pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλέξης Τσίπρας: Το παραμύθι Μητσοτάκη τελειώνει την 21η Μαΐου

Ζήτησε καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής

8/04/2023 - 6:50μμ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ντιμπέιτ για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη Νέα Σμύρνη όπου περιόδευσε σήμερα, σε όποιο κανάλι και με όποιο δημοσιογράφο επιλέξει. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, στην κεντρική πλατεία της πόλης, αφηγήθηκε «το παραμύθι Μητσοτάκη που τελειώνει την 21η Μαΐου» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να του δώσει νίκη με διαφορά, από τον α’ γύρο των εκλογών.

«Να ‘τος ο πρωθυπουργός», «Αλέξη γερά να φύγει η δεξιά», «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε από μία πρόχειρη μικροφωνική εγκατάσταση ενώ στο τέλος της ομιλίας του ένα κοριτσάκι του έδωσε λουλούδια.

Η ομιλία άρχισε με αναφορά «στα τρολ των αντιπάλων του» που εκμεταλλεύτηκαν το όνομα της καφετέριας έξω από την οποία μίλησε – το «Παραμύθι με καφέ»–, για να του προσάψουν ότι θα πει παραμύθια. Αντιστρέφοντας την κατηγορία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «θα σας πω λοιπόν ένα παραμύθι. Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία μικρή χώρα που την έλεγαν Ελλάδα. Είχε ξεμπερδέψει με την βασιλεία αλλά όχι με τις συνήθειες της βασιλείας καθώς 2-3 οικογένειες κυβερνούσαν την χώρα. Τα τελευταία 4 χρόνια κυβερνά την χώρα ένας πρίγκιπας που νόμισε ότι έγινε βασιλιάς».

Να σας πω ένα παραμύθι, για τον πρίγκιπα που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς; pic.twitter.com/kGfFKVVI6b

— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) April 8, 2023

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Σε αυτή την χώρα όλα πάνω τέλεια, υπάρχει ασφάλεια και ευημερία, οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα από το σουπερμάρκετ, οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δανείζονται όσο φτηνά θέλουν, οι εργαζόμενοι αμείβονται ικανοποιητικά, κανείς δεν τους κλέβει και δεν τους καταπιέζει, οι νέοι δεν θέλουν να φύγουν απ’ τη χώρα, υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Στον πρωθυπουργό ασκούν τόσο σκληρή κριτική που τον ρώτησαν “πόσο πολύ του αρέσουν τα ντολμαδάκια”. Δεν υπάρχει μαφία, ο κόσμος βγαίνει στις πλατείες και δεν φοβάται μήπως φάει καμία σφαίρα, υπάρχει ασφάλεια. Αν πάρεις το τρένο θα φθάσεις στον προορισμό σου στην ώρα σου και με ασφάλεια». Συνεχίζοντας είπε ότι «αυτό είναι το παραμύθι της κυβέρνησης και αυτό το παραμύθι τελειώνει στις 21 Μαΐου. Ο λαός γυρνάει την πλάτη στην αδικία, ένα “ως εδώ” ξεπηδά από την ψυχή των πολιτών».

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα σε πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων λέγοντας ότι οι εκλογές δεν θα κρίνουν μόνο ποιος θα κυβερνήσει αλλά πώς θα ζούμε από εδώ και πέρα και απευθύνθηκε σε ψηφοφόρους όλων των κομμάτων ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στους πολίτες, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε καλύτερα εισοδήματα αλλά τώρα ο μισθός χάνεται στην τρίτη εβδομάδα του μήνα, στο 40% των πιο ευάλωτων πολιτών μειώθηκε η αγοραστική δύναμη. Υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές αλλά με τον νόμο Χατζηδάκη κατάργησε το οκτάωρο, την αιτιολογημένη απόλυση και το Σώμα Ελεγκτών Εργασίας δημιουργώντας κατάσταση εργασιακής ζούγκλας. Υποσχέθηκε ασφάλεια αλλά η ΕΛΑΣ αντί να καταπολεμά το έγκλημα συνεργάζεται με το έγκλημα και η ελληνική μαφία διοικεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Έταξαν επιτελικό κράτος και μετέτρεψαν το κράτος σε λάφυρο με οικογενειοκρατία και ρουσφέτια ενώ τριπλασίασαν και τους μετακλητούς. Το μεγάλο κόλπο όμως έγινε με τους κλειστούς διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις. 10 δις μοίρασαν. Έταξαν καλύτερες συντάξεις και έλεγαν ότι αυτό που δίναμε εμείς ήταν ψίχουλα και ότι θα τα αυξήσουν, αλλά έκοψαν και την 13η σύνταξη. 4,5 δις την τελευταία τετραετία δεν πήγαν στους συνταξιούχους αλλά στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλειας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό και τον προκάλεσε να κάνουν διάλογο για τα σημαντικά ζητήματα. «Να αφήσει τα παραμύθια ο κ. Μητσοτάκης και τις εύκολες προβοκάτσιες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς και να έλθει να συζητήσουμε: τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς, τι θα γίνει με τις συντάξεις, τι θα γίνει με την εργασία, τι θα γίνει με την ασφάλεια. Τον προκαλώ να πάμε σε όποιο τηλεοπτικό σταθμό θέλει, να πάμε στον φίλο του τον κ. Αυτιά, αλλά να μιλήσουμε για τα προβλήματα», σημείωσε.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: «Στις κάλπες της απλής αναλογικής να βγει πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ηττηθεί το σύστημα Μητσοτάκη από το να ηττηθεί η ΝΔ και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αυτό θα σημάνει το τέλος του παραμυθιού. Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Σπ. Γκουτζάνη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
Το ρολόι για τις τοποθετήσεις των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο «χρονοκόφτης» – Θα κόβονται ηλεκτρονικά όσοι μιλούν παραπάνω από το επιτρεπτό χρονικό διάστημα

30/10/2025 - 11:23πμ
Εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λιάνας Κανέλλη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

29/10/2025 - 6:23μμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση του «Φραπέ» και της Πόπης Σεμερτζίδου

29/10/2025 - 1:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο προσωρινός αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννης Καϊμακάμης

27/10/2025 - 3:43μμ
Ο Κώστας Καραμανλής στους τάφους των πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βόρειο Ήπειρο ο Κώστας Καραμανλής, παραμονές 28ης Οκτωβρίου

27/10/2025 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ταλάτ πασάς στο Βερολίνο (φωτ.: Willy Pragher / commons.wikimedia.org)

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Επιχείρηση Νέμεσις» του Έρικ Μπογκοσιάν στην Αθήνα

8 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Ήρθε η ώρα για «Πόντου γεύσεις» μετά μουσικής

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/epicharis8)

Προσφυγικά σωματεία και ενώσεις του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη τίμησαν τα 1.700 χρόνια από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο στην ομώνυμη πόλη της Βιθυνίας

1 ώρα πριν
Η αίθουσα με τις φωτογραφίες και τα ονόματα των θυμάτων στο Γιαντ Βασέμ (φωτ.: Gary Todd / commons.wikimedia.org)

Ισραήλ: Το Yad Vashem ταυτοποίησε 5 εκατ. εβραίους που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/bruno141990-3044791)

Παγκόσμια ανησυχία για τα οδοντιατρικά αμαλγάματα που περιέχουν υδράργυρο – Τι ζήτησαν οι ΗΠΑ

2 ώρες πριν
Φωτογραφία από το αρχείο της ΕΠΜ με λεζάντα «Ο Νίκος Καπνάς στην οδός Πλάτωνος Καλλιθέας το 1955. Δίπλα αριστερά διακρίνονται οι φυλακές, πρώην Σκοπευτήριο» (πηγή: searchculture.gr)· στο φόντο, εξώφυλλα περιοδικών που εξέδωσε (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Νίκος Καπνάς: Οι λέξεις του ζωντάνεψαν «Μορφές και εικόνες ζωής» του Πόντου – Τη δική του υπογραφή έφεραν σημαντικά ποντιακά περιοδικά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign