pontosnews.gr
Τρίτη, 3/10/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα ανεχθώ τη χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη αλλότριων σκοπών

«Ως εδώ», είπε ο αρχιεπίσκοπος και για τη «στοχοποίηση της Εκκλησίας μας ως δήθεν παράγοντα "υπόγειας" ή "μυστικής" ανάμιξης σε διαδικασίες»

27/05/2023 - 4:28μμ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος  στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Eurokinissi)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά (φωτ.: Χρήστος Μπόνης/Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ανεπανόρθωτη έκθεση της Εκκλησίας σπεύδει να προλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή τα όσα διαδίδονται για «εμπλοκή της Εκκλησίας και κληρικών της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας» στο πλαίσιο της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε απόπειρα να χρησιμοποιηθεί η Εκκλησία ως εργαλείο για την επίτευξη αλλότριων σκοπών, να στοχοποιηθεί ως παράγοντας υπόγειας ανάμιξης σε άλλες διαδικασίες αλλά ούτε και να χρησιμοποιηθεί το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμά του:

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω τα αυτονόητα σε μία ιδιαίτερα περίεργη στιγμή κατά την οποία επιχειρείται, αλυσιτελώς βεβαίως, η “προβολή”, διά ερωτημάτων ή διά υπονοουμένων, αλλά πάντως με ανάρμοστο, ανοίκειο και δόλιο τρόπο και προς εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων, της δήθεν “εμπλοκής” της Εκκλησίας μας και κληρικών Της, και δη Ιεραρχών και εμού προσωπικώς, στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Η Εκκλησία είναι θεανθρώπινος οργανισμός και όχι κοσμικός και εξουσιαστικός θεσμός.

Δεν είναι εκ του κόσμου τούτου, αλλά ζει και λειτουργεί μέσα στον κόσμο τούτο για να τον μεταμορφώσει, διακονώντας το ανθρώπινο πρόσωπο, κάθε πιστό, κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις και, φυσικά, ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων και των κομματικών προτιμήσεων του καθενός και της καθεμιάς.

»Όλους τους αγαπά, όλους τους αγκαλιάζει, όλους τους αποδέχεται, όλους τους υπηρετεί και για την σωτηρία όλων εργάζεται πιστή στις αρχές και στη διδασκαλία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και στην ιερή αποστολή Της. Δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους σε αμνούς και ερίφια, σε εκλεκτούς και μη, σε ευνοούμενους και σε παραπαίδια, γιατί για Αυτήν είμαστε όλοι μας παιδιά του ίδιου Θεού. Και, φυσικά, σεβόμενη απόλυτα το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου, ουδένα επιχειρεί να ‘’ποδηγετήσει” ή να ‘’χειραγωγήσει” ή να ‘’καθοδηγήσει” προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου της χώρας μας.

Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είτε ουδέν γνωρίζει από τα της Εκκλησίας και ουδεμία επαφή έχει με Αυτήν, είτε, ηθελημένα και συνειδητά, βιάζοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα και παίζοντας δικά του παιχνίδια, αποπειράται να Την απομειώσει, να Την προσβάλει και να Την υβρίσει.

»Η Εκκλησία μας, όπως σοφά και έγκαιρα, είχε επισημάνει ο μεγάλος προκάτοχός μου Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ ούτε πολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, ούτε ‘’κομματίζεται” θα πρόσθετα εγώ, αλλά πορεύεται. Και την Εκκλησία μας εκπροσωπεί και εκφράζει αποκλειστικά και μόνον η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας μας και ο Πρόεδρός της, ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, και έτερος ουδείς.

»Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ανεχθώ ούτε την χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς, ούτε όμως την ομοίως βλάσφημη απόπειρα στοχοποίησης της Εκκλησίας μας ως δήθεν παράγοντα “υπόγειας” ή “μυστικής” ανάμιξης σε διαδικασίες και σε ζητήματα απολύτως αλλότρια με την αποστολή Της. Ως εδώ.».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το τμήμα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου το οποίο φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου θα παραμείνει στα Ιωάννινα έως τις 7 Οκτωβρίου (φωτ.: epirus-tv-news.gr/Χάρης Πετρίδης)
ΠΙΣΤΗ

Ιωάννινα: Πλήθος πιστών υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου 

2/10/2023 - 10:49μμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)
ΠΙΣΤΗ

Τουρκία: Μήνυση κατά του Βαρθολομαίου για τον τίτλο του Οικουμενικού Πατριάρχη

15/09/2023 - 4:37μμ
Στον τόπο που ήταν για τρεις αιώνες θαμμένος ο Τίμιος Σταυρός, σύμφωνα με την παράδοση, είχαν φυτρώσει μυροβόλα φυτά ονομάστηκαν «βασιλικά». Ο βασιλικός, του οποίου τα κλαδάκια χρησιμοποιούν οι ιερείς για τον Αγιασμό, την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, μοιράζεται στους πιστούς ως ευλογία. Αυτόν το βασιλικό χρησιμοποιούν πολλές νοικοκυρές αποξηραμένο για να κάνουν προζύμι και να «πιάσουν» το ζυμάρι τους (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου) 
ΠΙΣΤΗ

Ύψωση Τιμίου Σταυρού: Το σύμβολο του μαρτυρίου του Χριστού έγινε σύμβολο Σωτηρίας των ανθρώπων

14/09/2023 - 11:22πμ
Τα ιερά κειμήλια της Παναγίας Σουμελά, ο Σταυρός του Μανουήλ Γ΄ Κομνηνού και το χειρόγραφο Ευαγγέλιο του οσίου Χριστοφόρου (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΠΙΣΤΗ

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού: Πανηγυρίζει το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά

8/09/2023 - 8:34μμ
(Φωτ.: Χρήστος Μπόνης / Αρχιεπισκοπή Αθηνών)
ΠΙΣΤΗ

Ιερώνυμος: Κάποιοι από αυτούς που σήμερα συνωστίζονται, μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων

31/08/2023 - 5:22μμ
Στιγμιότυπο από την αγρυπνία στη μονή Εσφιγμένου στην οποία προεξήρχε ο καθηγούμενος της μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος (φωτ.: ekklisiaonline.gr)
ΠΙΣΤΗ

Άγιον Όρος: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου – Η ιστορία της Παναγίας Πορταΐτισσας

28/08/2023 - 1:37μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΠΙΣΤΗ

Ιερά Σύνοδος: Παραιτήθηκε ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος

25/08/2023 - 8:55μμ
Η πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο Κρήτης (φωτ.: el.wikipedia.org/wiki/Ναός_του_Αγίου_Τίτου)
ΠΙΣΤΗ

Σαν σήμερα, το 1898, σφαγιάστηκαν χριστιανοί στο Ηράκλειο Κρήτης – Έγινε εκδήλωση μνήμης στον ναό του Αγίου Τίτου

25/08/2023 - 6:12μμ
Πιστοί ξάπλωναν στην είσοδο του Ιερού Ναού για να περάσει από πάνω τους η εικόνα της Παναγίας και να πάρουν την ευλογία της (φωτ.: Αρχείο Ι.Ν. Παναγίας Νέων Ρόδων)
ΠΙΣΤΗ

Παναγία η Σκουπιώτισσα στα Νέα Ρόδα: Η θαυματουργή εικόνα και η ιστορία της «διάσωσής» της από μια 12χρονη Μικρασιάτισσα

23/08/2023 - 9:41πμ
Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος (φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)
ΠΙΣΤΗ

Δεκαπενταύγουστος στην Τανζανία με Θεία Λειτουργία και ανασκόπηση του ιεραποστολικού έργου

19/08/2023 - 11:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι μικροί ενορίτες παρακολούθησαν το εργαστήριο με μεγάλο ενδιαφέρον (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Parish and Community of Kogarah)

Παιδικό εργαστήρι για… κόλλυβα στο Σίνδεϊ – Μια πρωτότυπη δράση στην Αυστραλία

47 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/niekverlaan)

Τούρκος ιστορικός ζητά να κλείσει η Αγια-Σοφιά: Εάν είναι έξυπνοι θα την κλείσουν… αλλιώς θα καταρρεύσει

37 λεπτά πριν
Χαρακτικό με απεικόνιση του κατακλυσμού του Νώε, 1550-1551, Μελχιώρ Λορκ (πηγή: el.wikipedia.org)

Στον Νώε (Μέρος Α’)

1 ώρα πριν
Mάχη με το νερό και τη λάσπη. Εικόνα από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων, το Σεπτέμβριο (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Τρίκαλα: Πού θα στεγαστούν οι πλημμυροπαθείς; Αναζητούνται μόνιμες λύσεις

1 ώρα πριν
O Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το 2022 (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)

ΗΠΑ: Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η ποινική δίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/370eis)

Αλλού αίθριος ο καιρός, αλλού βροχερός

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign