pontosnews.gr
Τετάρτη, 19/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Την Τετάρτη η απόφαση για τα ελαφρυντικά μετά την ομόφωνη ενοχή των κατηγορουμένων

Οι επτά κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι ως αυτουργοί και οι πέντε ως συνεργοί

6/07/2023 - 5:17μμ
Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού (κέντρο) ενώ αποχωρεί από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού (κέντρο) ενώ αποχωρεί από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών θα συνεχιστεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου η διαδικασία απαγγελίας της απόφασης στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά τη διάρκεια άγριου οπαδικού επεισοδίου.

Μετά την απόφαση για τα ελαφρυντικά θα ακολουθήσει η απόφαση για τις ποινές.

Ήδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την ετυμηγορία του ως προς την ενοχή των 12 κατηγορούμενων, κρίνοντας ομόφωνα ένοχους τους επτά ως αυτουργούς και τους πέντε ως συνεργούς στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τη χορήγηση ελαφρυντικών περιστάσεων στους 12 καταδικασθέντες.

Στο σύνολό τους οι δικηγόροι αιτήθηκαν προς το δικαστήριο τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του σύννομου βίου, ενώ, κατά περίπτωση, αυτά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Καθώς η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να υποβάλει την πρότασή της ως προς τη χορήγησή τους ή μη, το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση επί της ενοχής

Η σημερινή 48η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε με την εκφώνηση της απόφασης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε έναν έναν τους κατηγορούμενους να σηκωθούν από τη θέση τους προκειμένου να τους απαγγείλουν την απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

  • Ο 10ος κατηγορούμενος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο νεαρό τραυματία). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης ομόφωνα κατά περίπτωση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο ενδεχόμενος δόλος

Οι δικαστές (τρεις τακτικοί και τέσσερις ένορκοι) διαφοροποιήθηκαν στην απόφασή τους τόσο ως προς το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης όσο και ως προς την εισαγγελική πρόταση.

Έκριναν ότι οι πράξεις της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένης και σε απόπειρα, τελέστηκαν με ενδεχόμενο δόλο, ενώ η απαγγελθείσα κατηγορία αφορούσε άμεσο δόλο. Το δικαστήριο δέχθηκε δηλαδή ότι οι 12 καταδικασθέντες δεν επιδίωξαν το εγκληματικό αποτέλεσμα των πράξεών τους, αλλά αποδέχθηκαν το παραγόμενο αποτέλεσμα αυτών.

Επιπλέον, με την απόφασή του το Κακουργιοδικείου έκρινε τους επτά ως αυτουργούς και τους υπόλοιπους πέντε ως συνεργούς στις πράξεις της ανθρωποκτονίας (με το βούλευμα όλοι κατηγορούνταν ως αυτουργοί).

Εξάλλου, δεν έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση για την ηθική αυτουργία στο πρόσωπο του 1ου κατηγορούμενου για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας.

Στις περιπτώσεις που προέκυψε πλειοψηφία, όπως γνωστοποίησε το δικαστήριο, μειοψήφησαν οι δύο τακτικές δικαστές που είχαν την άποψη ότι η πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο φίλο του Άλκη θα έπρεπε να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ένταση και αποδοκιμασίες

Ένταση προκλήθηκε προς στιγμήν, όταν μετά την εκφώνηση της απόφασης και κατά την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους 12 καταδικασθέντες φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον τους και ζητώντας την καταδίκη τους σε ισόβια κάθειρξη. Αποδοκιμασίες υπήρξαν και προς συγγενικά πρόσωπα των 12 κατά την αποχώρησή τους από το Δικαστικό Μέγαρο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Γιάννα Χορμόβα  (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Μήνυση κατέθεσε η Γιάννα Χορμόβα για απειλές κατά εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Κηφισιάς

18/08/2026 - 11:31μμ
Εικόνα από τις αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε Περιστέρια και Σελήνια – 427 έλεγχοι σε όλη τη χώρα

18/08/2026 - 9:50μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και διακίνηση ναρκωτικών

18/08/2026 - 9:19μμ
Το πλοίο MINOAN DIGNITY (πηγή: marinetraffic.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Στενά του Ορμούζ: Στόχος έγινε το ελληνόκτητο πλοίο MINOAN DIGNITY – Ένας νεκρός

18/08/2026 - 7:41μμ
Η έδρα της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) (φωτ.: hcaa.gov.gr/el)
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας: Έκτακτοι έλεγχοι στα ελικόπτερα Bell 206 μετά το δυστύχημα στη Σίφνο

18/08/2026 - 7:15μμ
Το επίμαχο λεωφορείο (φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η 48χρονη οδηγός λεωφορείου που έκανε επικίνδυνη αναστροφή στην Αθηνών-Σουνίου

18/08/2026 - 5:06μμ
(Φωτ. αρχείου: By Huhu Uet / commons.wikimedia.org
ΕΛΛΑΔΑ

Σίφνος: Σε εξέλιξη οι έρευνες για την πτώση του ελικοπτέρου με τρεις νεκρούς – Ποιες εκδοχές εξετάζονται

18/08/2026 - 4:41μμ
Σαλαμίνα: Καμένο σπίτι από τη φωτιά της 16ης Αυγούστου (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Αμέλεια και εμπρησμός με διαφορά λίγων λεπτών έφεραν την καταστροφή

18/08/2026 - 3:18μμ
Από την πυρκαγιά στο αποστακτήριο (φωτ.: Γρ. Τύπου ΠΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη φωτιά σε αποστακτήριο στο Ρέθυμνο και σε δασική έκταση στην Κάρυστο

18/08/2026 - 2:21μμ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 7χρονο κορίτσι μετά από επίθεση σκύλου

18/08/2026 - 11:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Τομόκο Ακανέ (φωτ.: EPA/EVA PLEVIER / POOL)

ΗΠΑ: Κυρώσεις στην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Τομόκο Ακάνε

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Champions League: Στη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί την πρόκριση η ΑΕΚ

5 ώρες πριν
Η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Γιάννα Χορμόβα  (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

ΔΥΠΑ: Μήνυση κατέθεσε η Γιάννα Χορμόβα για απειλές κατά εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Κηφισιάς

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσάρεβα)

Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν στη League Phase Λεβαδειακός και Ατρόμητος

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/dioskourimandras?locale=el_GR)

Μάνδρα: Μεγάλο ποντιακό πανηγύρι με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τους πυρόπληκτους

6 ώρες πριν
Το παλαιό σχολείο της Μακρυνίτσας Σερρών (πηγή: facebook.com/akritesrodopolis)

Σέρρες: Στη Μακρυνίτσα ετοιμάζεται γλέντι με ποντιακά και λαϊκά

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV