pontosnews.gr
Κυριακή, 1/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΛΑΣ: Μία σύλληψη και τρεις δικογραφίες για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και την Ισπανία

9/05/2023 - 10:07πμ
Μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψαν οι τόποι κατοικίας τους (φωτ.: Pixabay/NoName)

Μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψαν οι τόποι κατοικίας τους (φωτ.: Pixabay/NoName)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη ένα άτομο και σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ακόμα ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψαν οι τόποι κατοικίας τους.

Ειδικότερα, για την πρώτη υπόθεση προηγήθηκε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, κατά την οποία εντοπίστηκε 27χρονος χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, να κατέχει και διακινεί υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Στη δεύτερη υπόθεση υπήρξε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας και εντοπίστηκε 33χρονος χρήστης διαδικτυακών εφαρμογών, ο οποίος διαμοίραζε σε έτερους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και 55χρονος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος ήταν ένας από τους παραλήπτες του εν λόγω υλικού.

Στην τρίτη υπόθεση προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου συνομίλησε μαζί της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ από την επακόλουθη έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για 21χρονο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το διάστημα από 25 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτα micro SD και κάρτα SIM.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια του εμπλεκομένου στην πρώτη υπόθεση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.

Για τις άλλες δύο υποθέσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών ατόμων σε αυτές, ωστόσο δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Που μπορείτε να απευθυνθείτε

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έντονες καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου με δυνατούς ανέμους, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Τα νεότερα για τα έντονα φαινόμενα

1/02/2026 - 2:03μμ
Ό,τι απέμεινε από το τμήμα του «Βιολάντα» όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: offnetwork.gr / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για νέα έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα

1/02/2026 - 1:14μμ
Μια φωτογραφία του Άλκη περιτριγυρισμένη από κεριά στο σημείο της δολοφονίας του (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Άλκη Καμπανό και κανείς δεν τον ξεχνά – Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας του

1/02/2026 - 12:49μμ
Χιόνια στο Ελατοχώρι Πιερίας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές μέχρι το πρωί της Δευτέρας – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, που χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

1/02/2026 - 12:01μμ
Ο φάκελος της επιστολικής ψήφου στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

1/02/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας – Red code και μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της χώρας

1/02/2026 - 8:00πμ
Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινος συναγερμός σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη και Πελοπόννησο για την αυριανή κακοκαιρία – Ήχησε το 112 σε Ζάκυνθο-Κεφαλονιά

31/01/2026 - 11:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

H ΕΛΑΣ για τη χθεσινή βλάβη στο 100: «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας»

31/01/2026 - 3:44μμ
Μέρος των ναρκωτικών και των χρημάτων που κατασχέθηκαν (φωτ.: ΕΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Eξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Τέσσερις συλλήψεις

31/01/2026 - 2:38μμ
Παρόμοιες εικόνες θα δούμε αύριο σχεδόν σε όλη τη χώρα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Ποιες περιοχές της χώρας θα πληγούν περισσότερο

31/01/2026 - 12:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com/congerdesign)

Σύλλογος Ιμβρίων: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ιστορία της τουρκικής λογοτεχνίας (…-1940)»

1 λεπτό πριν
Έλληνες με τις οικογένειές τους σε εκδρομή στα περίχωρα του Βλαδικαυκάς (πηγή: Αρχείο Κωνσταντίνου Παυλίδη)

Από τις πατρίδες στον Πόντο, έβαλαν ρίζες στο Βλαδικαυκάς – Όμως «ξαναγύρισαν», ως ευεργέτες

26 λεπτά πριν
Το λεωφορείο που ανατράπηκε στην Αττάλεια, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: hurriyetdailynews.com)

Δύο θανατηφόρα τροχαία στην Τουρκία: 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

53 λεπτά πριν
Στρατιώτης του συριακού στρατού κοντά στις γραμμές εμπλοκής με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, 23 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)

Σε κίνδυνο οι μειονότητες στη Συρία

1 ώρα πριν
Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ  σε εκδήλωση ενόψει της 47ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979. Τεχεράνη, 1 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ: EPA / Iran’s Supreme Leader Office – Handout)

Στο χείλος περιφερειακής κλιμάκωσης Ιράν και ΗΠΑ

2 ώρες πριν
Στο Μουσείο της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών  (φωτ.: Facebook / Οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη)

Ένα λεύκωμα μνήμης και πολιτισμού από την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign