pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη: «Ήθελαν να σκοτώσουν, άκουγα κραυγές πόνου»

Τι είπε στην κατάθεσή του ο τελευταίος μάρτυρας του κατηγορητηρίου

23/03/2023 - 1:01μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις κρίσιμες, πρώτες στιγμές της δολοφονικής επίθεσης κατά του Άλκη Καμπανού και της παρέας του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην Χαριλάου, περιέγραψε από το βήμα του μάρτυρα ένας από τους φίλους του και μέλος της παρέας.

Ο μάρτυρας, με την εξέταση του οποίου συνεχίζεται για 17η μέρα η δίκη των 12 κατηγορούμενων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας με το «ένστικτο της επιβίωσης», όπως είπε, πρόλαβε και ξέφυγε, τρέχοντας όσο μακριά μπορούσε. «Άκουγα κραυγές πόνου και “βοήθεια”» ανέφερε και γι’ αυτό ειδοποίησε τους θαμώνες καταστήματος να καλέσουν ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, σκοπός των κατηγορουμένων ήταν «να βρουν όσους λιγότερους Αρειανούς μπορούσαν» ώστε να υπερέχουν αριθμητικά «για να σκοτώσουν», κατέθεσε ο φίλος του Άλκη Καμπανού που ήταν παρών τη στιγμή της άγριας οπαδικής επίθεσης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος φοιτητής και τραυματίστηκαν δύο ακόμα άτομα από την παρέα του.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων και προσπαθώντας να φέρει στο μυαλό του τις εικόνες από τη μοιραία νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, ο 20χρονος ανέφερε αρχικά πώς κατέληξε η παρέα των πέντε φίλων στα σκαλιά της οικοδομής επί της Θ. Γαζή (νυν Αλκιβιάδη Καμπανού).

«Μαζευτήκαμε και πήγαμε στην πολυκατοικία, στα σκαλάκια. Είχε κρύο και στο σημείο υπήρχαν εσοχές. Είχαμε πάει άλλες δύο φορές εκεί», είπε, ενώ περιγράφοντας τη στιγμή που τους πλησίασαν οι δράστες, ανέφερε: «Στο ενάμισι μέτρο είδαμε περίπου δέκα άτομα μπροστά μας. Ένας ρώτησε “τι ομάδα είστε;”. Απάντησα “Άρης” και μετά όρμησαν κατά πάνω μας».

Αντιλαμβανόμενος «τι πάει να γίνει», όπως κατέθεσε, πήδηξε από το πεζούλι προς τα αριστερά και μέσω της οδού Πλαστήρα κατέβηκε προς την οδό Παπαναστασίου. «Προφανώς ένιωσα κίνδυνο και τρόμο» συνέχισε την κατάθεσή του, τονίζοντας ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει ούτε πρόσωπα -«ήταν μαυροντυμένοι και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», είπε- ούτε τι κρατούσαν στα χέρια τους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ένα με δύο άτομα ήταν έξω από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης.

«Ήμουν τρομοκρατημένος»

«Από το συμβάν μου έμειναν εικόνες. Τα άτομα που βρέθηκαν μπροστά μου, η στιγμή που φεύγω. Δεν έχω μία ροή γεγονότων», ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 20χρονος μάρτυρας. Όσον αφορά στον Άλκη, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει «τι πέρασε στα σκαλιά». Για τις αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα είπε ότι «στην αρχή ήμουν τρομοκρατημένος, δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ. Μετά πήγαμε στο Τμήμα και ηρέμησα».

Κατά την εξέταση του 20χρονου από την υπεράσπιση και καθώς ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε να βοηθήσει τον Άλκη και τους άλλους δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο δίδυμος αδελφός του, αντέδρασαν οι γονείς του Άλκη. «Πόσους φόνους να κάνουν;» είπε ο πατέρας, ενώ η μητέρα ανέφερε: «τι φταίει το παιδί;».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, με τη διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 180 έγγραφα και μεταξύ αυτών η ιατροδικαστική έκθεση, βιντεοληπτικό υλικό, εκθέσεις κατάσχεσης πειστηρίων και συλλήψεων. Εκτός από αυτά θα υποβληθούν έγγραφα από κάθε συνήγορο για λογαριασμό των εντολέων τους. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης και μετά θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Απόρριψη 3 αιτημάτων της υπεράσπισης

Μετά την κατάθεση του νεαρού, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί επί των αιτημάτων που είχαν υποβάλει σε προγενέστερο χρόνο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο τα απέρριψε όλα.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για τρία αιτήματα που αφορούσαν τα εξής ζητήματα:

  • να κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης
  • να αναζητηθούν μάρτυρες από την περιοχή πέριξ του τόπου εγκλήματος και να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο
  • να υποβληθεί αίτημα στην εταιρία «Viber», μέσω της οποίας άγνωστος έστειλε βίντεο (διάρκειας 15 δευτερολέπτων) από την επίθεση προς τον πρόεδρο του Α.Σ. Άρης, ώστε να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και να ταυτοποιηθεί ο αποστολέας αυτού του βιντεοληπτικού υλικού.

Στην απορριπτική της πρόταση και όσον αφορά το πρώτο αίτημα, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα ανέφερε ότι οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας δεν προέβησαν σε προανακριτικές πράξεις και ενέργειες, ενώ για το δεύτερο αίτημα τόνισε ότι όποιος ήθελε να μιλήσει ή ξέρει κάτι για το συμβάν θα είχε ήδη προσέλθει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές να το πράξει.

Αναφορικά με το τρίτο αίτημα, η ίδια σημείωσε ότι το «Viber» δεν είναι πάροχος κινητής τηλεφωνίας και «τόσα χρόνια δεν έχει απαντήσει ποτέ» σε παρόμοια αιτήματα, καθώς «η πολιτική της είναι να μην δίνει στοιχεία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: glomex.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε η 77χρονη στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του συζύγου της

3/04/2026 - 4:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή στελέχη της Βιολάντα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης

3/04/2026 - 2:08μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου

3/04/2026 - 1:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της στα Κουφάλια

3/04/2026 - 10:52πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πασχαλινούς ρυθμούς αγορά και δρόμοι: Εορταστικό ωράριο, υψηλές τιμές και αυστηροί έλεγχοι

3/04/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ – Επιμένει η αφρικανική σκόνη στα νότια

3/04/2026 - 8:04πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Άσκηση ετοιμότητας σε σταθμούς της Γραμμής 1 του μετρό την Παρασκευή

2/04/2026 - 10:50μμ
Η δικηγόρος  συγγενών των θυμάτων των Τεμπών Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του συγκροτήματος «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος  Χατζηπολίτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό των Τεμπών – Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου

2/04/2026 - 9:10μμ
Καταστροφές στην περιοχή της Ραφήνας από την κακοκαιρία Erminio (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία σε Πεντέλη και Ραφήνα

2/04/2026 - 6:15μμ
Αφρικανική σκόνη πάνω από το Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ιστορικό «ρεκόρ» αφρικανικής σκόνης με τιμές 76 φορές πάνω από το όριο

2/04/2026 - 5:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Ρένα Κουμιώτη Official)

Τρία χρόνια χωρίς τη Ρένα Κουμιώτη – Η φωνή που γεννήθηκε από την προσφυγιά και σίγησε από τον πόνο

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex.gr)

Προφυλακίστηκε η 77χρονη στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του συζύγου της

43 λεπτά πριν
Η μεγάλη γαλανόλευκη στην κεφαλή της παρέλασης στη Βαλτιμόρη για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (φωτ.: Facebook / Maryland Greek Independence Day Parade)

Βαλτιμόρη: «Γαλάζια και λευκή» η Eastern Avenue στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου

1 ώρα πριν
Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ στην τελετή υποδοχής των σορών έξι Αμερικανών, στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντόβερ του Ντέλαγουερ. Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στο Κουβέιτ. 7 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)

Πώς θα βγει από το «βάλτο» του Ιράν ο Τραμπ

2 ώρες πριν
Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (φωτ.: Brett Atkins)

«Ύμνος στην Ελευθερία»: Έκθεση στο Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

2 ώρες πριν
Παιδιά που ζουν στον Κεχρόκαμπο Καβάλας φτιάχνουν κερκέλια υπό την καθοδήγηση των γιαγιάδων του χωριού (φωτ.: Νόπη Γεωργιάδου)

Κερκέλια: Το ποντιακό πασχαλινό έθιμο ζωντάνεψε στο Δημοτικό Κεχρόκαμπου – Δείτε τη συνταγή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign