pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πανελλαδικές: Μικρές αποκλίσεις σε σχέση με πέρυσι, μεγάλα ποσοστά κάτω από τη βάση

Τι δείχνουν για τις φετινές εξετάσεις τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας – 3 στους 4 υποψηφίους ενημερώθηκαν με sms

29/06/2023 - 5:07μμ
Οι υποψήφιοι έσπευσαν στα σχολεία να δουν τις βαθμολογίες τους (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr)

Οι υποψήφιοι έσπευσαν στα σχολεία να δουν τις βαθμολογίες τους (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καλύτερες επιδόσεις στην πλειονότητα των μαθημάτων φαίνεται να πέτυχαν οι υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα υψηλά ποσοστά βαθμολογιών κάτω του 10.

Παράλληλα, σημειώθηκαν μικρές αποκλίσεις κατά βάση σε σχέση με την περυσινή χρονιά, ενώ ήταν ελαφρώς αυξημένος ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2023.

Αναλυτικότερα, στις φετινές εξετάσεις συμμετείχαν συνολικά 88.570 υποψήφιοι (73.220 από τα ΓΕΛ και 15.350 από τα ΕΠΑΛ), οι οποίοι πήραν μέρος σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Όσον αφορά στο μάθημα της Έκθεσης, εκεί καταγράφονται τα μικρότερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, με το 14,40% των υποψηφίων έλαβε βαθμολογία από 0 έως 10.

Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 17,13%.

Στα μαθήματα τις Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το μάθημα με τις περισσότερες βαθμολογίες κάτω του 10 ήταν η Ιστορία, σε ποσοστό 50,76% και στον αντίποδα, το μάθημα με τους περισσότερους αριστεύσαντες, ήταν τα Λατινικά, με ποσοστό 22, 74%.

Στα Αρχαία Ελληνικά το 41,54% των υποψηφίων έγραψε από 0 έως 10 (37,2% το 2022).

Αρίστευσε, με βαθμολογία 18-20, το 4,87% των υποψηφίων (2,27% πέρυσι). Στην Ιστορία, το ποσοστό κάτω από τη βάση ήταν -όπως προαναφέρθηκε- 50,76% (47,96% πέρυσι) ενώ 18 με 20 έγραψε το 13,02% (15,56% πέρυσι). Στο μάθημα των Λατινικών πάνω από τη βάση έγραψε το 68,03%, (54,87% πέρυσι) εκ των οποίων -όπως προαναφέρθηκε- το 22,74% αρίστευσε (17,96% πέρυσι).

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, Φυσική και Χημεία έχουν τα πρωτεία στις βαθμολογίες κάτω της βάσης, με ποσοστά 43,41% και 43,25%, αντίστοιχα.

Το μάθημα με τις περισσότερες βαθμολογίες από 18 έως 20 ήταν τα Μαθηματικά, με ποσοστό 17,87%. Ειδικότερα, στη Φυσική το ποσοστό που έγραψε κάτω από τη βάση (43,41%) είναι λίγο χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι (45,04%), αλλά και οι υψηλές βαθμολογίες ήταν αυξημένες σε ποσοστό από πέρυσι, με το 16,23% των υποψηφίων να έχει γράψει πάνω από 18 (13,44% πέρυσι).

Στο μάθημα των Μαθηματικών, οι βαθμολογίες ήταν σημαντικά καλύτερες σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αφού το ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση διαμορφώθηκε στο 27,58%, αντί 34,99% πέρυσι και των βαθμολογιών 18-20 στο 17,87%, όπως προαναφέρθηκε, αντί 11,88% το 2022.

Επίσης, για τους υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας, το μάθημα της Φυσικής συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό βαθμολογιών κάτω του 10 (52,45%), ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το 2022 (49,84%). Από την άλλη μεριά, τα περισσότερα «Άριστα», με βαθμολογίες 18-20, πήραν οι υποψήφιοι στα μαθήματα της Βιολογίας και της Χημείας, σε ποσοστά 15,41% και 15,39% αντίστοιχα. Τα αντίστοιχα ποσοστά που είχαν καταγραφεί σε Βιολογία και Χημεία στις βαθμολογίες 18-20 ήταν 14,57% και 12,44%.

Τέλος, σχετικά με τους υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στα Μαθηματικά η συντριπτική πλειονότητα έγραψε κάτω από τη βάση για μία ακόμη χρονιά, καθώς το 70,04% έγραψε κάτω από 10, ποσοστό, ωστόσο, ελαφρώς μικρότερο της περυσινής χρονιάς (73,56%).

Άνω του 18 έγραψε μόλις το 2,54% των υποψηφίων, ποσοστό, ωστόσο, μεγαλύτερο σε σύγκριση με το 2022 (1,51%). Στο μάθημα της Πληροφορικής, κατεγράφη το υψηλότερο ποσοστό υποψηφίων που αρίστευσαν, με το 20,74% των υποψηφίων να έχει λάβει βαθμολογία άνω του 18. Ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 2022, που ήταν 15,96%.

Στο μάθημα της Οικονομίας, κάτω από τη βάση έγραψε το 44,83% των υποψηφίων, ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι (35,31% το 2022).

Επίσης, οι αριστεύσαντες ήταν αρκετά λιγότεροι, καθώς το 16,35% των υποψηφίων έλαβε βαθμολογία 18-20 φέτος, σε σχέση με 23,13% το 2022.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, μπορούν να μεταβούν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου, στον σύνδεσμο: markcalc.it.minedu.gov.gr/ και εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Η εν λόγω εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα.

Με sms ενημερώθηκαν 3 στους 4 υποψηφίους

Για τρίτη χρονιά τα SMS με τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων στάλθηκαν στα κινητά των υποψηφίων που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα. Τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής και σχεδόν 3 στους 4 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έλαβαν τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ειδικότερα, χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης με SMS έκαναν 63.844 υποψήφιοι από τους 88.570 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα (ποσοστό 72,08%).

Τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

9/08/2025 - 11:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερη σύλληψη για τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

9/08/2025 - 8:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κερατέα: Συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ για τη μεγάλη πυρκαγιά

9/08/2025 - 8:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης))
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Καθοριστικής σημασίας η ηρωική νυχτερινή ρίψη από Canadair

9/08/2025 - 7:55μμ
Ταινία του δήμου Θεσσαλονίκης για την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος και αυτή την Κυριακή η λεωφόρος Νίκης

9/08/2025 - 5:58μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Μία σύλληψη για τη χθεσινή πυρκαγιά στο Κουμίντρι

9/08/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κερατέα Αττικής και Χελιδόνι Ηλείας – Υπό μερικό έλεγχο στον Κουβαρά

9/08/2025 - 4:33μμ
(Πηγή: facebook.com/kostas.sam?locale=el_GR)
ΕΛΛΑΔΑ

Το «αντίο» του Κώστα Σαμαρά στην αδερφή του Λένα

9/08/2025 - 3:59μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Υπό έλεγχο αφού έκαψε 40.000 στρέμματα αγροτικής-δασικής γης, πάρα πολλά σπίτια και οχήματα

9/08/2025 - 2:11μμ
Ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια – Ένταση το πρωί στον Πειραιά με επιβάτες που εμπόδισαν απόπλου

9/08/2025 - 11:29πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

2 ώρες πριν
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EcommBx Cup: Την ήττα με 76-66 γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

3 ώρες πριν

«Παρχάρια τη Καβακλί» για μια ακόμη χρονιά στον Λευκώνα Σερρών

3 ώρες πριν
Ο Χαράλαμπος Κιαγχίδης (πηγή:  Facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)

Χαράλαμπος Κιαγχίδης, ο ευεργέτης – Συνδέθηκε με την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τη Μονή Περιστερεώτα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 14 Αυγούστου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign