pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μενέντεζ: Ο Μπλίνκεν με διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παρακάμψει το βέτο για τα τουρκικά F-16

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας μίλησε στο 38ο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα στην Ουάσιγκτον

11/05/2023 - 8:32πμ
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ. αρχείου: EPA/Kevin Dietsch)

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ (φωτ. αρχείου: EPA/Kevin Dietsch)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έχει διαβεβαιώσει τη Γερουσία ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πρόκειται να παρακάμψει το βέτο (congressional holding) για το τουρκικά F-16 αναφέρθηκε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας προχώρησε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη αναφερόμενος στην κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στο 38ο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον.

Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με τον Άντονι Μπλίνκεν, ο γερουσιαστής Μενέντεζ είπε «ρώτησα ευθέως τον υπουργό Μπλίνκεν, επειδή συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας πριν από λίγους μήνες. Τον ρώτησα και πριν και μετά τη συνάντηση: “θα παρακάμψεις τις αντιρρήσεις της Γερουσίας για τις πωλήσεις στην Τουρκία και ιδιαίτερα για τα F-16;”. Και μου απάντησε χωρίς δισταγμό “όπως ακριβώς είπα και στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, έτσι θα το πω και σε εσένα. Δεν έχω καμία πρόθεση να παρακάμψω τις αντιρρήσεις σου στην πώληση όπλων“. Και παρόλο που ο Τσαβούσογλου του απάντησε πιέζοντας τον, “εάν συμφωνείς με αυτή την πώληση σε εμάς γιατί δεν παρακάμπτεις τις αντιρρήσεις του;”, ο Μπλίνκεν απάντησε “δεν θα το κάνω”».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο γερουσιαστής Μενέντεζ εξήγησε ότι η κυβέρνηση τεχνικά μπορεί να σπάσει το βέτο των νομοθετών. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ερχόταν σε αντίθεση με μια μακρόχρονη παράδοση, καθώς μόνο μια φορά ο Λευκός Οίκος παράκαμψε τη βούληση του Κογκρέσου για μια συγκεκριμένη πώληση.

Σε κάθε περίπτωση, ο γερουσιαστής Μενέντεζ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απάντηση και τις διαβεβαιώσεις που του πρόσφερε η κυβέρνηση Μπάιντεν. Ωστόσο, δεν δίστασε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας ότι ακόμα και στην αντίθεση περίπτωση θα εξακολουθούσε να διαθέτει εργαλεία τα οποία δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει.

«Περίμενα ότι αυτή θα ήταν η απάντηση (του ΥΠΕΞ), αλλά κατέστησα σαφές ότι χαίρομαι που άκουσα αυτή την απάντηση. Φυσικά, διαθέτω και άλλα εργαλεία σε αντίθετη περίπτωση, αλλά δεν πιστεύω ότι θα τα χρειαστώ, ούτε περιμένω κάποια σύγκρουση για αυτό το θέμα. Θα ήταν ανόητο για την κυβέρνηση να το κάνει», τόνισε ο γερουσιαστής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο όριο ο πυρηνικός έλεγχος: Εκπνέει η τελευταία συνθήκη ΗΠΑ-Ρωσίας

4/02/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αραβική Θάλασσα: Καταρρίφθηκε ιρανικό drone κοντά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

3/02/2026 - 10:32μμ
Μέλη τηλεοπτικών συνεργείων έχουν στηθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Όσλο για την έναρξη της δίκης του Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιου της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ (φωτ.: . EPA/Lise Aserud)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Υπέρ της μοναρχίας ψήφισε με διαφορά το κοινοβούλιο – Τα σκάνδαλα μειώνουν την υποστήριξη των πολιτών

3/02/2026 - 7:44μμ
Ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο 6ο φόρουμ «Choose France», στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. 15 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Ludovic Marin / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

3/02/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Αρχείου  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ μετρά ήδη 13 νεκρούς από υποθερμία

2/02/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία»

2/02/2026 - 9:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σωστικά συνεργεία επιχειρούν στα κατεστραμμένα βαγόνια τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος στα Τέμπη (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Άρειος Πάγος: Οριστικά στη Λάρισα η δίκη για τα Τέμπη – Στο εδώλιο 36 κατηγορούμενοι

14 λεπτά πριν
Στη Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας όπου μόνασε η Οσία Σοφία (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Καστοριάς)

Η Κοζάνη υποδέχεται το απόγευμα το λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

38 λεπτά πριν
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών της Χίου για το ναυάγιο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Αναγνώστου)

Χίος: Στον εισαγγελέα ο 31χρονος Μαροκινός που αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής

1 ώρα πριν
Η μάνα του Κοσμά Τσίναλη, Άφρω, στην αργαλειό της. Με παρέα τη θεία της Μαρία Ελευθεριάδου, στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (φωτ.: Αρχείο Κοσμά Τσίναλη)

Η «Ερενλίσσα» που δεν ξεχάστηκε: Μια γιαγιά, ένα χωριό και η πατρίδα που έμεινε μέσα στη γλώσσα

2 ώρες πριν
Ούτε το περίπτερο γλίτωσε από τον ανεμοστρόβιλο (φωτ.: corfutvnews.gr)

Εκτεταμένες ζημιές στα Ιόνια νησιά από την κακοκαιρία – Ανεμοστρόβιλος ξήλωσε περίπτερο στην Κέρκυρα

2 ώρες πριν
Ο Ντένις, η Κυράνη και ο Κον Αναστασόπουλος, το 1956 (φωτ.:  greekherald.com.au)

Πίτερ Πούλος: Τίμησε την κληρονομιά του πατέρα του στο Εθνικό Μνημείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign