pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση – Συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο

Με πέντε γυναίκες στη σύνθεσή της, ορισμένοι έχουν υπάρξει ξανά υπηρεσιακοί υπουργοί

26/05/2023 - 12:45μμ
Τα μέλη της νέας κυβέρνησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ μετά από την ορκωμοσία τους (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ μετά από την ορκωμοσία τους (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο οποίος τους ευχήθηκε καλή δύναμη.

Από τους 20 νέους υπουργούς, οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς έδωσαν πολιτικό όρκο, τον οποίο εκφώνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι νέοι υπουργοί κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας τους (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Ακολούθησε η διαδικασία υπογραφής του σχετικού πρωτοκόλλου με τις δύο πρώτες να μπαίνουν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ένας-ένας όλοι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης που έχει καθήκον να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά και ακολούθησε η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής από τα υπουργεία.

Στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Οι πρώτες δηλώσεις

Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο υπηρεσιακός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Τσακίρης ο οποίος δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο έτσι ώστε να τακτοποιήσουμε πράγματα που έχουν δρομολογηθεί για να μην έχουμε εκκρεμότητες».

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου είπε ότι «χρέος μου είναι να πάω, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχω άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να φανώ αντάξια».

Ο υπουργός Παιδείας Χρήστος Κίττας είπε ότι «αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στα παιδιά που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες και τα παιδιά που δίνουν ήδη εξετάσεις στα Λύκεια».

«Μεγάλη τιμή που μας αναθέτουν αυτό το καθήκον προς την πολιτεία, Θα το ασκήσουμε όπως πρέπει ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό στη λειτουργία του κράτους» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Σπυρόπουλος ευχήθηκε καλή δύναμη, ένας μήνας είναι και με το καλό η κάλπη, εκκρεμότητες θα δούμε ώστε να αφήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες αποκαλύπτοντας ότι του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός.

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που θα αναλάβω το υπουργείο αυτό για να προσφέρω αυτά που θα προσφέρω για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός μέχρι να παραδώσω στον επόμενο» είπε η υπουργός Εργασίας Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου την οποία συνοδεύουν ο γιος της και η κόρη της.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα» αρκέστηκε να αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Βασίλης Σκουρής, δηλώνοντας «πάντοτε» αισιόδοξος.

«Έχουμε διάθεση να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Θα ξεκινήσουμε, είναι ένας μήνας με μια κυβέρνηση χωρίς πολιτικό πρόσημο αλλά θα είναι απολύτως λειτουργική» σημείωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 29 Μαΐου θα συγκληθεί η νέα Βουλή, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών. Το νέο σχήμα θα είναι βραχύβιο και δεν θα έχει νομοθετικό έργο, καθώς θα διαλυθεί το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Χθες Πέμπτη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ως πρωθυπουργός, ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Medina)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Στις 24 και 25 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

11/04/2026 - 11:57πμ
Εξωτερική άποψη της Μουφτείας Κομοτηνής (πηγή: facebook.com/Gumulcinemuftuluguu?locale=el_GR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουφτεία Κομοτηνής: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι γηγενής – Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες

10/04/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Διπλωματικό μπρα ντε φερ για την εκλογή των μουφτήδων – Νέα τουρκική πρόκληση

9/04/2026 - 4:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Social media: «Μπλόκο» για παιδιά κάτω των 15 ετών – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις …εφ’ όλης της ύλης

8/04/2026 - 5:08μμ
(Πηγή: facebook.com/kyriakosmitsotakis)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Τι ζητάει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

8/04/2026 - 12:27μμ
Στην αίθουσα 168 «Παύλος Μπακογιάννης» της Βουλής βρίσκεται η δικογραφία που εστάλη στο Κοινοβούλιο από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπέρ της άρσης ασυλίας 11 βουλευτών της ΝΔ εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας

7/04/2026 - 1:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας 11 βουλευτών

7/04/2026 - 8:36πμ
Η Θεανώ Φωτίου στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβάσταχτο πένθος για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ο 48χρονος γιος της

6/04/2026 - 2:25μμ
Έδρανα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή: Το σχέδιο Μητσοτάκη και τι θέλει να αλλάξει μετά το 2027

6/04/2026 - 2:01μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή μετά το 2027

6/04/2026 - 11:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων και Περιχώρων)

Συγκίνηση για τους Πόντιους Δροσιάς και Μαγούλας κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κλιμάκωση στον Περσικό Κόλπο: Απόφαση Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ και σκληρή απάντηση του Ιράν

47 λεπτά πριν
Ο ηγέτης του ουγγρικού κόμματος Tisza Πέτερ Μαγιάρ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT)

Ιστορική πολιτική ανατροπή στην Ουγγαρία – Θρίαμβος Μάγιαρ και ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια

1 ώρα πριν
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Μπαράζ συλλήψεων το βράδυ της Ανάστασης στην Αττική – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες μολότοφ

2 ώρες πριν
Χειροποίητη σκούπα στολισμένη, σε προθήκη του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η σκούπα και η νοικοκυροσύνη στον Πόντο: Όταν η αυλή «έλεγε» ποια είναι η νύφη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Σοβαρό περιστατικό στο Θριάσιο νοσοκομείο: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε θάλαμο ψυχιατρικής κλινικής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign