pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Δεν θα μας καθοδηγούν εξώφυλλα περιοδικών – Την καταψήφισή του ζητούν οι Πράσινοι της Γερμανίας

Άστραψε και βρόντηξε ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή εξώφυλλό του Economist για τις προεδρικές εκλογές

5/05/2023 - 2:33μμ
Αριστερά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεξιά το εξώφυλλό του Economist που γράφει «Οι πιο σημαντικές εκλογές του 2023», «Σώστε τη δημοκρατία», «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», «Ψηφίστε!» (φωτ.: EPA/Necati Savas/Economist)

Αριστερά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεξιά το εξώφυλλό του Economist που γράφει «Οι πιο σημαντικές εκλογές του 2023», «Σώστε τη δημοκρατία», «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», «Ψηφίστε!» (φωτ.: EPA/Necati Savas/Economist)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η πολιτική της να καθοδηγείται από τα εξώφυλλα περιοδικών, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική μας να καθοδηγείται και την εθνική βούληση να επηρεάζεται από τα εξώφυλλα περιοδικών, τα οποία είναι ο επιχειρησιακός μηχανισμός παγκόσμιων δυνάμεων», έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά αφού το βρετανικό περιοδικό The Economist τον στοχοθέτησε με ένα εξώφυλλο που έγραφε «Σώστε τη δημοκρατία», «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», «Ψηφίστε!».

Προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου. Στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ανάμεσα στον Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του, και τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ και Σινάν Ογκάν.

Εξάλλου 24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν έδρες στο 600μελές τουρκικό κοινοβούλιο.

Γερμανία: «Απόφαση μεταξύ δικτατορίας και δημοκρατίας»

Υπέρ της καταψήφισης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας στις 14 Μαΐου τάσσεται η ηγεσία των Πρασίνων στη Γερμανία, κάνοντας λόγο για «απόφαση μεταξύ δικτατορίας και δημοκρατίας» και για «ευκαιρία να επιστρέψουμε στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Με έγγραφο που εγκρίθηκε από την Ομοσπονδιακή Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος και έχει στη διάθεσή του το περιοδικό Der Spiegel, το συγκυβερνών κόμμα καλεί όσους ζουν στη Γερμανία και έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία «να εργαστούν για τη δημοκρατική διαδικασία αλλαγής».

Προειδοποιεί μάλιστα ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία μπορούν να επαναληφθούν μόνο εφόσον η Άγκυρα «κάνει στροφή προς τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι συμπρόεδροι Ρικάρντα Λανγκ και Όμιντ Νουριπούρ ζητούν ανοιχτά την καταψήφιση του Τούρκου προέδρου: «Με τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, έπειτα από χρόνια αυταρχικής ηγεσίας υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία να επιστρέψουμε στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου. Ζητούμε από όλους τους ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία και έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία, να λάβουν μέρος στις εκλογές της 14ης Μαΐου και να εργαστούν για τη δημοκρατική διαδικασία αλλαγής», αναφέρεται στο κείμενο.

Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής, εκ των οποίων περίπου οι μισοί έχουν δικαίωμα ψήφου. Η εκλογική διαδικασία για τους απόδημους ολοκληρώνεται στις 9 Μαΐου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στο Καμπίμας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Το νέο Δόγμα Μονρόε γράφεται με πετρέλαιο

2/09/2026 - 1:26μμ
Σκάφος των τουρκικών υπηρεσιών ερευνά τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σηλυβρίας, όπου εντοπίστηκε άδεια σωστική λέμβος του Tuğberk İmamoğlu (φωτ.: X / Denizcilik Genel Müdürlüğü)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύγκρουση πλοίων στον Μαρμαρά – Αγνοούνται 10 ναυτικοί

2/09/2026 - 11:39πμ
Αστυνομικό όχημα μπροστά από τον λιγνιτικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σβάρτσε Πούμπε του Βρανδεμβούργου, τον Μάιο του 2016, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων περιβαλλοντικών οργανώσεων (φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απόπειρες σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Δύο χτυπήματα μέσα σε λίγες ώρες

2/09/2026 - 11:15πμ
Ο Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ υπογράφει τις Συμφωνίες Άρτεμις στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον, παρουσία Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία στο αμερικανικό «τραπέζι» της Σελήνης – Με τη NASA στο Διάστημα, με τη Ρωσία στη Γη

2/09/2026 - 10:03πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα πυραύλων στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτυπά βάσεις των ΗΠΑ – Το Ορμούζ στο επίκεντρο

2/09/2026 - 8:30πμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του SCO στο Μπισκέκ του Κιργιστάν (Φωτ.: EPA/Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα είπαν Ερντογάν και Πούτιν στο Κιργιστάν: Στο επίκεντρο οι νέοι πυρηνικοί σταθμοί στην Τουρκία

1/09/2026 - 8:03μμ
Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)
ΚΟΣΜΟΣ

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

1/09/2026 - 6:37μμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Χτύπησαν δυο υπερδεξαμενόπλοια που μετέφεραν σαουδαραβικό πετρέλαιο

1/09/2026 - 4:32μμ
(Φωτ.: X.com/World News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Times Square: 49χρονη μαχαίρωσε δύο περαστικούς – Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών

1/09/2026 - 9:02πμ
Υποστηρικτές της AfD περιμένουν την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου Ούλριχ Ζίγκμουντ στο Νάουμπουργκ, ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 6ης Σεπτεμβρίου στη Σαξονία-Άνχαλτ (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η AfD αγγίζει το 43% – Η κάλπη που μπορεί να γκρεμίσει το «τείχος πυρός»

31/08/2026 - 7:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι δύο από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Προς νέα δικογραφία για ανθρωποκτονία – Τα τρία «κλειδιά»

3 λεπτά πριν
O υπό ολοκλήρωση ναός του ιερομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη, στο Ιωνικό Κέντρο. 6 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θοδωρής Μανωλόπουλος – Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας)

Νέα Ιωνία: Η μικρασιατική μνήμη σε νέο σπίτι, στο «Ιωνικό Κέντρο»

27 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στην Κάρυστο. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Lefteris Ath)

Φωτιά στην Κάρυστο: Τρία μέτωπα – Το ένα κινείται προς την πόλη

51 λεπτά πριν
Υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στο Καμπίμας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA / Henry Chirinos)

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Το νέο Δόγμα Μονρόε γράφεται με πετρέλαιο

1 ώρα πριν
90ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

ΔΕΘ: Νέα μέτρα έως 250 εκατ. ευρώ μέσα στο 2026 – Ποιοι εξετάζεται να ενισχυθούν

2 ώρες πριν
Ο αρχαιολόγος Γεώργιος Μυλωνάς σε διάλεξη για τις Μυκήνες στο Πανεπιστήμιο Southeast Missouri State το 1961
(φωτ.: Southeast Missouri State University – Sagamore / Public Domain)

Γεώργιος Ε. Μυλωνάς: Ο διακεκριμένος Σμυρνιός αρχαιολόγος που είδε την Καταστροφή με τα μάτια του και ξέφυγε από το θάνατο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV