότητα Αιανής)

Η δύναμη της παράδοσης ζωντανεύει στην Κοζάνη: Οι «Λαζαρίνες» ανοίγουν τον κύκλο των εθίμων ενόψει Πάσχα

18 λεπτά πριν

200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου: Διαδικτυακή διάλεξη από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείου ΕΡΑ)

Τραμπ: Νέο κύμα δασμών σε φάρμακα έως 100% – Αλλαγές και στα μέταλλα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

2 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

9 ώρες πριν
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύει νέο κόμμα – «Ραντεβού με την Ιστορία τον Σεπτέμβριο»

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign