pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί κατηγορείται ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και τι ποινή αντιμετωπίζει

Αθώος δήλωσε σε όλες τις κατηγορίες ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης

5/04/2023 - 1:05πμ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φθάνει στην αίθουσα του δικαστηρίου εντός του Ποινικού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης (φωτ.: EPA/JUSTIN LANE)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φθάνει στην αίθουσα του δικαστηρίου εντός του Ποινικού Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης (φωτ.: EPA/JUSTIN LANE)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εκνευρισμένος αλλά και αμήχανος περίμενε να ακούσει τι τον περιμένει, ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ ανακοίνωνε σε βάρος του κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη Νέα Υόρκη, με σκοπό την απόκρυψη επιζήμιων πληροφοριών και παράνομης δραστηριότητας από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, πριν και μετά τις εκλογές του 2016.

Συνολικά πρόκειται για 34 κατηγορίες παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων σε πρώτο βαθμό και κινδυνεύει με έως 136 χρόνια φυλάκιση.

«Η πολιτεία της Νέας Υόρκης υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραποίησε επανειλημμένως και με δόλο επιχειρηματικά αρχεία στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να αποκρύψει επιζήμιες πληροφορίες από το εκλογικό κοινό κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016», δήλωσε ο εισαγγελέας Μπραγκ. «Το Μανχάταν φιλοξενεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική αγορά στη χώρα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης να χειραγωγούν τα αρχεία τους για να καλύψουν εγκληματικές συμπεριφορές (…) Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και τα πρακτικά της συνεδρίασης του δικαστηρίου, από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017, ο Τραμπ ενορχήστρωσε το σχέδιο «εξαγοράς της σιωπής» μέσω μιας σειράς πληρωμών, τις οποίες στη συνέχεια απέκρυψε με ψευδείς επιχειρηματικές καταχωρήσεις τους επόμενους μήνες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της δίκης του σε δικαστήριο του Μανχάταν (φωτ.: EPA/ANDREW KELLY / POOL)

Σε μια περίπτωση, η American Media Inc (ΑΜΙ) κατέβαλε 30.000 δολάρια σε έναν πρώην θυρωρό στον Πύργο Τραμπ, ο οποίος ισχυριζόταν ότι γνώριζε την ιστορία ενός παιδιού που ο Τραμπ είχε αποκτήσει εκτός γάμου.

Σε άλλη περίπτωση, η AMI πλήρωσε 150.000 δολάρια σε μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ. Όταν εκείνος ζήτησε από δικηγόρο που εργαζόταν τότε ως «ειδικός σύμβουλος» για τον Οργανισμό Τραμπ να επιστρέψει τα χρήματα στην AMI, ο ειδικός σύμβουλος συμβούλευσε τον Τραμπ ότι η καταβολή θα έπρεπε να γίνει από μια εταιρία-κέλυφος και όχι με μετρητά. Η AMI αρνήθηκε τελικά την αποζημίωση, κατόπιν διαβούλευσης με τον νομικό της σύμβουλο. Η AMI – η οποία αργότερα παραδέχθηκε, στο πλαίσιο συμφωνίας με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ότι η συμπεριφορά της ήταν παράνομη – έκανε ψευδείς καταχωρήσεις στα επιχειρηματικά αρχεία της σχετικά με τον πραγματικό σκοπό της καταβολής των 150.000 δολαρίων.

Σε μια τρίτη περίπτωση – 12 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές – ο ειδικός σύμβουλος (του Οργανισμού Τραμπ) έστειλε 130.000 δολάρια σε δικηγόρο μιας ηθοποιού ταινιών για ενηλίκους. Η πληρωμή είχε γίνει από μια εταιρία-κέλυφος που χρηματοδοτήθηκε μέσω τράπεζας του Μανχάταν. Ο ειδικός σύμβουλος ομολόγησε αργότερα την ενοχή του και εξέτισε ποινή φυλάκισης για την παράνομη καταβολή χρημάτων στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Τραμπ αποζημίωσε τον ειδικό σύμβουλο με μια σειρά μηνιαίων επιταγών, αρχικά από ανακλητό καταπίστευμα του Ντόναλντ Τραμπ – που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του – και αργότερα από προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Τραμπ.

Συνολικά εκδόθηκαν 11 επιταγές με ψευδή αιτιολόγηση. Εννέα από αυτές τις επιταγές υπογράφηκαν από τον Τραμπ.

Όλες τις επιταγές διαχειρίστηκε ο Οργανισμός Τραμπ και έφεραν τον μανδύα της πληρωμής για νομικές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν δυνάμει ανύπαρκτης συμφωνίας.

Έγιναν συνολικά 34 ψευδείς καταχωρήσεις σε επιχειρηματικά αρχεία στη Νέα Υόρκη, για να μείνει κρυφή η αρχική πληρωμή των 130.000 δολαρίων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο σχέδιο έλαβαν μέτρα για να παραποιήσουν – για φορολογικούς σκοπούς – την πραγματική φύση των αποζημιώσεων.

  • Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.
  • Με πληροφορίες από Γραφείο Εισαγγελέα του Μανχάταν.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

1/12/2025 - 3:10μμ
(Φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλισμα σε παιδικό πάρτι στην Καλιφόρνια

1/12/2025 - 1:08μμ
Μακρόν-Ζελένσκι στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA / Nicolas Tucat / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Παρίσι ο Ζελένσκι για κρίσιμες συνομιλίες – Οι πιέσεις στο Κίεβο και η αισιοδοξία Τραμπ

1/12/2025 - 11:52πμ
(Φωτ.: EPA/Chamila Karunarathne)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφικές πλημμύρες σαρώνουν την Ασία – Πάνω από 1.000 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι

1/12/2025 - 9:59πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ουκρανία: Ο Ρούμπιο δηλώνει ότι οι συζητήσεις στη Φλόριντα ήταν παραγωγικές, αλλά «μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει»

30/11/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EPA / Andreaw Solaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Λέων ΙΔ’: Ένα παλαιστινιακό κράτος είναι η μοναδική λύση στη σύγκρουση με το Ισραήλ

30/11/2025 - 7:15μμ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια συνεδρίασης στην Κνεσέτ, την ισραηλινή βουλή (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητά χάρη στη δίκη για διαφθορά επειδή οι καταθέσεις τον εμποδίζουν να κυβερνά

30/11/2025 - 4:58μμ
Στελέχη του υπουργείου Υγείας της Γάζας ετοιμάζονται να θάψουν τις σορούς Παλαιστίνιων μαχητών που τους παρέδωσε ο Ερυθρός Σταυρός από το Ισραήλ (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου

30/11/2025 - 12:20πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Καθοριστικές συνομιλίες στη Φλόριντα για το ουκρανικό

29/11/2025 - 9:56μμ
Φωτιά σε ένα από τα δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια μετά την ουκρανική επίθεση (φωτ.: Χ/EMPR.media)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επίθεση σε ρωσικό «σκιώδη στόλο» – Καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ αντιπροσωπεία για την ειρηνευτική συμφωνία

29/11/2025 - 4:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το γιαούρτι στο οποίο βρέθηκε ναταμυκίνη και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρσή του (φωτ.: mandrekas.gr)

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται στραγγιστό γιαούρτι 2% το οποίο περιέχει ναταμυκίνη

19 λεπτά πριν
Αγρότες με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων

52 λεπτά πριν
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1 ώρα πριν
Ό,τι απέμεινε μετά τη δεύτερη κατάρρευση, 27 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Μπάμπης Γιαννακίδης)

Καλαμαριά: «Σβήνει» η τελευταία Σκάλα των Προσφύγων – Η ελληνική γραφειοκρατία «τρώει» ένα μνημείο

2 ώρες πριν
Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

2 ώρες πριν
Συγκέντρωση αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)

Συγκέντρωση αγροτών στη Λάρισα για τους συλληφθέντες συναδέλφους τους

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign