pontosnews.gr
Κυριακή, 14/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπηρεσιακή κυβέρνηση από σήμερα μέχρι τις εκλογές – Τα πρόσωπα, τα ορόσημα

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για όσα θα… βρει μπροστά του τις ερχόμενες εβδομάδες

26/05/2023 - 9:22πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποχώρηση από το Μαξίμου, μετά την παράδοση καθηκόντων στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αποχώρηση από το Μαξίμου, μετά την παράδοση καθηκόντων στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπηρεσιακή κυβέρνηση στο… δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου θα έχει από σήμερα η χώρα, υπό τον Γιάννη Σαρμά. Η ορκωμοσία θα γίνει στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για όσα θα… βρει μπροστά του τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ο φάκελος που του παρέδωσε περιείχε ακόμα το ενοποιημένο σχέδιο της κυβερνητικής πολιτικής του 2023, τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου.

Έτσι, εντός του Ιουνίου ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Πελαγίδης θα πρέπει να επιβλέψει την αξιολόγηση του τρίτου αιτήματος της Ελλάδας προς το Ταμείο Ανάκαμψης και την εκταμίευση δόσης 1,72 δισ. ευρώ που αφορά το σκέλος των επιδοτήσεων του «Ελλάδα 2.0». Επίσης υπάρχουν συναντήσεις τεχνικών κλιμακίων με στελέχη του ESM, στο πλαίσιο της τρίτης έκθεσης για την μετα-προγραμματική εποπτεία.

Ο Θεόδωρος Πελαγίδης, μέχρι πρότινος υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και γνώστης των μακροοικονομικών μεγεθών της χώρας.

Με το βλέμμα στις εκλογές που θα γίνουν στην Τουρκία την Κυριακή, και από τις οποίες θα προκύψει νέος πρόεδρος στη χώρα, έγινε η τοποθέτηση στο υπουργείο Εξωτερικών του πρέσβη Βασίλειου Κασκαρέλη, ο οποίος έχει θητεύσει σε Άγκυρα και Ουάσινγκτον, αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ και πρώην υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Με δεδομένο ότι ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος επελέγη η αναβάθμιση του Βαγγέλη Τουρνά από υφυπουργό σε υπουργό Κλιματικής Αλλαγής, έγκριτος καθηγητής Δημόσιου Δικαίου, πρώην πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, το 1989 και το 1996, είναι ο υπουργός Επικρατείας Βασίλης Σκουρής.

Επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δανιήλ Εσδράς, στην καλλιτεχνική διεύθυνση της Λυρικής Σκηνής βρισκόταν ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Κουμεντάκης.

Υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Ελένη Λουρή. Ο πρώην πρύτανης Χρήστος Κίττας τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Παιδείας, η Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου υπουργός Εργασίας και η ενταντικολόγος Αναστασία Κοτανίδου υπουργός Υγείας.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο καθηγητής Παντελής Κάπρος, ο Χαράλαμπος Λαλούσης στο Προστασίας του Πολίτη. Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ υπουργός Εσωτερικών παραμένει η Καλλιόπη Σπανού.

Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Σωκράτης Κάτσικας και Υποδομών και Μεταφορών ο Γιάννης Γκόλιας.

Στο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Θεόδωρος Κλιάρης και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Τσακίρης. Υπουργός Τουρισμού η Ιωάννα Δρέττα.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηλίας Σιακαντάρης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απελπισμένοι Έλληνες προσπαθούν να διαφύγουν από την καταστροφή της Σμύρνης

ΠΟΕ για τη Μικρασιατική Καταστροφή: Άσβεστη η ιστορική μνήμη

26 λεπτά πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Η πόλη που μαρτύρησε»: Το συγκλονιστικό ποίημα του George Horton για την αγαπημένη του Σμύρνη

1 ώρα πριν
Η πυρκαγιά που κατέκαψε τη Σμύρνη και σφράγισε τη Μικρασιατική Καταστροφή, στις 14 Σεπτεμβρίου 1922

Ν. Δένδιας: Με στίχους του Γ. Σεφέρη η αναφορά στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

2 ώρες πριν
(Εικ.: ΧΚ)

Στο Παγγαίο θα πατήσουν τα σταφύλια με ποντιακό μουχαπέτ’

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

ΑΕΚ: Τιμούμε την Ιστορία μας… Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Δροσίζει (λίγο) επιτέλους – Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα, με τοπικές νεφώσεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign