pontosnews.gr
Τρίτη, 3/10/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κύπρος: Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ετοιμάζεται να ανοίξει ξενοδοχεία στα Βαρώσια

Δημοσίευμα τουρκοκυπριακής εφημερίδας μιλά για την επαναλειτουργία τριών μονάδων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου

2/05/2023 - 12:02μμ
Επεξεργασμένη φωτογραφία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα που διαφημίζει τα ξενοδοχεία, δείχνει μια διαφορετική εικόνα των Βαρωσίων, με πρόσθετα κτίρια, την τουρκική και την τουρκοκυπριακή σημαία, καθώς και πλήθος κόσμου να απολαμβάνει αμέριμνο τη θάλασσα (φωτ.: varoshaotels.com)

Επεξεργασμένη φωτογραφία που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα που διαφημίζει τα ξενοδοχεία, δείχνει μια διαφορετική εικόνα των Βαρωσίων, με πρόσθετα κτίρια, την τουρκική και την τουρκοκυπριακή σημαία, καθώς και πλήθος κόσμου να απολαμβάνει αμέριμνο τη θάλασσα (φωτ.: varoshaotels.com)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Κύπρο το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Yeni Bakis, το οποίο κάνει λόγο για τα σχέδια Τουρκοκύπριου επιχειρηματία να επαναλειτουργήσει τρία ξενοδοχεία στα Βαρώσια για τουριστικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει ότι ο επιχειρηματίας, που δεν κατανομάζεται, αγόρασε τρεις ξενοδοχειακές μονάδες και δύο πολυκατοικίες (για να στεγάσει τους εργαζόμενους) στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου από τους νόμιμους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τους.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο της Yeni Bakis με την είδηση για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων (φωτ.: alphanews.live)

Όπως φαίνεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, τα αγοραπωλητήρια έγγραφα έχουν τύχει έγκρισης από το υπουργείο Εσωτερικών και το λεγόμενο υπουργείο Εσωτερικών της «ΤΔΒΚ», ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για τα ξενοδοχεία:

• «Cleo Hotel» επί της Λεωφόρου Κένεντι, πολύ κοντά στο κοιμητήριο Σταυρού.
• Το 7ώροφο «Golden Seaside Apartment Hotel» στη Λεωφόρο Τζον Κένεντι.
• Το 3 αστέρων «Aegean Hotel» το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Μέμνωνα.

Το ξενοδοχείο «Golden Seaside Apartment Hotel» στη Λεωφόρο Τζον Κένεντι (φωτ.: alphanews.live)

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας μάλιστα φαίνεται να δηλώνει πως στόχος του είναι με την επαναλειτουργία τους τα ξενοδοχεία να αντικατοπτρίζουν την ιστορία της περιοχής, καθώς θα διατηρήσουν τα ίδια ονόματα που είχαν το 1974.

Κρατήσεις από το… 2025

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Bakis, ο επενδυτής ενημέρωσε ότι τα ξενοδοχεία θα μπορούν –εκτός απροόπτου– σε δύο μήνες να αρχίσουν να δέχονται τις πρώτες κρατήσεις τους, από το 2025.

Ενδεικτικό των προθέσεων του επιχειρηματία είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία του έχει θέσει σε λειτουργία ιστοσελίδα στην οποία διαφημίζει τα  ξενοδοχεία και την ιστορία της περίκλειστης Αμμοχώστου, χωρίς ωστόσο να γίνεται καμία αναφορά στα τραγικά γεγονότα του 1974.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας έχουν επίσης τη δυνατότητα μέσω metaverse να εισέλθουν στα ξενοδοχεία και να περιηγηθούν στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Η ιστοσελίδα των ξενοδοχείων δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην περιοχή μέσω metaverse (φωτ.: varoshaotels.com)

Τι απαντά η κυπριακή κυβέρνηση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να έχει κατατεθεί οποιοδήποτε έγγραφο στο κτηματολόγιο για την αγοραπωλησία ξενοδοχείων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τα Κατεχόμενα στις αρχές Μαΐου.

Πηγή: alphanews.live / Ιάκωβος Ιακώβου, ertnews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το παρών στις εκδηλώσεις για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας (κέντρο), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο (αριστερά), οι οποίοι παρακολούθησαν μεταξύ άλλων στη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία. Δεξιά στην εξέδρα διακρίνεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης  (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΚΥΠΡΟΣ

Άντονι Μπλίνκεν: «Πλήρης προσήλωση των ΗΠΑ στην επίτευξη μιας λύσης για το Κυπριακό»

1/10/2023 - 4:44μμ
Ο κ. Ελπιδοφόρος καλωσορίζει τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής (φωτ.: twitter.com/Elpidophoros)
ΚΥΠΡΟΣ

Ελπιδοφόρος σε Χριστοδουλίδη: Ο πόνος της Κύπρου είναι πόνος ολόκληρου του ελληνισμού

22/09/2023 - 10:08πμ
Ο Δημήτρης Ψαθάς στο γραφείο του στο σπίτι γράφοντας τις παιδικές του αναμνήσεις στον Πόντο (φωτ.: Αρχείο Μαρίας Ψαθά-Λένας Νίτσου)
ΚΥΠΡΟΣ

«Δημήτρης Ψαθάς. Ο Πόντιος Χρονογράφος και η Γη της Κύπρου»: Νέο βιβλίο για τον κορυφαίο Πόντιο δημοσιογράφο και λογοτέχνη

18/09/2023 - 3:43μμ
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

15/09/2023 - 9:24πμ
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στην Κύπρο (φωτ.: glomex)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 13 συλλήψεις για επεισόδια στη Λεμεσό – «Δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»

2/09/2023 - 3:44μμ
Στιγμιότυπο από τις χθεσινές ταραχές στη Χλώρακα (φωτ.: glomex)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δεύτερη νύχτα ταραχών στην Πάφο με 21 συλλήψεις

29/08/2023 - 11:51πμ
Περιπολικά της κυπριακής αστυνομίας (φωτ.: ΕΡΑ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τέσσερις συλλήψεις για επεισόδια στην Πάφο

28/08/2023 - 10:12πμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη διάρκεια δηλώσεων στους δημοσιογράφους στη Λευκωσία (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΡΙΟ/Σταύρος Ιωαννίδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Ν. Χριστοδουλίδης: «Η πλειοψηφία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιθυμούν επανένωση στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων»

27/08/2023 - 1:02μμ
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ (κέντρο) κατά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο (φωτ.: Χ/American Embassy Cyprus)
ΚΥΠΡΟΣ

Ρ. Μενέντεζ στην Κύπρο: «Σοβαρή» η απειλή της Τουρκίας για προσάρτηση των Κατεχομένων

25/08/2023 - 8:37πμ
Μπουλντόζα εναντίον της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, στη Νεκρή Ζώνη (πηγή: Facebook / Bugün Kıbrıs)
ΚΥΠΡΟΣ

Επίθεση Τουρκοκυπρίων σε κυανόκρανους: Ικανοποίηση στην Κύπρο αλλά οργή στην Τουρκία για την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

22/08/2023 - 4:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι μικροί ενορίτες παρακολούθησαν το εργαστήριο με μεγάλο ενδιαφέρον (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Parish and Community of Kogarah)

Παιδικό εργαστήρι για… κόλλυβα στο Σίνδεϊ – Μια πρωτότυπη δράση στην Αυστραλία

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/niekverlaan)

Τούρκος ιστορικός ζητά να κλείσει η Αγια-Σοφιά: Εάν είναι έξυπνοι θα την κλείσουν… αλλιώς θα καταρρεύσει

58 λεπτά πριν
Χαρακτικό με απεικόνιση του κατακλυσμού του Νώε, 1550-1551, Μελχιώρ Λορκ (πηγή: el.wikipedia.org)

Στον Νώε (Μέρος Α’)

1 ώρα πριν
Mάχη με το νερό και τη λάσπη. Εικόνα από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων, το Σεπτέμβριο (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Τρίκαλα: Πού θα στεγαστούν οι πλημμυροπαθείς; Αναζητούνται μόνιμες λύσεις

2 ώρες πριν
O Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το 2022 (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)

ΗΠΑ: Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η ποινική δίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/370eis)

Αλλού αίθριος ο καιρός, αλλού βροχερός

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign